Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: S-a deschis PARCUL Sărbătorilor de IARNĂ din Alba Iulia. Vezi cum arată bradul cu „luminiţe jucăuşe” pe ritmuri muzicale

Publicat

YouTube video

Alba Iulia este cuprinsă de atmosfera sărbătorilor de iarnă. Chiar dacă mai sunt două săptămâni până la Crăciun, în Piața Cetății a fost deschis, de vineri, oficial, sezonul evenimentelor de iarnă. În cadrul unui eveniment pregătit de autorităţile locale, Parcul de Crăciun a fost inaugurat cu un spectacol special, iar căsuţele cu bunătăţi, patinoarul, elementele decorative luminate, precum pinguinul şi renul, bradul înalt de 16 m cu „luminiţe jucăușe” şi o iesle îi întâmpină pe toţi cei care vor alege să se distreze în zona istorică a oraşului.

În prezența copiilor, primarul Mircea Hava a aprins și luminile bradului înalt de 16 m. La bradul cu „luminiţe jucăușe” s-a lucrat de câteva zile bune, astfel că podoabele şi steaua luminoasă din vârf au fost admirate de toţi cei care au ajuns în jurul lui. Este format din structuri modulare şi învelit cu cetină, iar instalaţiile luminoase se aprind în ritmuri muzicale. „Este un brad inedit, e trist să tai un copac din pădure ca să ne bucurăm de el o săptămână-două și atunci niște tineri, artiști plastici au hotărât să facem acest lucru. Vă promit că la anul o să fie și mai frumos”, a declarat edilul orașului.

Reprezentanţii Primăriei au anunţat că surprizele de Crăciun vor continua pe parcursul săptămânilor viitoare, între 9 şi 22 decembrie. În fiecare zi din săptămână cei mici, dar şi cei mari vor putea participa la concerte, piese de teatru pentru copii, toate dedicate marii sărbători. Echipe de colindători, spiriduşii lui Moş Crăciun şi alte personaje de poveste vor împânzi Piaţa Cetăţii pe toată perioada menţionată.

În acest an, în Parcul Sărbătorilor de Iarnă, din faţa statuii lui Mihai Viteazul au fost aduse mai multe căsuțe pentru comercializarea de produse alimentare și de artizanat și mai multe elemente decorative decât anul trecut. Astfel că vizitatorii au la dispoziţie un târg cu podoabe decorative specifice acestei sărbători, cadouri personalizate, brazi, jucării, produse alimentare, băuturi, dar şi produse tradiţionale (cozonaci, prăjituri, turtă dulce).

Odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, s-a deschis și cel de-al doilea patinoar din Alba Iulia, amplasat în Piața Cetății. Patinoarul de aproximativ 600 mp este adus de o firmă din Braşov, aceeaşi care a oferit serviciul şi anul trecut. Iubitorii acestui sport de iarnă au la dispoziţie închirierea unui număr de 200 de perechi de patine. Preţul unui bilet de intrare şi de închiriat patine este aceleaşi ca anul trecut, 10 lei. Patinoarul va fi deschis până la începutul lunii februarie.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Active News

    vineri, 06.12.2013 at 20:55

    Totul arata foarte frumos!

  2. Cristian

    sâmbătă, 07.12.2013 at 07:07

    De ce nu ai scris ca aprinderea bradului a fost un rateu? Ca nu s-a aprins varful? Ti-e frica da mania primarului ***? De ce nu scrie numeni ca orasul, in afara de Piata Cetatii, arata cel mai sarac din ultimii ani si in comparatie cu alte orase mai mici din judet sau tara? Nu i-au mai ajuns banii la domn’ primar? Pacat ca suntem asa de prosti si la fiecare votare nu vedem decat Hava pe buletinul de vot!

  3. Teo

    sâmbătă, 07.12.2013 at 07:57

    Feeric!!!! Mai putin varful bradului care putea fi luminat si el.Poate la anul?

  4. Romanu

    duminică, 08.12.2013 at 00:21

    Hava primar pe viaţă. E cel mai bun din lume!

  5. Ion

    duminică, 08.12.2013 at 13:32

    nu se putea rezolva si varful. lucru romanesc. urat

  6. nervosu

    marți, 10.12.2013 at 08:52

    melodii doar 2melodii sunt care le repeta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax