Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Șase „Doamne de excelență”, premiate pentru contribuția lor la dezvoltarea cultural-artistică a comunității

Publicat

YouTube video

Șase „doamne de excelență” din județul Alba au fost premiate sâmbătă seara, la Sebeș, pentru succesele lor profesionale și pentru contribuțiile lor la dezvoltarea cultural-artistică a comunităților din care fac parte și nu numai. Evenimentul a fost organizat de Asociația Femeilor din Alba și a cuprins și un spectacol susținut de corul „Armonia”, un recital de poezie și muzică și o piesă de teatru, interpretată de Teatrul Colb.

Prin acest aveniment, organizatorii și-au dorit să promoveze modele de personalităţi pentru tânăra generaţie, exemple de femei puternice care au reuşit să îmbine armonios profesia, familia şi pasiunile în viaţa lor. Șapte doamne au fost selectate pentru a fi premiate sunt Elena Anghel, Ioana Bogățan, Tereza Cândea, Adriana Comșa Haber, Rodica Părău, Maria Cornelia Postescu și Liliana Pagu (care nu a fost prezentă la eveniment, fiind în străinătate).

Elena Anghel a fost premiată pentru munca susţinută timp de 10 ani pentru organizarea si promovarea “Casei Memoriale Lucian Blaga” din Lancrăm. În prezent, este consilier în compartimentul Instituţii publice de cultură şi patrimoniu cultural din Consiliul Judeţean Alba. „Recitalurile Lucian Blaga mi-a adus cele mai multe satisfacții și recunoașteri”, a mărturisit Elena Anghel.

Ioana Bogățan a primit premiul de excelență pentru managementul Festivalului Internaţional de Teatru “Poveşti “ din Alba Iulia, ajuns la ediţia a VIII-a. În prezent, este director al Teatrului de Păpuşi “Prichindel”, din 1999. Ioana Bogățan a vorbit publicului despre Festivalul „Povești”, care în acest an  își propune să fie extins în mai multe orașe din județ, nu doar în Alba Iulia.

Tereza Cândea a fst premiată pentru activitatea sa de coordonator al trupei de teatru Colb Art. Până în prezent, a obţinut numeroase premii și distincții, printre care premiul de excelenţă la Festivalul Naţional de Artă Dramatică pentru Liceeni “Radu Stanca” ediţia III – Sebeş 2012. Este profesor de Limba şi literatura română la Colegiul Naţional “Lucian Blaga” din Sebeş.

Adriana Comșa – Haber a fost selectată pentru Premiul de Excelență pentru activitatea sa de peste 40 de ani de când coordonează Corul “Armonia”, câştigând o mulțime de premii la festivaluri naționale şi internaţionale (Spania şi Italia). Este profesoară de muzică, dirijoare a corului Şcolii cu clasele I-VIII nr. 2 Sebeş. „Atât cât trăiesc, vreau să cânt” a spus Adriana Comșa – Haber, citându-l pe Beethoven.

Rodica Părău, doamnă de excelență pentru activitatea sa de organizare a Festivalurilor „Alba – Afroda” (10 ediţii) şi Ziua Rozelor (11 ediţii). Este preşedinta Asociaţiei “Alba-Afroda”. „Ne-am propus să promovăm frumosul. Astfel, din 2004, am început să organizăm Festivalul Rozelor la Ciumbrud, la care vă invit pe toți. Este un moment unic, toți trandafirii din lume sunt adunați acolo, în ultima sâmbătă din iunie. Festivalul Alba – Afroda reunește 10 comune din asociația noastră și promovează tradițiile și obiceiurile din zona rurală”, a spus Rodica Părău.

Maria Cornelia Postescu a fost premiată pentru opera sa literară. A publicat şapte volume de poezii, un volum de proză şi două romane. Are 63 de ani şi este absolventă a facutăţii de zootehnie, însă, în urma unui eveniment nefericit din viaţa sa, când a fost atinsă de cancer, s-a hotărât să aştearnă pe hârtie experienţa prin care a trecut. Începând din 2006, a lansat astfel mai multe volume, printre care: „Prin anatomia tăcerii“ (2007), „Chimia cenuşii“ şi „Al treilea ochi“ (2008), „Vecernii oncologice“ (2009), „Zăpada inorogului“ (2010). Este implicată în activitatea Cenaclului „Lucian Blaga” şi este membru al Ligii Scriitorilor din România.

Vedeți mai jos, în video, câte un fragment din mărturisirea fiecărei doamnă de excelență premiată la eveniment:

YouTube video

Evenimentul a fost prezentat de Liliana Mihacea, președinta Filialei Sebeș a Asociației Femeilor din România.

În continuare, evenimentul a continuat cu un spectacol susținut de corul „Armonia”, coordonat de Adriana Comșa-Haber. Pentru că o imagine (audio) este mai expresivă decât orice descriere, vă invităm să ascultați una dintre piesele interpretate de corul „Armonia”:

YouTube video

Publicul a asistat la momente artistice de poezie și muzică, interpretate de Maria Cornelia Postescu și Corina Corpodean, dar şi la piesa de teatru „Stăpânul Tăcerii”, interpretată de grupul de teatru Colb Art, coordonat de Tereza Cândea. În holul Casei de Cultură din Sebeş a fost deschisă o expoziţie de pictură a Asociaţiei „Arttrad” Valea Frumoasei.

Vă prezentăm câteva imagini de la eveniment:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Miriam

    duminică, 10.03.2013 at 08:05

    dar Tereza cand o sa fie premiata ca vorbeste bine ramaneste si fara accent?…

  2. nicu

    luni, 11.03.2013 at 13:47

    santeti niste ipocritii. ce-i cu discriminarea asta.chiar nu erau sase mai bune, sau poate cate

  3. Pingback: FOTO-VIDEO | Ziua Internațională a Familiei: „Manifest pentru susținerea familiei”, la Casa de Cultură „Lucian Blaga” din Sebeș | Sebes24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax