Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: S-a inaugurat Unitatea de Primiri Urgențe Alba. Raed Arafat, impresionat de ceea ce s-a realizat : „Este superb”

Publicat

YouTube video

După mai bine de cinci luni în care sediul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba s-a aflat în renovare, acesta a fost inaugurat oficial, în 21 decembrie. La eveniment a fost prezent secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat și autorități locale și județene.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat a fost prezent sâmbătă la Alba Iulia pentru a lua parte la redeschiderea secției UPU de la Spitalul Județean Alba.

După ce a vizitat fiecare încăpere din proaspăt renovata secție, în opinia sa, ce s-a făcut la Alba Iulia este „superb” și dacă ar fi nevoit să pună o notă pe ceea ce s-a realizat nu ar putea să acorde mai puțin de ”zece”.

„Am vizitat, am văzut și concret ce este făcut respectă regulile pentru că, pentru cine nu știe, noi avem un sistem de standardizare a Unităților de Primiri Urgențe care este stabilit printr-un ordin al ministrului din 2007; ordinul a mai suferit câteva modificări cum este normal. Acest ordin stabilește spațiile, fiecare spațiu pentru și unde este bine să fie amplasat, spațiul alocat minim, iar aici pot spune că ordinul este respectat. Normal, aici noi nu lucrăm cu un spațiu nou, ci cu unul readaptat și vorbim și de necesitatea unei extinderi în exterior, dar ce s-a făcut este super”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a precizat că realizarea de la UPU Alba ar trebui să fie un exemplu de urmat și pentru alte unității din România. De asemenea, acesta a mai punctat faptul că în județul Alba colaborarea dintre ISU și UPU este una foarte bună.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a ținut să precizeze că această renovare nu s-a realizat deloc ușor și că s-a trecut prin greutăți, inclusiv numeroase controale, „pentru că așa au vrut unii medici foști sau actuali parlamentari, au vrut să ne ajute și pe noi, în sensul să ne încurce”.

Lucrările de reabilitare la primul tronson al Unităţii de Primiri Urgenţe din Alba au început în data de 25 iunie. La începutul lunii noiembrie, pacienții care au ajuns la UPU Alba  au fost primiţi în noul spaţiu funcţional şi total reabilitat.

Au urmat apoi lucrările la al doilea tronson de la urgenţe, care până în noiembrie a preluat consultaţiile.

În ceea ce priveşte primul tronson, rampa de acces a fost prelungită în ambele părţi, pentru a permite accesul simultan a două ambulanţe şi astfel să fie asigurată operativitatea cazurilor urgente.

Sălile au suferit modificări de reorganizare a circuitului, de mărire a suprafeţei şi de schimbare a ţevilor de apă. În prima sală, în partea din faţă a imobilului, a fost mutat biroul de Registratură-Informare şi tot acolo va fi şi cel de asistenţă socială. În holul unde a fost ghişeul de registratură al UPU Alba este sala de aşteptare.

În ceea ce privește finanțarea, 1.230.000 lei au fost asigurați de CJ Alba pentru reparații capitale,  200.000 lei au fost alocați pentru dotări, din care 50.000 de lei au fost din sponsorizări.

Problema spitalelor închise, adusă în discuție la inaugurarea UPU

Ion Dumitrel a profitat de prezența secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii pentru a aduce în discuție problema spitalelor închise în județul Alba și pentru care s-a promis repunerea în funcțiune. Este vorba despre spitalele de la Zlatna, Ocna Mureș și Baia de Arieș.

„În ceea ce mă privește, nu cred că aceste spitale se vor mai deschide și dacă finanțarea, <atenția> către sănătate va fi aceeași, există riscul ca și alte spitale să să închidă”, a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Arafat a declarat că pentru spitalele din zonele rurale sau orașe mici există soluții. Chiar dacă acestea nu se vor redeschide ca spital, este obligatoriu să existe un ambulatoriu și un acces la asistență medicală.

Întrebat și despre deblocarea posturilor din sistemul sanitar, Arafat a precizat că anul acesta au fost deblocate 1.200 de posturi, din care 14 au fost atribuite Spitalului Județean Alba. Managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă a decarat că două din cele 14 posturi vor fi pentru UPU și vor fi scoase de urgență la concurs.

În cadrul evenimentului de inaugurare a Unităţii de Primiri Urgenţe, au fost înmânate plachete de mulţumire celor care au contribuit la realizarea investiţiei.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. mihaela

    duminică, 22.12.2013 at 13:18

    Felicitari celor care se ocupa de spital au facut ceva extraordinar si cadrele medicale sunt foarte prompte am fost la urgenta si deaia stiu

  2. Dorel

    duminică, 22.12.2013 at 20:14

    Domnu Sofica, nu ati ales bine culoarea cravatei. Este rosie … va vede Dumitrel…si….nu e bine domnu Sofica….mai ales ca pana nu demult purtati cu mandrie cravate portocalii, albene…

  3. madi

    marți, 24.12.2013 at 06:55

    Felicitari echipei manageriale. Mult succes tuturor celor care isi desfasoara activitatea in acest spital. Medicii sa nu uite juramantul facut…

  4. Maia

    vineri, 27.12.2013 at 19:59

    Buna seara,
    Stie cineva cine este doamna in costum verde care-l insoteste pe domnul ministru Raed Arafat?

  5. ancu

    sâmbătă, 28.12.2013 at 23:48

    Si uite asa i s-au aratat domnului doctor doar partile bune. Aparatura noua si moderna intotdeauna da bine si e superba…si asa va fi si peste 10 ani daca o sa ramana tot in amabalaj. Felicitari celor care reusesc sa mascheze adevarul din spital, proasta cooperare intre medici si indiferenta lor dupa ce si-au terminat treaba cu tine. E trist ca sunt aceleasi magarii ca si acum 10 ani, dar ce e si mai trist faptul ca se ridica statui habarnistilor si nu adevaratilor medici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax