Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Situație PERICULOASĂ la Alba Iulia. Semne de ”prioritate” montate contradictoriu într-o intersecție circulată din oraș

Publicat

Situație periculoasă în traficul din Alba Iulia, generată chiar de autorități. Într-o intersecție aglomerată au fost montate semne de prioritate pe două direcții care se intersectează. 

Este vorba despre intersecția de la Gară. Situația poate deveni periculoasă, pentru șoferi, în condițiile în care cele două semne se contrazic și oferă prioritate șoferilor care vin din două direcții opuse, una dintre direcții trecând peste axul celeilalte.

Ambele semne sunt montate pe Bulevardul Ferdinand.

Primul semn arată prioritatea pe sensul de mers înainte, dinspre Centru pe direcția cartierului Partoș.

Al doilea sens oferă prioritate celor care vin din sens opus și fac stânga spre cartierul Cetate, trecând banda peste sensul cu prioritate din sens opus.

Situația este extrem de periculoasă pentru șoferi, ne-au semnalat cititori Alba24. Probleme pot să apară și în cazul unui accident în intersecția respectivă.

UPDATE: Deși în astfel de cazuri ar trebui să se aplice regula priorității de dreapta, potrivit Codului Rutier, riscul de accidente rămâne ridicat în contextul unei intersecții aglomerate, ce a fost recent modernizată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. SileDinicu

    luni, 13.05.2024 at 15:12

    Nu e nimic „periculos” La prioritate egala se aplica prioritate de dreapta, adica au prioritate cei ce vin dinspre centru si merg spre Partos. Dar da, puteau pune un „cedeaza trecerea” la cei ce vin spre centru si „stop” la cei ce vin de la Gara si din Cetate.

  2. pilu

    luni, 13.05.2024 at 16:02

    Au uitat să ia semnul prioritate spre centru când s-au apucat de lucrările de mobilitate. Ce să faci, sunt oameni puţini la Primăria şi fişa postului supraîncărcată. Săracii de ei, la ce stres sunt expuşi. Numai la Primărie să nu lucrezi !

  3. S0X

    luni, 13.05.2024 at 16:08

    Se numește „sistem SMART pentru managementul traficului”…ce știți voi..🤩🤩🤩

  4. Pamfil

    luni, 13.05.2024 at 16:11

    Semnele de circulatie sunt pentru fraieri. Meseriasii ghiolbani mandri la volan nu le respecta. de aia avem ziua si accidentul.

  5. un iobag din Romania

    luni, 13.05.2024 at 21:39

    CE MAI CONTEAZA ,ORICUM IN ORAȘ SE SCHIMBA SENSURI SI INTERSECTII DE LA O ZI LA ALTA

  6. Cetatean

    marți, 14.05.2024 at 08:36

    Pentru UPDATE din stire:
    Cel ce vine din Partos si merge in Cetate, de unde stie ca cel ce vine din Centru spre Partos are semn de prioritate. Nu raspundeti ca se vede spatele semnului celui ce vine din Centru, ca e aberant!

  7. Gonzo

    marți, 14.05.2024 at 09:16

    Pentru ca indicatorul „Drum cu prioritate”, in lipsa unui panou adițional care sa indice direcția drumului cu prioritate, îți spune ca drumul cu prioritate este pe direcția înainte. Cel de al doi-lea indicator este un indicator de obligare, nu reglementează prioritatea. Pe scurt, la intrare in intersecție poți determina ca ești pe drumul cu prioritate, dar ești obligat sa virezi stânga; ai prioritate fata de cei care vin de pe drumurile laterale, dar trebuie sa acorzi prioritate de dreapta celor care vin din fata pentru ca si ei sunt pe drumul cu prioritate.

  8. rbk

    joi, 16.05.2024 at 09:39

    Gonzo, cine stie , cunoaste.Pentru restul , atat s-a putut.

  9. Anonim

    sâmbătă, 18.05.2024 at 07:50

    asta nu e nimic. în plin centru la mercur intersecție semaforizare treci de semafor și la 3 metri de el la sensul giratoriu ai semn cedează trecerea . se fac cozi interminabile din aceasta cauza de ani bunii acea intersecție. (nu e singura de acest fel în oraș numai ca acolo fiind zona foarte circulata se simte cel mai mult). circul în tara peste tot dar asemenea „situație ” ca aici în Alba Iulia nu am găsit nicăieri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax