Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sărbătoarea Muzicii: Cantabile The London Quartet, Jukebox Trio și Nouvelle Vague au strâns peste 5000 de oameni în Piața Cetății

Publicat

FOTO-VIDEO: A Capella cu Cantabile The London Quartet (UK), Die Medlz (DE), Jukebox Trio (RU), Vocal Tempo (Cuba) și Nouvelle Vague au concertat sâmbătă, în a doua seară din Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia, eveniment oferit locuitorilor de administrația locală.

Piața Cetății și toată strada Mihai Viteazul a fost arhiplină. Localnici și foarte mulți turiști, tarabe cu mici, suveniruri și multă, multă bere. Cei prezenţi au profitat de vremea frumoasă, pentru câteva ore de distracție.

Oficialitățile locale, politicienii au avut și ei ocazia să facă o mare baie de mulțime, pentru ca, în Piața Cetății s-au aflat pe puțin 5000 de oameni, atrași de muzica de bună calitate a  trupelor care au evoluat pe scenă.

Practic, evenimentul a înregistrat  și o premieră, fiind pentru prima dată când la Alba Iulia au fost aduse trupe de anvergură internațională. Până la intrarea în scenă a trupei franceze Nouvelle Vague, un succes deosebit la publicul din piață l-au avut rușii de la Jukebox Trio – trei soliști care au cântat vocal, fără instrumente sau, mai bine zis, imitând perfect instrumentele, hituri celebre din ultimii 40 de ani. La ora 22.00, pe scenă a urcat mult-așteptata trupă franceză Nouvelle Vague.

Nouvelle Vague, New Wave şi Bossa Nova sunt trei concepte care înseamnă acelaşi lucru: o idee de eleganţă a ritmului, de melancolie a versurilor şi de viziune inspirată din curentul cinematografic francez al anilor 60. Trupa franţuzească Nouvelle Vague îşi propune, prin muzica sa, să transpună într-o manieră proprie piese din repertoriul punk şi să aducă publicului titluri mai mult sau mai puţin obscure ale anilor 80, propunând o reinterpretare originală, modernă.

Cam aşa se autodescriu cântăreţele din Paris, pe pagina lor de internet. Nouvelle Vague (Nadeah Miranda, Mareva Galanter şi colaboratoarele lor) au cântat, sâmbătă, pentru prima dată la Alba Iulia şi pentru a patra oară în România.

Nouvelle Vague este o trupă care cântă cover-uri ale unor muzicieni celebri (Depeche Mode, The Cure, The Undertones, Joy Division etc), însă cei care o cunosc ştiu că varianta NV este una proaspătă, nouă, originală. La concertele precedente, în Bucureşti, una dintre soliste, Mareva Galanter, a declarat pentru presă că nu se simte străină în România, întrucât, chiar dacă s-a născut în Tahiti (Polinezia franceză), bunica ei din partea tatălui este româncă şi, în acest context, a mai vizitat ţara de câteva ori.

Concertul a avut loc sâmbătă, 12 mai, la ora 22.00, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, iar pentru eveniment, şi-au „confirmat” deja prezenţa (pe pagina de Facebook) câteva sute de persoane din toată ţara.

În deschiderea concertului Nouvelle Vague, au cântat 4 trupe de Acapella, din Germania, Cuba, Rusia şi Anglia. Vedeţi aici programul Sărbătorii Muzicii din Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

Vă prezentăm mai jos selecțiuni din concertul de sâmbătă, din Piaţa Cetăţii:

[nggallery id=231]

FOTO: Vali CIONTEA


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. HH

    duminică, 13.05.2012 at 10:19

    SA NU EXAGERAM , AU FOST CEL MULT 1000 DE SPECTATORI ASEARA !

    • @HH

      duminică, 13.05.2012 at 13:00

      De unde sti? I-ai numarat tu? Si eu am fost aseara pe acolo si in tot perimetrul acela nu aveau cum sa fie doar 1.000 de persoane.

  2. mihaela

    luni, 14.05.2012 at 12:56

    „la ora 22, pe scena a urcat…”
    la ora 22? voi ati fost la concert? 22 era ora cand a inceput concertul Nouvelle Vague? hmmm, ceasul meu o fi de vina!

  3. derp

    luni, 14.05.2012 at 19:38

    n-au fost 5000 de indivizi! si asa ca fapt divers… nu-l votez pe hava/pedele dar nici useleii pentru ca pdl=usl=aceeasi mizerie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax