Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Sala a aplaudat în picioare artiștii din prima seară a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”

Publicat

YouTube video

În prima seară a Festvalului de Folk „Ziua de Mâine”, pe scena Casei de Cultură din Alba Iulia au urcat câțiva artiști tineri și artiști consacrați, oferind albaiulienilor cinci ore de muzică folk, de cel mai înalt nivel. Clădirea a răsunat de chitările și vocile artiștilor, dar și de aplauzele publicului, pe piese bine cunoscute de iubitorii de folk. Evenimentul a fost prezentat de directorul artistic al festivalului, folkistul albaiulian Vali Șerban.

Spectacolul a fost deschis de câștigătoarea premiului I din ediția precedentă a Festivalului, Alexandra Andrei din Vaslui, care a oferit albaiulienilor, pentru a treia oară pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, un mini-recital de folk, format din piese dintre care unele aveau linia melodică semnată de ea însăși. Pe scenă a urmat Marius Matache & Folk Band Imperfect din București, la voce, chitară și tobe, cu câteva melodii de folk clasic.

Un moment deosebit a constituit concertul lui Daniel Iancu, în timpul căruia publicul și-a schimbat starea pe melodiile alerte atât ca ritm cât și ca versuri. Hohote de râs și îndelungi aplauze au stârnit satira acestuia, iar o emoție subtilă a provocat celebra piesa de dragoste „Mii de smaralde”. După câteva melodii, folkistul s-a retras din scenă lăsând loc unui moment video, în care au fost afișate succesiv mai multe caricaturi ale artistului Costel Pătrășcan.

În cea de-a doua parte a serii, pe scenă au urcat Mircea Baniciu, alături de Vlad Cnejevici și Teo Boar, care au interpretat piese consacrate de folk, toate cunoscute și iubite de mulțime, din recitalul propriu sau al trupei Phoenix („Hei, tramvai, Andri Popa, Nunta, etc).

Nicu Alifantis & Simphonicu, Răzvan Mirică, Virgil Popescu, grupul vocal Jazzappella, grupul cameral de la Filarmonica Sibiu au încheiat seara într-un mod cu totul special: cei care au rămas până la sfârșit, au fost recompensați cu câteva piese muzicale cutremurătoare. Micro-recitalul sextetului vocal mixt „Jazzappella” din Bucureşti a adus o culoare inedită întregului concert, prin piese interpretate într-un mod original (din repertoriul trupei Queen sau din desene animate – „Familia Flinstone” ) aducând o amprentă veselă evenimentului.

Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” continuă cu concursul, ce va avea loc sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 15.30 și cu concerte, de la ora 19.00, sâmbătă și duminică, în care îi vom putea asculta pe Alexandru Andrieș, Vali Șerban, Paula Seling, Ducu Berți și mulți alții.

Vă prezentăm programul zilelor următoare:

Sâmbătă, 17 noiembrie 2012

11.00 Cafeaua cu folk – Art Café: Lansare carte de poezie: Adrian Puiuleț și Stelian Petrescu„Oricum Oricine – Oricine Oricum”

15.30 Concurs Ziua de Mâine  – Casa de Cultură a Studenților

Concert: Țapinarii, Ovidiu Mihăilescu

19.00 Concert – Casa de Cultură a Sindicatelor: Vali Șerban & Ziua de Mâine, Alina Manole, Alexandru Andrieș

22.30 Party – Spațiile Ryma: Plus Noi, Tică Lumânare (grupul Karma), Claudiu Aftimescu, Iulian Timar

Duminică, 18 noiembrie 2012

11.00 Cafeaua cu folk – Art Café: Lansare carte de poezie – Ioan Mateiciuc, „Open de dor”

19.00 Concert – Casa de Cultură a Sindicatelor: Gala Laureaților, Adrian Ivanițchi, Florin Săsărman & Alexandru Filip, Ducu Bertzi & Mihai Neniță, Paula Seling

Vă prezentăm o galerie foto-video din prima seară a evenimentului:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax