Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO: „Spălarea picioarelor”, lecţie de smerenie la Catedrala Romano – Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia

YouTube video

Publicat

În Joia Mare, la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia este reprodus unul dintre momentele de la Cina Cea de Taină, „Spălarea picioarelor”. Acesta este momentul în care Mântuitorul Iisus Hristos le-a spălat picioarele celor 12 apostoli. Și în acest an Înalt Preasfinţitul György Jakubinyi, Arhiepiscop de Alba Iulia a spălat, cu umilinţă, picioarele a 12 studenți de la  Teologie.

Potrivit obiceiului, cel mai mare va spăla picioarele celor mai mici, aşa cum a făcut Mântuitorul.

Spălatul picioarelor este o lecţie de smerenie, care simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie.

La Catedrala Romano – Catolică „Sf. Mihail” acest ritual se păstrează în Joia Mare, când se prăznuieşte, pe lângă Cina cea de Taină și “Spălarea picioarelor”. Atunci Mântuitorul le-a spălat picioarele ucenicilor şi le-a dat poruncă: “Să vă iubiţi unul pe altul, precum Eu v-am iubit pe voi. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii”.

Și în acest an, urmând exemplul Mântuitorului, Înalt Preasfinţitul György Jakubinyi, Arhiepiscop de Alba Iulia a spălat picioarele a 12 tineri, studenți la teologie.

Vineri începând cu ora 15.00 credincioşii pot participa la slujba care prăznuieşte Răstignirea Mântuitorului.

Sâmbătă seara, credincioşii vor putea lua Lumina Învierii, la Catedrala Romano – Catolică „Sf. Mihail” din Alba Iulia începând cu ora 21.00.

Citește și MESAJE de PAŞTE 2014: Felicitări, urări și gânduri frumoase pentru prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnului

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax