Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Sediul nou al Seminarului Teologic Alba a fost inaugurat în prezența a trei ierarhi ardeleni

YouTube video

Publicat

Trei ierarhi au săvârşit slujba de sfințire a primei clădiri din noul amplasament al Seminarului Teologic „Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia. Începând de luni, clădirea inaugurată va găzdui orele de curs pentru cei aproape 300 de elevi care studiază în prezent în această școală.

Slujba de sfințire a fost ținută de trei ierarhi: Înalt Preasfințitul Andrei – Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înalt Preasfințitul Irineu – Arhiepiscopul Alba Iuliei, iar în mijloc s-a aflat Înalt Preasfințitul Laurențiu – Mitropolitul Ardealului. După slujbă, aceștia au fost conduși de Părintele Director Nicolae Topîrcean prin clădirea proaspăt finalizată, situată pe Bulevardul Transilvaniei, spre Schit.

În discursul ținut cu evidentă emoție, Înalt Preasfințitul Andrei, inițiatorul proiectului, și-a amintit de momentele de început ale acestuia, mulțumind oficialităților pentru sprijinul acordat. Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, șeful SIE, Teodor Meleșcanu, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, primarul orașului Alba Iulia, Mircea Hava, dar și o mulțime de alte personalități. După slujbă, invitații au mers la masa oferită de organizatori la cantina Seminarului Teologic.

Costurile totale ale proiectului se ridică la peste 3 milioane de euro, bani obținuți de la Banca Europeană de Investiții, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României. Clădirea inaugurată sâmbătă cuprinde 12 săli de clasă, laboratoare, și o bibliotecă la standarde moderne. În curs de finalizare se află capela cu hramul „Sfântul Simion Ștefan” aflată în centrul campusului, dar și celelalte clădiri (școala primară, sala de sport, terenul de sport și o sală de festivități).

Serafim ARMANCA

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate