Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Sera cu minuni din Alba Iulia. Bananieri uriași, portocali, lămâi și smochini într-o seră artizanală îngrijită de „domnul Nelu” pentru nepoți

Publicat

collagebnnCu siguranță nu v-ați închipuit că în Alba Iulia există bananieri înalți de 6 metri cu ciorchini de banane ce cântăresc peste 40 de kilograme. L-am găsit pe domnul Nelu în sera sa din zona Schit, tocmai când lega ciorchinii de banane pentru a nu se rupe sub greutatea fructelor.

Ca într-o poveste fantastică, intrarea într-o mică anexă a gospodăriei, care pe dinafară nu zice mare lucru, te „teleportează” într-o pădure tropicală în miniatură. Doi bananieri imenși, de peste 6 metri fiecare, înconjurați de lămâi, portocali, smochini, toți cu roade pe crengi. Fiecare din cei doi bananieri au câte un ciorchine de banane încă verzi cântărind, după estimarea proprietarului, peste 40 de kg fiecare.

Bananele din partea de sus, care sunt și cele mai mari, sunt deja pârguite și nepotul cel mare al domnului Nelu abia așteaptă să le guste.

Partea surprinzătoare a poveștii este că nimic nu prevestea acest rezultat spectaculos.

Plantele au fost cumpărate acum circa doi ani de la o florărie din Cluj-Napoca, mici, în ghivece artizanale. Domnul Nelu nu este un specialist în botanică, ci un om obișnuit, dar mare iubitor de natură și de muncă. El a transferat plantele din ghivece în seră și le-a dat zilnic ce trebuie: apă, căldură și îngrijire.

Acum și el este mirat și mândru de rezultatele pe care vă invităm să le vedeți în fotografiile și video-ul de mai jos.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Roman Gruie

    luni, 23.10.2017 at 17:34

    Felicitări,Ioane!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax