Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Șoferii din Alba Iulia prinși la volan fără centură de siguranță au fost ”amendați” cu un test pe simulatorul de accidente

Publicat

IMG_0019 Sâmbătă după-amiaza, în faţa Bazinului Olimpic din Alba Iulia, şoferii şi alte persoane interesate au avut ocazia să-şi testeze reacţiile la simulatorul de accidente. Este vorba despre proiect iniţiat pentru conştientizarea şoferilor privind conducerea preventivă şi importanţa purtării centurii de siguranţă.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Condu Prudent! Alege Viaţa!”, derulat de membrii Clubului Rotaract Alba, alături de cluburile Rotary Alba Iulia, Rotary Alba Iulia Civitas Solis, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.

Evenimentul s-a derulat sâmbătă, 20 iunie, începând cu ora 17.00, în faţa Bazinului Olimpic.

YouTube video

IMG_0004 Proiectul îşi propune conştientizarea şoferilor, şi nu numai, cu privire la importanţa purtării centurii de siguranţă pe durata aflării într-un autovehicul şi importanţa conducerii preventive.

Campania a fost lansată în 2008 la nivelul Districtului 2241 România şi Republica Moldova, având în vedere sensibilizarea conducătorilor auto asupra accidentelor rutiere numeroase, cauzate cu preponderenţă de comportamentul agresiv la volan şi imprudenţă.

Toţi cei care au fost prinși de polițiștii de la rutieră fără centură au fost ”pedepsiți” cu un test pe simulatorul de accidente rutiere. Aceștia au putut, astfel,  să îşi testeze reacţiile corpului în momentul unui impact la o viteză între 10 şi 30 km/h.

Pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia, în zona Bazinului Olimpic, au fost prezente, sâmbătă după-amiaza, echipaje de patru poliţişti de la Rutieră care au sprijinit acţiunea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Lehrer

    duminică, 21.06.2015 at 15:03

    I-auzi! I-a pedepsit politia sa se urce pe chestia aia? Si cum a facut asta? In temeiul carei legi? Dar ah, cata activitate au clubul asta, Rotary… N-ar vrea ei sa-si vada de membrii clubului, sa-i buseasca cum ii taie capu’ – chiar in colaborare cu politia, ca deh, ar avea oameni cu experienta – si sa ma lase pe mine, ala care NU port centura in comuna asta in care nu exista nici parcari, nici banda a doua, ocupata ilegal de catre masini, sa-mi conduc linistit masina pe care mi-am cumparat-o din banii mei si pe care platesc impozite? Aude?

    • ion

      luni, 22.06.2015 at 22:16

      Bre, @Lehrer, tu ai vazut ghilimelele de la „pedepsiți” ?!!! Sau n-ai invatat la scoala despre ele? Atata pricepi, atata comentezi, „istețule” !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax