Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO „Şcoala Altfel” la redacţia ziarului Alba24: Elevi din clasa a VI-a B de la Şcoala Generală „Avram Iancu” au aflat cum se fac ştirile verificate din trei surse

Publicat

elevi

elevi scoala nr 3 Redacţia Alba24 a avut, miercuri, invitaţi speciali. Un grup de elevi din clasa a VI-a B de la Şcoala Generală „Avram Iancu”, coordonaţi de profesoara Simona Florea au vizitat echipa ziarului online şi au văzut „live” cum e să fii, pentru o zi, jurnalist.

Copiii au fost curioşi să afle cât mai multe despre jurnalism, chiar dacă unii dintre ei nu s-au hotărât încă privind cariera pe care vor să o urmeze. Au stat de vorbă cu redactorii şi restul echipei, dar au şi trăit experienţa unui interviu „în direct”.

Emoţiile nu le-au stat în cale atunci când au primit microfonul şi au avut ocazia să adreseze întrebări invitatului în studio sau redactorului care le-a explicat cum se lucrează la un ziar.

DSC_1066 Elevii s-au gândit la câteva subiecte despre care vroiau să se informeze şi au trecut la treabă. Jurnalistul Dan Lungu a fost cel care, preţ de câteva minute, a testat cum este să fii primarul municipiului Alba Iulia, Gigi Becali sau directorul STP Alba Iulia.

Au văzut cum arată şi platoul talkshow-ului „Testul de sinceritate” moderat de jurnalistul Dan Lungu, cum se foloseşte un aparat de fotografiat, sub îndrumarea lui Daniel Bloss şi cum se colaborează cu operatorul de imagine, în acest caz Cătălin Cădan.

Iar dacă redactorii au fost întrebaţi ce înseamnă munca de teren sau care sunt satisfacţiile acestei profesii, Dan Lungu a fost „interogat” de elevi despre felul în care se realizează o emisiune online.

Nu ştim dacă i-am convins că munca de jurnalist poate fi frumoasă şi este importantă, dar cu siguranţă au aflat din redacţia ziarului Alba24 câteva lucruri noi despre ceea ce înseamnă să lucrezi în acest domeniu. Activitatea elevilor a făcut parte din săptămâna „Şcoala altfel”.

FOTO: Daniel BLOSS, VIDEO: Cătălin CĂDAN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax