Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: ȘASE deținuți de la Penitenciarul Aiud și-au căutat un job la Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM Alba

Publicat

detinuti locuri de munca2 Un grup de șase persoane private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Aiud, au participat vineri, 24 aprilie, începând cu ora 9.00, la Bursa locurilor de muncă organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, în Sala de conferinţe PAEM din Alba Iulia.

Una dintre cele mai mari nevoi ale deținuților aflați în perioada de sfârșit a pedepsei este aceea de a identifica oportunități cât mai concrete de angajare ca vector principal pentru reintegrare socială, transmit reprezentanţii penitenciarului.

Informațiile și deprinderile obținute de către deținuți în cadrul Programului de pregătire pentru liberare organizat în penitenciar vor putea fi puse în practică prin cunoașterea concretă a locurilor de muncă disponibile, precum și prin relaționarea directă cu angajatorii prezenți la acest eveniment.

YouTube video

”Sunt prezenți un număr de șase deținuți, care au foarte puțin timp până la punerea în libertate. Încercăm să punem în valoare aptitudinile pe care ei le-au obținut în cursul programului de pregătire pentru liberare, prin prezentarea ofertei de forță de muncă disponibilă la nivelul județului Alba, în posibilitatea angajării după punerea în libertate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, Nicoleta Mătărângă.

YouTube video

”Mai am până în 22 decembrie anul acesta și aici am venit să muncesc chiar și voluntar, numai să muncesc. Eu am terminat croitoria, confecții textile, am lucrat la o casă de bătrâni din Elveția. Sunt la Aiud pentru că nu mi-am plătit ratele la bancă, pentru înșelăciune. Sunt din Sibiu, sunt căsătorit, am două fetițe și în curând trebuie să îmi vină un bebeluș și sper să nu mai greșesc”, a declarat Leontin Moldovan, încarcerat pentru un an și opt luni la Penitenciarul din Aiud.

Pe de altă parte, angajatorii s-au arătat deschiși la angajarea unui fost deținut, unii dintre aceștia chiar au avut în trecut și angajați care au executat pedepse de privare de libertate.

IMG_7005 Profitând și de această ocazie, o echipă de funcționari publici cu statut special din Penitenciarul Aiud au prezentat ofertele educaţionale ale instituţiilor de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile sistemului penitenciar.

Acțiunea a făcut parte din campania națională de promovare a meseriei de lucrător de penitenciare și vizează elevii din clasele liceale din anii terminali. Au fost punctate atât avantajele și oportunitățile unei cariere în sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor cât şi varietatea ofertei de învățământ pentru anul universitar și școlar 2015-2016.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax