Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Salvamont Alba sărbătorește 50 de ani de activitate. Oamenii inimoși care salvează vieți pe munte

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDEwTnQsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Câțiva oameni inimoși salvează vieți pe munte în județul Alba. Sunt profesioniștii organizați în cadrul Serviciului Public Județean Salvamont, care sărbătoresc în acest an 50 de ani de activitate. Aceștia organizează luni un eveniment la care și-au invitat colaboratorii din acești ani.

”În cadrul evenimentului, acordăm distincții pentru recunoașterea celor mai importanți susținători ai activității Salvamont. Este o onoare să le putem mulțumi acum, când împlinim 50 de ani de existență. Sperăm să ne facem treaba și în continuare la fel de bine”, a spus directorul Serviciului Public Salvamont Alba, Lucian Forda.

Misiunea lor este esențială în cazurile celor care se rătăcesc pe munte, dar mai ales a celor care suferă accidente în zone greu accesibile.

De doi ani, serviciul și-a extins oficial activitatea și pentru acțiuni de salvare în mediul subteran speologic.

Printre atribuțiile serviciului se numără: coordonarea din punct de vedere administrativ şi organizatoric a activităţii de salvare montană şi de salvare din mediul subteran speologic (salvaspeo) din judeţ; efectuarea și coordonarea activităţilor de prevenire a accidentelor din mediul montan și subteran speologic; asigurarea deplasării de urgenţă la locul solicitat, acordarea primului ajutor medical, evacuarea accidentatului, a bolnavului, a persoanei decedate ori a persoanei dispărute şi găsite, după caz, precum şi transportul acestora la locul stabilit pentru a fi preluat de personalul medical de specialitate.

În momentul înființării Serviciului Salvamont/Salvaspeo Alba, acesta avea 17 posturi, din care 14 sunt cele de specialitate preluate de la vechiul serviciu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax