Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: SENS GIRATORIU pe șoseaua de centură din Alba Iulia, la intersecția cu calea Drâmbarului

Publicat


Autoritățile par să ia în sfârșit măsuri pentru prevenirea accidentelor pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, la intersecția cu strada Mărășești – trecerea peste calea ferată și calea Drâmbarului – DJ 107. Un sens giratoriu provizoriu a fost amenajat și semnalizat în intersecție, vineri dimineața.

UPDATE: Reamenajarea intersecției Centurii de ocolire a municipiului Alba Iulia cu Drumul Județean 107 si str. Mărășești din Alba Iulia

Potrivit IPJ Alba, în contextul creșterii numărului de accidente de circulație în intersecția precizată, dar și pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră adecvat, în colaborare cu administratorului drumului public s-a analizat oportunitatea reamenajării acestei intersecții, sens în care s-a identificat ca soluție optimă realizarea unui sens giratoriu.

În acest sens, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Politiei Județean Alba a avizat planul de semnalizare privind amenajarea unui sens giratoriu, care să „calmeze” circulația rutieră, să asigure o fluență adaptată condițiilor de trafic și totodată, să contribuie la creșterea gradului de siguranță rutieră.

Începând cu data de 19 iulie 2019, sensul giratoriu a fost amenajat în conformitate cu prevederile legale aflate în vigoare, traficul rutier urmând a se desfășura în aceste condiții.

Pe această cale, reprezentanții IPJ Alba recomandă participanților la trafic:

  • să adopte o conduită responsabilă în trafic;
  • să manifeste o atenție distributivă;
  • să circule cu prudenta;
  • să respecte semnalizarea rutieră temporară impusa pe sectoarele de drum grevate de lucrări;
  • să păstreze o distanță suficientă în mers față de vehiculele care circulă în fața lor.

Știrea inițială

Conducătorii auto care fac naveta între Alba Iulia și Ciugud au solicitat de mai mulți ani găsirea unei soluții pentru rezolvarea problemelor de la intersecția cu pricina, deoarece la fiecare drum spre lucru și înapoi spre casă își pun viața în pericol.

Intersecția pare să fie un adevărat „magnet” pentru accidente rutiere. În fiecare an, mai multe persoane sunt rănite în urma unor evenimente rutiere produse, de cele mai multe ori, din cauza neacordării de prioritate. Din cauza vitezei cu care se circulă pe șoseaua de centură și a vizibilității reduse în unele zone, orice traversare a intersecției devine o adevărată „loterie rusească”. 

Pe platformele industriale Alba Iulia – Ciugud lucrează peste 1.500 salariați, care fac zilnic naveta, în special de la Alba Iulia. De asemenea foarte mulți salariați de la instituții și firme din Alba Iulia locuiesc în Ciugud sau în localitățile din zonă.

sursa foto,video: Info Trafic jud. Alba


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU de vegetație, între Alba Iulia și Micești. Pompierii intervin pentru stingerea focului

Publicat

pompier

Un incendiu de vegetație a izbucnit miercuri noaptea, în municipiul Alba Iulia, în zona străzii Albac. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscată în municipiul Alba Iulia, în apropierea străzii Albac. Pompierii militari intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Foto: arhivă.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Nixon avea pregătit un discurs special în cazul unui eșec al misiunii Apolo 11. Astronauții ar fi fost abandonați pe Lună

Publicat

La 20 iulie 1969, când astronauţii Neil Armstrong şi Buzz Aldrin au devenit primii oameni care au păşit pe Lună, preşedintele SUA Richard Nixon a vorbit prin telefon cu cei doi pionieri ai explorărilor spaţiale şi i-a felicitat spunându-le „datorită vouă, cerurile au devenit parte a lumii oamenilor. În acelaşi timp însă, preşedintele american avea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum puteți adopta un copil, ce acte sunt necesare și cât durează. Ghid complet și informații de la DGSPC Alba

Publicat

adoptie

Propoziția „vreau să adopt un copil” este de cele mai multe ori completată de „dar procedura e prea grea” sau „birocrația ne omoară”. Da, poate fi așa dacă famila care dorește să adopte vrea nepărat un bebeluș cu ochi albaștri, părul blond și dacă se poate să aibă și sânge „albastru”. Pentru cei care își […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unui eșec administrativ la Alba Iulia. Cazul ”Turturica” sau cum un oraș se poate comporta ca un ”stat captiv”

Publicat

t

Era o dimineață friguroasă de octombrie a anului 2017, când Primăria Alba Iulia a pus în executare mai multe hotărâri de instanță privind evacuarea unor familii de chiriași din blocul G2, cunoscut albaiulienilor sub numele de ”Turturica”. Jandarmi și polițiști locali, câini, mobilă, saci de haine, copii somnoroși, cu ghiozdanele în spate, care nu au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate