Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Simulare pentru două inițiative legislative lansate de Florin Roman: peste 50 de milioane anual în plus la bugetul CJ Alba

Publicat

IMG_20170728_110538 Deputatul PNL Florin Roman a inițiat două propuneri legislative care ar urma să lase mai mulți bani la bugetele primăriilor și consililor județene din redevențe și taxe. Bugetul Consiliului Județean Alba ar câștiga peste 50 de milioane de lei anual, dacă cele două inițiative vor trece, în toamnă, de ambele camere ale Parlamentului. 

Florin Roman a declarat că bugetele administrațiilor locale sunt grevate de creșterile salariale recente și că fondurile rămase pentru investiții și proiecte s-au diminuat considerabil. Din acest motiv, a spus acesta, este nevoie de mai mulți bani la bugetele locale.

Prima inițiativă se referă la redevențe, respectiv propune ca 80% din valoarea redevențelor să rămână la nivel local. ”Potrivit unei simulări pe care am făcut-o, dacă această lege ar intra în aplicare, ar însemna venituri de 323 de miliarde de lei vechi la bugetul Consiliului Județean Alba. Din acești bani s-ar putea realiza cu tot ce mai pune la dispoziție consiliul peste 20 de kilomentri de drum asfaltat” a spus Florin Roman.

Cel de-al doilea proiect de lege vizează creșterea cotelor din impozitul pe venit în sensul majorării de la 41,5 la 44,5% în cazul primăriilor și de la 11,25 la 13,25% pentru consiliile județen. Pentru bugetul Consiliului Județean Alba, asta ar însemna, potrivit deputatului, alte 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi, după cum s-a exprimat).

”Sper ca lucrurile să se clarifice în sesiunea parlamentară din toamnă și până la sfârșitul anului să avem un răspuns clar” a adăugat Roman.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax