Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: SENS GIRATORIU pe șoseaua de centură din Alba Iulia, la intersecția cu calea Drâmbarului

Publicat

YouTube video

Autoritățile par să ia în sfârșit măsuri pentru prevenirea accidentelor pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, la intersecția cu strada Mărășești – trecerea peste calea ferată și calea Drâmbarului – DJ 107. Un sens giratoriu provizoriu a fost amenajat și semnalizat în intersecție, vineri dimineața.

UPDATE: Reamenajarea intersecției Centurii de ocolire a municipiului Alba Iulia cu Drumul Județean 107 si str. Mărășești din Alba Iulia

Potrivit IPJ Alba, în contextul creșterii numărului de accidente de circulație în intersecția precizată, dar și pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră adecvat, în colaborare cu administratorului drumului public s-a analizat oportunitatea reamenajării acestei intersecții, sens în care s-a identificat ca soluție optimă realizarea unui sens giratoriu.

În acest sens, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Politiei Județean Alba a avizat planul de semnalizare privind amenajarea unui sens giratoriu, care să „calmeze” circulația rutieră, să asigure o fluență adaptată condițiilor de trafic și totodată, să contribuie la creșterea gradului de siguranță rutieră.

Începând cu data de 19 iulie 2019, sensul giratoriu a fost amenajat în conformitate cu prevederile legale aflate în vigoare, traficul rutier urmând a se desfășura în aceste condiții.

Pe această cale, reprezentanții IPJ Alba recomandă participanților la trafic:

  • să adopte o conduită responsabilă în trafic;
  • să manifeste o atenție distributivă;
  • să circule cu prudenta;
  • să respecte semnalizarea rutieră temporară impusa pe sectoarele de drum grevate de lucrări;
  • să păstreze o distanță suficientă în mers față de vehiculele care circulă în fața lor.

Știrea inițială

Conducătorii auto care fac naveta între Alba Iulia și Ciugud au solicitat de mai mulți ani găsirea unei soluții pentru rezolvarea problemelor de la intersecția cu pricina, deoarece la fiecare drum spre lucru și înapoi spre casă își pun viața în pericol.

Intersecția pare să fie un adevărat „magnet” pentru accidente rutiere. În fiecare an, mai multe persoane sunt rănite în urma unor evenimente rutiere produse, de cele mai multe ori, din cauza neacordării de prioritate. Din cauza vitezei cu care se circulă pe șoseaua de centură și a vizibilității reduse în unele zone, orice traversare a intersecției devine o adevărată „loterie rusească”. 

Pe platformele industriale Alba Iulia – Ciugud lucrează peste 1.500 salariați, care fac zilnic naveta, în special de la Alba Iulia. De asemenea foarte mulți salariați de la instituții și firme din Alba Iulia locuiesc în Ciugud sau în localitățile din zonă.

sursa foto,video: Info Trafic jud. Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax