Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Sens giratoriu provizoriu în Alba Iulia, la intrarea în Bărăbanţ. Soluţie „de compromis” pentru prevenirea accidentelor

Publicat

IMG_2114 Primăria a identificat o soluţie pentru prevenirea accidentelor tot mai dese în ultima vreme, la intersecţia străzii Alexandru Ioan Cuza cu Gării şi Mureşului, în zona intrării în cartierul Bărăbanţ. A fost montat un sens giratoriu provizoriu.

Varianta iniţială luată în calcul şi propusă de Poliţie a fost „obligatoriu dreapta” pentru şoferii care ies din cele două străzi secundare, potrivit precizărilor oferite de Silvia Moldovan, directorul Direcţiei Tehnice a Primăriei Alba Iulia, pentru Alba24. Astfel, conducătorii auto ar fi trebuit să ruleze câteva sute de metri pe drumul principal, până la giraţiile din dreptul benzinăriei OMV-Petrom sau Ambient, pentru a întoarce.

Ulterior, a fost identificată această soluţie, a sensului giratoriu temporar, pentru a fi mai fluidizată circulaţia şi a nu se produce aglomeraţie mai mare pe artera principală.

Reprezentanţii Primăriei au făcut măsurători în zona menţionată şi au montat joi, 30 martie, în jurul orei 12.00, sensul giratoriu provizoriu. Operațiunea propriu-zisă a durat aproximativ 10 minute, timp în care componentele din plastic ale sensului giratoriu temporar au fost aranjate în centrul intersecției.

Până și Mircea Hava, aflat în Japonia, a reacționat prin tastatura telefonului unui consilier personal la noile modificări din traficul albaiulian. Printr-o postare pe Facebook, însoțită de poze cu noul giratoriu, primarul demonstrează că știe tot ce se întâmplă în oraș, din orice colț al lumii. Astfel, din Japonia, „Mircea Hava” spune:

Sunt oarecum siderat de ce vad recent in spatiul public, in special aici, in online: colegi care s-au culcat oameni si s-au trezit haiduci sau supermeni si ies in strada, la selfie-uri, ca <eu fac, eu sustin, eu dreg si eu salvez…>. Vorbesc despre problema construirii unui sens giratoriu la intersectia cu drumul spre cartierul Barabant. Am vesti pentru ei: in viata reala nu-i la fel de simplu ca pe FB, adica nu-ti imaginezi o solutie, ii atasezi o poza si apesi butonul <publica>.
Daca nu s-a facut pana acum, a existat, cu siguranta, un motiv bine intemeiat. Il fac public: portiunea de drum de la podul peste Ampoi si pana la iesirea din oras,, spre Cluj, a fost recent reabilitata iar asta implica si obligatii, nu doar dreptul de a circula pe un drum facut la standarde. Una dintre obligatii e ca, timp de 5 ani, sa nu intervenim asupra lucrarii cu nicio modificare, inclusiv un sens giratoriu. E clar si pentru mine, ca si pentru oricine a circulat vreodata in zona, ca la intersectia spre Barabant trebuie gasita o solutie de compromis, pentru a-i proteja pe albaiulienii din zona. Au fost suficiente accidente minore care ne confirma asta si, mi-e clar, nu avem voie sa asteptam un accident grav care sa ne <trezeasca>. Am avut deja intalniri si discutii cu toti cei implicati: politia rutiera, locuitorii din Barabant, colegii din Primarie care se ocupa de asta. Cea mai viabila solutie e un sens giratoriu provizoriu, da, din acela cu <plasticuri> dar care are aceeasi valoare si forta ca si unul normal. Asa impacam pe aproape toata lumea. Pentru ca niciodata, toata lumea nu va putea fi impacata si multumita. Va multumesc si va doresc <drumuri bune>!
”.

Reamintim că şoferii au reclamat vizibilitatea scăzută la ieşirea pe artera principală. Din cauza parapeţilor metalici montaţi în dreptul trotuarelor, după modernizarea drumului, conducătorii auto nu se pot asigura cum trebuie când intră pe strada Alexandru Ioan Cuza. Aceeaşi problemă a fost reclamată la Miceşti.

Rămâne de văzut dacă varianta unui sens giratoriu va fi eficientă în zona Bărăbanţ.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. Catalin

    joi, 30.03.2017 at 13:39

    In această intersecție, sensul giratoriu nu ajuta la creșterea vizibilității, e util pentru decongestionarea traficului și atât.
    Dacă iesi din Barabant și vrei să faci stânga, tot trebuie să ieși mult in afara carosabilului sa vezi ce mașini vin din stânga sa le dai prioritate.
    Problema la această intersecție este în continuare lipsa vizibilității.

    • elena

      joi, 30.03.2017 at 17:19

      aveti dreptate ca problema era si ramane lipsa vizibilitatii!!!

  2. Florin

    joi, 30.03.2017 at 13:57

    Trei sensuri giratorii pe o distanta de aprox. 500m.
    Sunteti de-a dreptul…speciali! 🙂

  3. Maria

    joi, 30.03.2017 at 16:05

    Da, domnule Hava! Aţi proiectat de la început sens giratoriu în faţa Ambient şi în faţa staţiei de pompieri şi OMV, dar nu v-aţi gândit să-l proiectaţi şi la o intersecţie cu Bărăbanţul – cartier al Alba Iuliei?! Gândiţi comercial şi nu social!

  4. Nelu

    joi, 30.03.2017 at 19:39

    Ce rahaturi de sensuri giratorii sunt pe portiunea aceea de drum.Sens girator la Ambient fara folos,la statia de pompieri la fel,acum de doua luni a fost facut un sens girator sub orice critica la noul Pennys.Iar la Barabant nu se poate face ca nu-i voie.De la cine,baaa?

  5. ioana

    joi, 30.03.2017 at 21:46

    clar,nu ,nu este sensul giratoriu o solutie ci mai degrabă încă un obstacol ,pe lângă cel al asigurării din cauza vizibilității foarte scăzute din cauza parapetilor!!!!

  6. Betmen

    vineri, 31.03.2017 at 07:44

    cat de prost poate fi romanul sau mai bine zis unu din ei ce mai au si functi si da ordine casa isi bata joc de soferii romanii

  7. Tiberiu

    vineri, 31.03.2017 at 17:58

    E bine măcar că se iau măsuri!
    Îmi place să cred totuşi că nu domnul Hava proiectează sensuri giratorii ci că a consultat experți în această problemă.
    Oricum, dacă s-ar respecta regulile de circulație la intrarea în giratoriu, s-ar evita accidentele. Deci, conduceți corect!

  8. Danezu

    vineri, 31.03.2017 at 22:44

    The LEGO Group din Danemarca s-a amuzat atat de tare la solutia asta cea mai „viabila” incat va doneaza gratis piesele originale LEGO din plastic de calitate pentru sensul giratoriu inclusiv o piesa LEGO personalizata a initiatorului care trebuie montata in centrul lui.

  9. Danezu

    vineri, 31.03.2017 at 23:06

    No Comment

  10. Ionescu G.

    duminică, 02.04.2017 at 12:41

    Cati ani si cate accidente le trebuie functionarilor din primarie sa-si dea seama ce toata lumea stie cauza numai ei nu ? LIPSA VIZIBILITATII datorate panourilor inutil amplasate ca si la drumul inspre Micesti doar ca o firma sa incaseze mai mult la reabilitarea drumului.

  11. cristi

    luni, 03.04.2017 at 11:23

    Dacă până la montarea sensului giratoriu mai trăgeai ceva speranţe să ieşi în aceeaşi zi din cartierul cu pricina (!), acum tot fluxul pe sensul spre Alba se gâtuie în acel loc, al improvizatului (non)sens iar toţi şoferii sunt obligaţi să circule pe prima bandă … vă miră? … adică banda de intrare dinspre Bărăbanţ. Deci pe lângă lipsa vizibilităţii, nu mai ai nici bandă liberă de încadrare în şoseaua principală. Mă întreb: cu ce se ocupă, în fapt, cei care iau asemenea decizii? Şi, apropo, un fapt se pare, iarăşi, prea puţin important pentru aleşii locali. Intrarea în Bărăbanţ nu ar trebuie cumva marcată pe sensul dinspre Cluj? Nici un indicator nu anunţă suburbia respectivă. Care, măcar, să avertizeze şoferii despre existenţa unei intersecţii intens circulate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax