Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Sala a aplaudat în picioare artiștii din prima seară a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”

Publicat

În prima seară a Festvalului de Folk „Ziua de Mâine”, pe scena Casei de Cultură din Alba Iulia au urcat câțiva artiști tineri și artiști consacrați, oferind albaiulienilor cinci ore de muzică folk, de cel mai înalt nivel. Clădirea a răsunat de chitările și vocile artiștilor, dar și de aplauzele publicului, pe piese bine cunoscute de iubitorii de folk. Evenimentul a fost prezentat de directorul artistic al festivalului, folkistul albaiulian Vali Șerban.

Spectacolul a fost deschis de câștigătoarea premiului I din ediția precedentă a Festivalului, Alexandra Andrei din Vaslui, care a oferit albaiulienilor, pentru a treia oară pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, un mini-recital de folk, format din piese dintre care unele aveau linia melodică semnată de ea însăși. Pe scenă a urmat Marius Matache & Folk Band Imperfect din București, la voce, chitară și tobe, cu câteva melodii de folk clasic.

Un moment deosebit a constituit concertul lui Daniel Iancu, în timpul căruia publicul și-a schimbat starea pe melodiile alerte atât ca ritm cât și ca versuri. Hohote de râs și îndelungi aplauze au stârnit satira acestuia, iar o emoție subtilă a provocat celebra piesa de dragoste „Mii de smaralde”. După câteva melodii, folkistul s-a retras din scenă lăsând loc unui moment video, în care au fost afișate succesiv mai multe caricaturi ale artistului Costel Pătrășcan.

În cea de-a doua parte a serii, pe scenă au urcat Mircea Baniciu, alături de Vlad Cnejevici și Teo Boar, care au interpretat piese consacrate de folk, toate cunoscute și iubite de mulțime, din recitalul propriu sau al trupei Phoenix („Hei, tramvai, Andri Popa, Nunta, etc).

Nicu Alifantis & Simphonicu, Răzvan Mirică, Virgil Popescu, grupul vocal Jazzappella, grupul cameral de la Filarmonica Sibiu au încheiat seara într-un mod cu totul special: cei care au rămas până la sfârșit, au fost recompensați cu câteva piese muzicale cutremurătoare. Micro-recitalul sextetului vocal mixt „Jazzappella” din Bucureşti a adus o culoare inedită întregului concert, prin piese interpretate într-un mod original (din repertoriul trupei Queen sau din desene animate – „Familia Flinstone” ) aducând o amprentă veselă evenimentului.

Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” continuă cu concursul, ce va avea loc sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 15.30 și cu concerte, de la ora 19.00, sâmbătă și duminică, în care îi vom putea asculta pe Alexandru Andrieș, Vali Șerban, Paula Seling, Ducu Berți și mulți alții.

Vă prezentăm programul zilelor următoare:

Sâmbătă, 17 noiembrie 2012

11.00 Cafeaua cu folk – Art Café: Lansare carte de poezie: Adrian Puiuleț și Stelian Petrescu„Oricum Oricine – Oricine Oricum”

15.30 Concurs Ziua de Mâine  – Casa de Cultură a Studenților

Concert: Țapinarii, Ovidiu Mihăilescu

19.00 Concert – Casa de Cultură a Sindicatelor: Vali Șerban & Ziua de Mâine, Alina Manole, Alexandru Andrieș

22.30 Party – Spațiile Ryma: Plus Noi, Tică Lumânare (grupul Karma), Claudiu Aftimescu, Iulian Timar

Duminică, 18 noiembrie 2012

11.00 Cafeaua cu folk – Art Café: Lansare carte de poezie – Ioan Mateiciuc, „Open de dor”

19.00 Concert – Casa de Cultură a Sindicatelor: Gala Laureaților, Adrian Ivanițchi, Florin Săsărman & Alexandru Filip, Ducu Bertzi & Mihai Neniță, Paula Seling

Vă prezentăm o galerie foto-video din prima seară a evenimentului:Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Sens unic pe unul dintre cele mai importante bulevarde din Alba Iulia. Cum se va schimba circulația în centrul municipiului

Publicat

Circulația rutieră în zona centrală a municipiului Alba Iulia, pe B-dul Ferdinand I, între intersecția din zona Consiliul Județean Alba / Prefectura Alba și zona Gară urmează să fie reorganizată în curând. Se propune realizarea unui sens unic din zona centrală a municipiului, pe direcția Partoș. 

Pe Bulevardul Ferdinand, pe ambele sensuri, vor fi introduse benzi dedicate transportului public, dar, din cauza lățimii reduse a zonei care poate fi utilizată pentru realizarea străzii, „se mai poate asigura numai o singură bandă pentru traficul general”, se precizează în documentele primăriei.

Această bandă va asigura traficul vehiculelor dinspre centrul municipiului, spre Gară. În plus, vor dispărea toate parcările de pe marginea străzii.

Traficul dinspre Sebeș va fi direcționat fie pe Iașilor, pe lângă Gară, fie spre Cetate, pe străzile actuale.

Potrivit proiectului, și trecerea de pietoni din fața sediului IPJ Alba va fi relocată. La fel se va întâmpla și cu cea de lângă fosta clădire Raiffeisen, care va fi mutată în fața Poliției Locale.

Proiectul, în licitație

Reamintim faptul că în prezent se află în derulare o licitație pentru reabilitarea infrastructurii de transport public urban pe bulevardele din zona centrală a municipiului Alba Iulia și pe mai multe străzi din cartierele Partoș și Bărăbanț.

Mega-proiectul în valoare de peste 15,3 milioane de euro vizează lucrări pe străzile Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand I, Ion I.C. Brătianu, Ardealului, B-dul Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei.

Citește și Mega-licitație de peste 15 milioane de euro pentru reabilitarea unor străzi principale din Alba Iulia. Cum se modifică traficul

Licitația, lansată în 28 aprilie, are ca dată limită de depunere a ofertelor 7 iunie. Printre cele mai importante schimbări prevăzute în proiect, potrivit documentației realizate în 2020, se numără:

 • reorganizarea intersecțiilor între B-dul Ferdinand I și B-dul Încoronării (zona Gară) și între B-dul Ferdinand I – strada Bucovinei – strada Olteniei (zona Consiliul Județean Alba / Prefectura Alba)
 • reorganizarea traficului pe B-dul Ferdinand I, între intersecția din zona Gară și Piața I. C. Brătianu – sens unic din Centru către Sebeș. Traficul rutier din direcția Sebeș-Centru va fi deviat, din zona Gării, pe străzile Iașilor, Plevnei și Olteniei (două benzi în sens unic), iar circulația din Centru către Sebeș se va desfășura pe o singură bandă pe Bulevardul Ferdinand (două benzi vor fi dedicate transportului urban) și pe strada Bucovinei și strada Traian (două benzi în sens unic).
 • semaforizarea unor treceri de pietoni (ex: zona Piața I. C. Brătianu, Piața Alessandria / IPJ Alba) și montarea de camere de supraveghere
 • anularea unui sens giratoriu aflat pe B-dul Tudor Vladimirescu (zona Penny Market) și amenajarea unei intersecții semaforizate
 • montarea de dispozitive de depistare a depășirii limitei de viteză admise (radar), de depistare a trecerii pe culoarea roșie a semaforului și pentru depistarea încălcării interdicției privind accesarea benzilor dedicate transportului public de către vehiculele neautorizate
 • benzi dedicate exclusiv transportului local
 • amplasarea a 3 stații de încărcare pentru vehicule electrice
 • amplasarea a 6 stații de închiriere biciclete (cu câte 10 biciclete)

Valoarea totală este estimată la 75.911.949,46 de lei, fără TVA, din care:

 • Lot 1: Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban – municipiul Alba Iulia. În cadrul acestui lot se vor executa lucrări de reabilitare infrastructură rutieră, pozare cabluri instalații semaforizare și infrastructură stații autobuz pe străzile: Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand I și Ion I.C. Brătianu – valoare estimată: 40.415.661,85 lei, fără TVA
 • Lot 2: Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban – municipiul Alba Iulia. În cadrul acestui lot se vor executa lucrări de reabilitare infrastructură rutieră, pozare cabluri instalații semaforizare și infrastructură stații autobuz pe străzile: Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei – valoare estimată: 35.496.287,61 lei, fără TVA)

În data de 23 mai, Primăria Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de dirigenție de şantier în vederea realizării obiectivului de investiții: „Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din municipiul Alba Iulia – Lot 1”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Valoarea totală este estimată la 389.209 de lei, fără TVA. 

Obiectivul de investiții propus a fost structurat pe 3 loturi:

 • Lot 1: Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din municipiul Alba Iulia. În cadrul acestui lot se vor executa lucrări de reabilitare infrastructură rutieră, pozare cabluri instalații semaforizare și infrastructură stații autobuz pe străzile: Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand I și Ion I.C. Brătianu.
 • Lot 2: Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din municipiul Alba Iulia. În cadrul acestui lot se vor executa lucrări de reabilitare infrastructură rutieră, pozare cabluri instalații semaforizare și infrastructură stații autobuz pe străzile: Ardealului, Tudor Vladimireascu, Turnătoriei și Cabanei.
 • Lot 3: Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din municipiul Alba Iulia. În cadrul acestui lot sunt cuprinse furnizarea și montajul echipamentelor aferente iluminatului trecerilor de pietoni, stațiile de autobuz, stațiile de reîncărcare, bike sharing, mobilierul urban și amenajarea centrului de management de trafic în spațiul deținut de autoritatea contractantă pe strada Bucovinei.

Serviciile de dirigenție de șantier vor cuprinde toate cele 3 loturi și vor consta în supravegherea următoarelor categorii de lucrări: reabilitare străzi, realizare instalații semaforizare, iluminat treceri de pietoni și stații încărcare, realizare rețea pluvială, realizare sistem management trafic, amenajare spațiu centru management trafic.

Analiza modului de organizare a circulației în intersecția Bulevardul Ferdinand – Bulevardul Încoronării (zona Gară)

Ca urmare a introducerii benzilor dedicate pentru transportul public pe ambele sensuri pe Bulevardul Ferdinand, din cauza lățimii reduse a zonei ce poate fi utilizată pentru realizarea străzii, se mai poate asigura numai o singură bandă pentru traficul general.

foto: Bulevardul Ferdinand I, intersecția cu B-dul Încoronării (zona Gară)

Această bandă va asigura traficul vehiculelor private dinspre Centru spre Sebeș.

Pentru asigurarea tranzitului / fluxului de vehicule aferente traficului general se propune o reorganizare a traficului pe străzile din zonă, prin utilizarea sensurilor unice.

foto: Bulevardul Ferdinand I, intersecția cu strada Banatului

Astfel, fluxul de vehicule dinspre Sebeș către Centru va fi direcționat pe strada Iașilor, strada Plevnei, strada Olteniei (două benzi în sens unic).

Circulația din Centru către Sebeș se va desfășura atât pe banda rămasă ca urmare a reorganizării tramei stradale pe B-dul Ferdinand I cât și pe strada Bucovinei și strada Traian (2 benzi în sens unic).

 

foto: Bulevardul Ferdinand I, intersecțiile cu străzile Dimitrie Cantemir, Dobrogei și Moldovei

Acest lucru a condus la necesitatea reorganizării intersecțiilor Bulevardul Ferdinand I – Bulevardul Încoronării (zona Gară) și Bulevardul Ferdinand I – strada Bucovinei – strada Olteniei.

Potrivit documentației, cea mai eficientă soluție este realizarea unei intersecții semaforizate, organizată în conformitate cu noile fluxuri rezultate ca urmare a reorganizării circulației pe sensuri unice.

foto: Bulevardul Ferdinand I, intersecția cu străzile Crișanei și Munteniei

Prin introducerea acestei intersecții în sistemul central de management al traficului ea poate beneficia de un program de semaforizare adaptiv, crescând în acest fel nivelul de serviciu al acesteia.

Strada I. C. Brătianu

foto: Strada I. C. Brătianu, zona Consiliul Județean Alba / Prefectura Alba

Strada I. C. Brătianu este în continuarea Bulevardului Ferdinand și pornește de la intersecția cu străzile Basarabiei și Olteniei, având lungimea de 430 metri.

Strada va fi proiectată cu 4 benzi de circulație din care două marginale dedicate traficului local de călători cu lățimea de 3,5 metri fiecare și două benzi centrale cu lățimea de 2,75 m.

foto: Strada I. C. Brătianu, zona Consiliul Județean Alba / Prefectura Alba / IPJ Alba

Benzile dedicate traficului local de călători se vor delimita de partea carosabilă cu separatoare de sens și se vor marca corespunzător.

Pe partea stângă, la marginea părții carosabile se va proiecta o pistă de cicliști cu lățimea de 2 metri (două sensuri de circulație) și un trotuar cu lățimea minimă de 1,2 metri, până la margine de proprietate.

La intersecția cu strada Basarabiei s-a prevăzut o platformă de încărcare dedicată vehiculelor cu motor electric, cu două locuri de parcare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ACCIDENT RUTIER pe Autostrada A1, Sebeș – Sibiu: Tamponare între două autovehicule

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți 24 mai, în jurul orei 18.00, pe Autostrada A1, Sebeș – Sibiu, în zona Cunța. 

Potrivit IPJ Alba, a fost vorba despre o tamponare între două autovehicule, o coliziune față spate. Traficul rutier a fost întrerupt pentru o perioadă de timp, dar în jurul orei 18.30, circulația a fost reluată pe ambele benzi.

Din câte se poate observa într-un video postat pe Facebook de un bărbat, în accident a fost implicată o autoutilitară, care a fost avariată în partea din față.

sursă video: Facebook – INFOTRAFIC Sibiu, Alexandru V.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

30 mai: Ședință a Consiliului Local Alba Iulia. Majorare tarife iluminat, listă pentru locuințe sociale, investiții. Ordinea de zi

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc luni, 30 mai, în ședință ordinară, cu 23 de proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat majorarea prețurilor și tarifelor pentru iluminat public, a treia listă de priorități pentru repartizarea locuințelor sociale, actualizarea datelor de investiție pentru eficientizare energetică a Bazinului olimpic de înot și alte proiecte.

Pe ordinea de zi mai este și Regulamentul de organizare și funcționare a activității de voluntariat din cadrul primăriei.

La categoria documentații de urbanism se află și proiectul PUD ”Construire și dotare Secție Oncologie, Compartiment Radioterapie și Compartiment Cardiologie Intervențională” – Spitalul Județean Alba.

Proiectul ordinii de zi

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare și a statului de funcții al ”Serviciului de îngrijire la domiciliu – La tine acasă, îngrijire socială la domiciul Alba Iulia”

2. Proiect de hotărâre privind Lista III pentru repartizarea locuințelor sociale disponibile de închiriat în anul 2022

3. Proiect de hotărâre privind actualizarea parametrilor proiectului „Soluții inovative de îmbunătățire a eficientei energetice a Bazinului Olimpic de înot” finanțată de Innovation Norway

4. Proiect de hotărâre privind participarea Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului „I am the change” (Eu sunt schimbarea), finanțat prin Erasmus+, Programul 2014-2020 al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării prețurilor și tarifelor la Contractul de Delegare prin Concesionare a Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Alba lulia nr.84441/2012

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de Delegare prin Concesionare a Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Alba Iulia nr. 84441/2012

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de Delegare prin Concesionare a Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Alba Iulia nr. 84441/2012

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu ”Construire imobil locuințe colective cu spațiu comercial la parter” – intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Milenium, nr. 1, Jud. Alba, C.F. nr. 88972 Alba Iulia, elaborat la inițiativa S.C. Efymarm S.R.L.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Locuință unifamilială, bazin ecologic vidanjabil și împrejmuire” – intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Hera, nr. 25, Jud. Alba, C.F. nr. 114593 Alba Iulia, elaborat la inițiativa Castrase Razvan Iulian, Castrase Cristina

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Demolare corp C2, C3 și construire a doua locuință pe parcelă”- intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Gloriei, nr. 6, Jud. Alba, C.F. nr. 109787 Alba Iulia, elaborat la inițiativa Patrinoiu Liviu Ioan, Patrinoiu Veronica

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „amenajare parcare” – intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Ion Minulescu, nr.2, Jud. Alba, C.F. nr. 78729 Alba Iulia, elaborat la inițiativa Crema Building S.R.L. și Casa Orhideea S.R.L

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Construire locuinte colective” – intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Matei Corvin, nr. 2, Jud. Alba, C.F. nr. 91080 Alba Iulia, elaborat la inițiativa S.C. GTC Residential Estate S.R.L

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Construire și dotare Secție Oncologie, Compartiment Radioterapie și Compartiment Cardiologie Intervențională” – intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Revoluției 1989, nr. 23, Jud. Alba, C.F. nr. 114415 Alba Iulia, elaborat la inițiativa Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii termenului contractului de închiriere nr. 49395/2017 încheiat între municipiul Alba Iulia și Partidul Forța Națională

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii în folosință gratuită către Societatea Națională de Cruce Roșie din România a unui imobil (teren) în suprafață de 843 mp, situat în Municipiul Alba Iulia, str. București, nr. 16A, județul Alba

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea unei locuinţe construite din fonduri A.N.L., situate administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Nazareth Illit, nr.1, bl.C, ap.5

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării unei locuinţe construite din fonduri A.N.L., situate administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Vânătorilor, nr. 38, bl. D1C, et. 1, ap. 8

19. Proiect de hotărâre privind revocarea parțială a Hotărârii nr. 54/2022 – sub aspectul revocării art.1 al acestei hotărâri (privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli rectificat și a anexelor la Ocolul Silvic Sebes RA, pe anul 2021; art. 1: diminuarea veniturilor totale cu suma de 366,073 mii lei; diminuarea cheltuielilor totale cu suma de 366,073 mii lei; menținerea profitului brut în sumă de 204,468 mii lei, precum și anexele de fundamentare)

20. Proiect de hotărâre privind însuşirea raportului de expertiză tehnică judiciară (varianta nr.1) efectuată în Dosar nr. 5532/176/2020 aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia

21. Proiect de hotărâre cu privire la propunerea de atribuire prin ordin al prefectului județului Alba a cotei de 15/906 mp teren intravilan înscris în CF.nr.77937 – C1-U26 Alba Iulia cu nr. topo. 3028/1/2/XXV situat în Alba Iulia, str. Alexandru cel Bun (fosta Ulmului) nr. 5, Bl. E5, ap. 25, jud. Alba în favoarea – Novac Maria

22. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţie către Municipiul Alba Iulia, a unui imobil – drum înscris în CF nr. 77546 în suprafaţă de 284 mp, strada Nucet, aflat în proprietatea – Popa Elvira, Popa Gheorghe, Bucea Maria, Bucea Eremia, Moldovan Ciprian Maxim, Moldovan Adela Maria, Taltabeț Ovidiu Silviu, Taltabeț Dorina, Oprișa Iulian, Oprișa Niculina Cornelia, Ghenescu Daniela și Gherman Mihai

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a activității de voluntariat din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia și al serviciilor publice din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, conform Legii 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat

24. Diverse:

 1. Adresa nr. 45658 din 18.04.2022 referitor la Avizul de Oportunitate nefavorabil emis de Serviciul Urbanism a Primăriei Alba Iulia cu numărul 4 din 18.03.2022 solicitat pentru inițierea unui PUZ pentru „Introducere în intravilan în vederea extinderii zonei de locuințe UTR L3A și reglementare strada acces” cerut de Bec Iosif, Bec Saveta Silvia, Toader Gheorghe, Toader Elena, Buza Aurora
 2. Adresa nr. 46149 din 18.04.2022 referitor la Plângerea prealabilă prin care se cere revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 451/25.11.2021 privind aprobarea Regulamentului Local privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia
 3. Adresa nr. 48201 din 26.04.2022 referitor la Plângerea prealabilă prin care se cere revocarea certificatului de urbanism nr 519 din 21.03.2022 și eliberarea unui alt certificat de urbanism fără obligativitatea întocmirii unei documentații de urbanism
 4. Adresa nr. 54818 din 11.05.2022 referitor la Plângerea prealabilă prin care se cere revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 185/27.04.2021 privind aprobarea PUZ modernizare strazi in zona de nord a municipiului Alba Iulia (Micesti-Barabant) – reglementare urbanistica trama stradala: LOT I, LOT II, LOT III

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE: Tentativă de fraudă pe internet, în numele Poștei Române. Cum acționează hackerii

Publicat

Poșta Română îi atenționează pe cetățeni că hackerii trimit în numele instituției, de pe mai multe adrese de email, mesaje prin care utilizatorii de internet sunt atenționați că au de ridicat un colet, iar pentru a-l ridica trebuie să plătească o sumă de bani. 

Este vorba despre o tentativă de fraudă în numele instituției.

”În ultimele zile, mai mulți clienți au primit e-mailuri frauduloase, în care sunt notificați că pachetul lor nu a putut fi livrat din cauza neachitării unei taxe în valoare de 45,60 lei.

Este vorba despre o nouă campanie de mesaje înșelătoare care pretind a veni din partea Poștei Române, trimise însă de către hackeri cu scopul de a convinge destinatarii să plătească o taxă suplimentară pentru a primi un colet.

Dacă primiţi mesaje cu astfel de solicitări, nu le deschideţi şi marcaţi-le ca spam! Nu accesaţi niciunul dintre link-urile prezente în mesaj!

PoştaRomână comunică doar prin intermediul adreselor oficiale de e-mail (suportclienti@posta-romana.ro, noreply@posta-romana.ro, declaranti.vamali@posta-romana.ro).

Poșta Română nu le solicită clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăţi online ale unor taxe de livrare”, au scris reprezentanții Poștei Române, într-o postare pe Facebook.

sursă foto: Facebook, Poșta Română.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax