Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Şase maşini cu girofar, nou-nouţe, primite în comodat de poliţiştii de la IPJ Alba, de la Consiliul Judeţean

Publicat

YouTube video

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a primit în comodat şase autospeciale (două Dacia Duster și patru Dacia Logan), de la Consiliul Judeţean Alba. Joi, la sediul instituţiei, a avut loc evenimentul oficial de primire a acestora, la care a participat conducerea inspectoratului, a Consiliului Județean Alba, reprezentanţii ATOP şi şefi de servicii din cadrul IPJ Alba.

Proiectul „Creşterea Mobilităţii Patrulelor de Intervenţie şi a Operativităţii în investigarea locului faptei” a fost iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în cursul lunii ianuarie 2014, cu sprijinul Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică Alba, iar Consiliul Judeţean Alba, prin Hotărârea nr. 10 din 30 ianuarie 2014, a aprobat implementarea acestuia şi a efectuat demersurile necesare pentru finanţare. Scopul proiectului este creşterea nivelului de siguranţă a cetăţeanului prin intensificarea măsurilor pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea fenomenului infracţional.

Noile achiziții au fost prezentate joi, în cadrul unei conferințe de presă, în care au fost semnate documentele de predare primire semnate de șefii IPJ și CJ Alba.

Valoarea totală a contractului de achiziție a fost de 334.032 lei din care 148.142 lei au costat cele două autoturisme Dacia Duster și 185.890 lei a fost suma plătită pentru cele patru autoturisme Dacia Logan.

În urma investiției, efectele așteptate sunt:

– reducerea timpului de intervenție la evenimente care aduc atingere ordinii și liniștii publice și a timpului de răspuns la solicitările populației

– creșterea gradului de siguranță a populației și a procentului de identificare a autorilor în dosarele penale cu autori necunoscuți, prin intensificarea activităților informativ-operative, de cercetare și criminalistice

– reducerea numărului de infracțiuni comise cu violență în Alba

– reducerea accidentelor de circulație, cât și a consecințelor acestora, prin implementarea unor programe specifice de management al traficului rutier

– apărarea patrimoniului privat și public și reducerea furturilor din locuințe, societăți comerciale și din auto.

Potrivit șefului IPJ Alba, Nicolae Căbulea, urmează să se stabilească departamentele în care vor fi folosite noile autovehicule și dacă va fi nevoie ca acestea să fie inscripționate. În prezent, IPJ Alba deține 173 de autovehicule, la care se adaugă cele șase.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prezent la conferința de presă, a ținut să precizeze că investiția îi are ca beneficiari, în primul rând, pe cetățeni, în slujba cărora lucrează polițiștii.

Ambii şi-au exprimat mulţumirea pentru reuşita acestui parteneriat şi au subliniat buna colaborare dintre cele două instituţii.

În continuare, șase agenți ai poliției au primit cheile noilor mașini, iar prima tură cu unul dintre autoturismele Dacia Duster a fost făcută chiar de către șeful IPJ Alba, Nicolae Căbulea. Vedeți mai jos video.

O astfel de achiziție a mai avut loc și în județul Mureș, în anul 2006, când cu sprijinul administrațiilor locale și județeană au fost achiziționate 15 autovehicule pentru Poliție.

Pe lângă acest proiect, IPJ Alba mai are colaborări cu Consiliul Județean și în acțiuni de prevenție a accidentelor rutiere, prin proiectele „Alba dă prioritate vieții” și „Educație rutieră – Educație pentru viață”, derulate de polițiști în scoli din județul Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. copy

    joi, 05.06.2014 at 15:46

    dar ministerul de interne ce face cu banii?
    Intrebare retorica………….Ce face si ministerul sanatatii cu banii ca la spitale n-a mai dat niciun ban de cand le-au dat la autoritatile locale. Rusine guvernului!!!!!!!!!!!!!

  2. gigi

    joi, 05.06.2014 at 15:55

    Domnilor,orasul e plin de persoane dubioase care dau buzna in curtile sau apartamentele oamenilor sub diferite pretexte iar pe strazi nu vezi picior de politist in patrulare.

  3. Rodica

    joi, 05.06.2014 at 16:40

    multumim domnule Roman!
    sunteti adevaratul lider al acestui oras!
    as vrea sa va donez jumatate din pensia mea sa o gestionati dvs cum stiti mai bine!
    am si o fata de 32 de ani divortata fara copii.. poate va intereseaza…va iubesc!!! as vrea sa va propun sa schimbati si uniformele politiei locale in unele mai vesele …eventual mai colorate, oricum .. multumim pentu toate lucrurile bune pe care le faceti pentru oras si tara aceasta! intreaga Romanie va este datoare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax