Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Scandal la Alba Iulia, în timpul depunerilor de coroane, la 28 de ani de la Revoluția din 1989

Publicat

YouTube video

Comemorarea a 28 de ani de la Revoluţia din 1989, de la Alba Iulia nu a decurs fără incindente. La Troița din Piața I.C. Brătianu, în fața Prefecturii, s-au strâns câteva zeci de oameni, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai partidelor politice dar și ai asociațiilor de revoluționari. După o slujbă de comemorare și un parastas, a venit momentul depunerilor de coroane de flori, moment în care Prefectura, care și era și organizatorul manifestării, a fost anunțată ca prima instituție care depune o coroană. În acel moment, revoluționarul Mihai Babițchi a întrebat cu voce tare: ”Dar revoluționarii când depun? Mâine? Întotdeauna revoluționarii au depus primii coroane de flori”.

S-a produs imediat o degringoladă, cei care depuneau coroane amestecându-se cu cei care depuseseră deja. ”Să vă fie rușine” a strigat Babițchi și în același timp a fost amenințat cu bătaia de către cineva de pe margine. După ce au depus pe rând o serie de instituții, a venit și rândul revoluționarilor. Mihai Babițchi a refuzat însă să mai depună coroana și de asemenea, să mai ia parte la restul manifestării care a continuat cu alte depuneri de coroane în zona fostului magazin Materna din Cetate. În momentul în care a refuzat să mai depună coroane, reprezentantul prefecturii, de la microfonul de la care prezenta ordinea de depunere, i-a spus lui Babițchi că ”atunci când va face el lista, să se pună primul”.

”M-a lăsat fără grai, mai ales replica reprezentantului Prefecturii: dacă făceați dumneavoastră lista, vă treceați dumneavoastră primii. Deci contează nu respectul față de revoluționari ci de cine se nimerește să facă lista” a spus Babițchi.

Alba Iulia a avut un rol major, recunoscut şi de Parlamentul României, prin conferirea titlului de “Oraş – Erou al Revoluţiei din Decembrie 1989”. Pentru a comemora memoria celor care și-au pierdut viața și care au luptat pentru ca România să devină un stat liber, grupurile de revoluționari din Alba Iulia și Cugir precum, reprezentanți ai autorităților locale și județene și reprezentanți ai MAI sunt prezente la diferite activități.

Manifestările au loc la Troița din Piața I.I.C. Brătianu și la Monumentul Revoluției din Alba Iulia.

Ceremonia a început la ora 10.00, cu o slujbă religioasă, urmată de depunerea de coroane la troiţa din Parcul Prefecturii. La ora 11.00, participanţii la eveniment s-au  deplasat în Cetate, la Monumentul Eroilor Revoluţiei, unde a fost programată cea de-a doua depunere de coroane.

Sunt prezente la eveniment următoarele instituții: Instituția Prefectului Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Uitățile militare din Garnizoana Alba Iulia, Direcția Județeană de Informații Alba, Oficiul Județean de Telecomunicații Speciale Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociația Revoluționarilor Decembrie 1989, Asociația Luptătorilor din Decembrie 1989, Asociația 21 Decembrie 1989 Cugir, Asociația Cadrelor Militare în REzervă și Retragere, servicii și instituții publice din Alba, partide politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax