Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Şedinţă la PP-DD Alba. Membrii partidului cer 21 de funcţii de viceprimar. La Alba Iulia, vor încheierea unui acord cu USL

Publicat

Cu câte unul sau doi consilieri  obținuți la scrutinul din 10 iunie, PP-DD face jocurile în consiliile locale din principalele localități ale județului Alba și chiar în Consiliul Județean. Lupta celor două partide pentru deținerea majorității poate aduce partidului lui Dan Diaconescu o grămadă de funcții de viceprimar sau chiar cea de vicepreședinte la Consiliul Județean Alba. Potrivit surselor din PDL și USL, PP-DD are pretenții serioase pentru susținerea majorității, inclusiv funcții de directori în deconcentrate. Orașele în care se dă bătălia pentru majoritate sunt Alba Iulia – unde cu doi consilieri PP-DD va putea decide blocarea sau trecerea unor proiecte de hotărâre și Sebeș, unde, cu un singur consilier va putea oricând înclina balanța spre USL sau PDL. La Consiliul Județean, la mâna a trei consilieri PP-DD stau toate proiectele care vor fi disputate între grupurile de aleși ai PDL și USL. O situație fără precedent în istoria recentă a administrației locale din Alba, în care un partid care a reușit să obțină câteva procente la alegeri poate decide viitorul județului.

Reprezentanţii PP-DD Alba s-au reunit sâmbătă, la Sala “Select” din complexul Mercur din Alba Iulia, pentru a decide cui vor asigura majoritatea în administraţia locală şi judeţeană. Aleşii locali din partea partidului şi-au exprimat opţiunile în cazul fiecărei administraţii locale. Acestea urmează să fie validate şi analizate de conducerea judeţeană şi centrală, în vederea încheierii unui acord comun cu o singură formaţiune politică la nivel de judeţ. De asemenea, va urma a doua rundă de negocieri cu USL şi PDL, rezultatele finale fiind obţinute în cel puţin o săptămână.

Conducerea judeţeană a PP-DD a convocat cei 80 de aleşi locali, la prima reuniune după obţinerea a 12,74% din voturi în alegerile din 10 iunie. Preşedintele PP-DD, Cornel George Comşa a prezentat rezultatele preliminare ale negocierilor cu PDL şi USL şi şi-a consultat reprezentanţii aleşi cu privire la orientarea PP-DD către unul dintre cele două partide, pentru stabilirea modului de formare a majorităţilor în judeţul Alba.

Organizaţiile locale au cerut obţinerea a 21 de posturi de viceprimar, în mai multe localităţi din judeţul Alba. Opţiunile au fost următoarele:

Doresc încheierea unui acord cu PDL, organizaţiile din: Albac, Galda de Jos, Lunca Mureşului (viceprimar), Noşlac (viceprimar).

Pentru USL, au optat: Alba Iulia (viceprimar), Sohodol, Şugag, Aiud (viceprimar), Abrud, Câmpeni, Cugir (viceprimar), Roşia Montană, Ocna Mureş, Stremţ, Teiuş, Sâncel, Zlatna (viceprimar), Almaşu Mare, Avram Iancu, Bistra (viceprimar), Sălişte (viceprimar), Cricău, Cut, Daia Română, Jidvei, Ocoliş (viceprimar), Ponor (viceprimar), Poşaga (viceprimar), Vinţu de Jos (viceprimar).

Aleşii locali din Săsciori intenţionează să rămână neutri, fără a acorda majoritatea vreunei formaţiuni politice. Nu au comunicat hotărâri oficiale membrii PP-DD din următoarele localităţi, însă doresc funcţii de viceprimari: Roşia de Secaş (viceprimar), Blaj, Unirea, Sebeş (viceprimar), Baia de Arieş (viceprimar), Gârbova, Ighiu, Miraslău, Bucium, Câlnic (viceprimar), Crăciunelu de Jos, Poiana Vadului (viceprimar), Lupşa (viceprimar), Livezile, Mogoş (viceprimar), Ohaba (viceprimar), Şona, Şibot, Sălciua (viceprimar).

Pentru Consiliul Judeţean, sunt negocieri în desfăşurare. Propunerile aleşilor locali PP-DD vor fi analizate la nivel judeţean şi central, urmând să fie decisă colaborarea cu PDL sau USL.

„Au venit toţi aleşii locali ai PP-DD, peste 80 de consilieri, am avut o discuţie democratică, despre situaţia internă din partid. Fiecare dintre ei şi-au exprimat opţiunile, în condiţiile în care mergem la o alianţă la nivelul judeţului cu USL sau cu PDL. Este foarte multă nehotărâre. Alba Iulia va merge cu USL. Există şansa să negociem aceste posturi, cele 21, de viceprimar. Nu cred că vom obţine nici măcar 20, pentru că 21 este atunci când putem să negociem şi cu PDL şi cu USL, în acelaşi timp, ceea ce nu va fi cazul. Dacă facem un consiliu judeţean cu PDL, luăm viceprimarii şi posturile pe care le avem în negociere. Dacă mergem cu USL, în negociere vor mai fi câteva partide, cum este PSD şi PNL. Vom vedea care vor fi rezultatele”, a declarat preşedintele PP-DD Alba, Cornel Comşa.

Liderul PP-DD Alba a completat că are mandatul aleşilor locali pentru a doua rundă de negocieri cu USL şi PDL la nivel local. În opinia sa, în acest moment este importantă obţinerea funcţiilor politice, de viceprimar şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba. În ceea ce priveşte numirea unor reprezentanţi PP-DD la conducerea unor instituţii deconcentrate din judeţ, Comşa a menţionat că este prematur să se exprime, până la finalizarea negocierilor cu partidele vizate, alte rezultate urmând a fi comunicate în cel puţin o săptămână.

[nggallery id=364]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

13 Comentarii

13 Comentarii

  1. Vassy

    sâmbătă, 16.06.2012 at 14:23

    BAI FRATILOR, VOI ATI VAZUT CE FETE DE TRACTORISTI AU TOTI ASTIA DIN PPDD, DIN JUDET?!

    ASTIA VIN ACASA MANJITI DE MOTORINA, ISI BAT NEVASTA SI COPIII SI PE URMA BEAU 5 BERI UITANDU-SE LA OTV.

    O MAI MARE DEMONSTRATIE DE SANTAJ SI CURVASARIE POLITICA NU AM VAZUT. E ACOLO, SCRISA PE FLIPCHART, CU MANUTA LUI, DE MARELE STRATEG SI IDEOLOG COMSA CORNEL.

    A ZIS USL-UL, AU ZIS PONTA SI ANTONESCU CA EI VOR DEPOLITIZARE. CUM DRACU O VOR FACE DACA VOR BATE PALMA CU PPDD???!!!

    • Astor

      sâmbătă, 16.06.2012 at 18:38

      Ai dreptate inlegatira cu fetele. Cam asa par.
      Da ce sa-i faci… asta-i democratia! Oricine are dreptul sa candideze si sa fie ales. Punct.

      Nu inteleg un lucru insa: cum ai putut crede vreun minut ca Ponat si Antonescu impreuna cu sandramaua pe care o conduc or sa depolitizeze ceva in tara asta?

    • toma

      duminică, 17.06.2012 at 09:45

      In ’89, daca ati uitat, va amintesc, gemea Casa Poporului de pulovere, unele cu minecile rasfrinte, barbi nerase ,,academice,, mirosea a transpiratie ,,fina,, de oameni scoliti, unii prin tara la Stefan Gheorghiu, cei mai multi, altii pe la Frunze in fosta URSS dar si citiva care chiar credeau ca a venit si vremea dreptatii in Romania. Saracii naivi; au fost primii inlaturati. Deh, n-aveau origini sanatoase, n-aveau dosar. Erau exponentii occidentului in scumpa noastra tara, vroiau sa aduca mosierii si…nu le mirosea gura a ,,salam de soia,, Asa s-a ales ,,elita,,. Au prins cheag, si-au imbracat costume Armani, putin parfum, alta viata, si au condus tara, dupa metoda bine verificata, rotirea cadrelor, timp de 23 de ani. Si-am ajuns acolo unde sintem astazi. Cu rezultatele pe care le vedem. Ati vazut voi vreun tractorist, in acest timp, prin parlament ? Vreun taran, vreun muncitor ? Spuneti ?

  2. mda

    sâmbătă, 16.06.2012 at 15:16

    Ne ducem dracului daca astia au ajuns sa conteze la nivel local…

  3. toma

    sâmbătă, 16.06.2012 at 18:09

    Voi vreti posturi / ciolan sau sa arbitrati lupta politica intre cei carora le spuneti ,,ciocoi,, ?

  4. Claudiu

    sâmbătă, 16.06.2012 at 20:34

    Tineti minte filmele cu ilegalistii comunisti ajunsi la putere in anii ’50 ?
    Asta traim noi acum ! Uitati-va bine la ei ! Astia nu stiu sa lege 2 vorbe ( mai putin Comsa si Serdean care nu fac decat un business exploatand prostia oamenilor si notorietatea lui Diaconescu). Ne va lua dracu’ pe toti. Ce n-a reusit Vadim si Becali a facut OTV. A invins prostia crasa si lipsa acuta de educatie. Asa popor, asa lideri.
    Bravo Alba! Bravo Romania ! (sunt sigur ca PPDD-istii vor crede ca i-am laudat :))

  5. McGigi

    duminică, 17.06.2012 at 01:27

    Ati auzit de unu’ Cesare Lombroso? Toti astia din poze, in frunte cu baiatu’ lui Comsa ar fi obiecte de studiu pentru italian.

  6. The doors

    duminică, 17.06.2012 at 11:32

    Mare grija dle comsa o sa cadeti de pe un cal mare. problema este simpla:
    comsa a ajuns la pp-dd pentru bani lui diaconescu, nu crede in acest proiect, este un mercenar in sensul ca-si i-a banii facandu-si bine treaba fara sa puna suflet; pentru 4 ani alba iulia va fi condusa de dumitrel si hava, pot sa spun ca bine pana acum, dar asta s-a datorat si faptului ca au avut consiliile alaturi; in acest caz daca pp-dd va merge mai departe cu usl si vor vota impotriva a tot ce se propune (asa cum s-a facut si pana acum de catre USL) judetul nu se va dezvolta si orasul nici atat. mai mult, se va stii cine va fii vinovatul, partidul pp-dd, iar acest lucru ii va afeacta foarte mult in sondaje. in alta ordine de idei, nu judecam pe nimeni dupa cum arata, ar fi o greseala sa facem asta, ii judecam dupa ce au realizat si sunt foarte curios ce au realizat cei din sala respectiva. pp-dd este un partid care s-a infintat peste noapte, un partid compus din oameni care nu pot sa conduca si oameni care nu au puterea sa conduca, de aceea dl comsa are un cuvant de spus si este ascultat.
    Concuzia: aceasta intalnire democratica de care vorbeste dl comsa nu este altceva decat o „spalare pe mani” in sensul ca nu-i va asuma el greselile pe care le ia multimea, iar prin cerintele pe care le au in judet iti dai seama ca vrea sa-si grabeasca rezultatele pentru a se vedea la centru ca-si merita banii. este foarte clar ca in alegerile pe care le fac sta viitorul partidului si sunt convins ca va avea un dezdonamant gen PNG, APR, etc.

  7. vali

    duminică, 17.06.2012 at 15:01

    clar : o parte dintre albaiulieni sunt sclavii OTV-lui; 4 ani suntem la mana PP-DD-lui

  8. viteazu

    duminică, 17.06.2012 at 21:17

    vrei sa spui ca astia vor fii primii 4 ani la mana pp deoarece asta-i doar inceputul!!!!

  9. Velea

    luni, 18.06.2012 at 01:45

    Pentru Vassy – esti praf taticule! Ce depolitizare vrei papusa mica? Pai oamenii astia si-au obtinut deja in alegeri functiile de consilieri si tot democratic isi vor vota viceprimarii in consiliile locale!!! Capul tau e tandari bai baiatule, alegerile sunt politice, daca n-ai inteles…politizare in institutiile publice se face atunci cand un partid impune protejati in pozitii unde sunt ceruti profesionisti…esti varza baiatule, si toti comentatorii astia care probabil nu au fata de tractoristi ci de onanisti, ca dati search porn pe gugal tata zaua…

  10. dan

    luni, 18.06.2012 at 11:36

    Fratilor lasati naibi pe astia de la PP_DD si sa faca o alinata la nivel municipala USL cu PDL……….

  11. snake

    luni, 18.06.2012 at 16:11

    CE NAIBA II TREBUIE SI LA INCULTUL ALA DE „VISU” DIN PANADE…..NE DUCEM DE RAPA…..SE SCUFUNDA PLANETA….PUN PARIU CA JUMATATE DIN EI NU STIU NICI SA SCRIE CORECT….”VISU” SIGUR NU STIE……HEHEHE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax