Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Spectacol, culoare și energie multă la Zilele Orașului Ocna Mureș. Heaven a „aprins” atmosfera

Publicat

Duminică a continuat sărbătoarea la Ocna Mureș. În prim plan s-au aflat, de această dată, formațiile de muzică și dans popular. Invitată special, trupa Heaven i-a încălzit bine pe cei aproximativ 3.000 de oameni care au umplut centrul orașului. Focul de artificii a marcat finalul sărbătorilor.

Ideea de oraș monoton, mort sau uitat de lume nu a fost valabilă week-endul acesta în Ocna Mureș, cu atât mai mult duminică. Tinerii, dar și bătrânii au arătat că pot uita pentru o vreme de lipsurile sau problemele de acasă pentru două seri de relaxare.

Dacă, sâmbătă, tinerii cântau cu Vescan sau Like Chocolate, duminică a venit rândul celor puțin mai în vârstă să se deconecteze pe acordurile melodiilor populare. În centrul orașului, se aflau destui oameni, ascultând doinele și privind sincronizarea pașilor în dansul popular, redat cu măiestrie de grupurile invitate în cadrul Festivalului Interjudețean de Folclor Tradiții Uiorene, aflat la ediția a III-a.

Ziua începuse cu o paradă a portului popular în centrul orașului, eveniment la care au luat parte membrii ai administrației locale. Apoi, epicentrul sărbătorii s-a mutat pe scena festivalului, unde Ciprian Aron, originar din Ocna Mureș, prezenta formațiile care evoluau. Așa au trecut prin fața ocnamureșenilor ansambluri precum „Izvorașul” din Ocna Mureș, „Cununa Fărăului” din Fărău, „Tradiții Maramureșene” din Baia Mare, „Datina” din Turda, „Doina Mureșului” din Arad sau „Dersidana” din Sălaj. De asemenea, au încântat urechile celor prezenți și Orchestra „Apulum” din Alba Iulia, soliștii Adrian Țiboc și Flaviu Cristea și interpreta de muzică populară Mirela Mănescu.

Spre finalul serii a urcat în scenă și unul din cele mai iubite grupuri din Ocna Mureș, Ansamblul „Tradiții Uiorene”. A fost momentul în care liniile au început să se schimbe. Până atunci, prima linie a spectatorilor era formată din oameni puțin mai în vârstă, care ascultau cu plăcere recitalurile oferite, iar majoritatea tinerilor se aflau ori la tarabele de mici (cu greu se găsea loc) ori pe străzi în mici grupuri. Din momentul în care „Tradiții uiorene” a urcat pe scenă, tot mai multe fețe tinere începeau să apară. Deopotrivă, tineri și bătrâni, au aplaudat secunde în șir cadența impresionantă a pașilor executați de tineri. Aceștia au impresionat foarte mult publicul de acasă, atmosfera creată putând fi comparată doar cu cea din seara precedentă de la Vescan.

Finalul reprezentației a făcut auzite strigătele unei părți din adolescenți care cereau urcarea în scenă a trupei Heaven. Nebunia s-a declanșat odată cu anunțul lui Ciprian Aron și urcarea vedetelor pe scenă. Solistele au mulțumit pentru invitația făcută, dar și pentru aprecierea de care se bucură în oraș, fiind prezente pentru a doua oară în ultimii ani. Fetele au ținut să mulțumească organizatorilor evenimentului, în special primarului Silviu Vințeler și viceprimarului Paul Podariu. Aproximativ 3.000 de oameni au fredonat melodii celebre ale formației, ca „Am nevoie”, „Sunshine” sau „Sexy girl”. Emoționate de primirea făcută și de dialogul excelent cu publicul, solistele au coborât de pe scenă, ajungând chiar lângă fanii lor.

Fetele de la Heaven au coborât de pe scenă în aplauzele mulțimii, pe care au răsplătit-o cu autografe și imagini, activitate care s-a prelungit până mult după finalul concertului.

Finalul concertului a mutat privirile spectatorilor în direcția opusă scenei, unde artificiile luminau cerul în culori diverse.

Sărbătoarea s-a încheiat puțin după miezul nopții, când spectatorii un început să se împrăștie, la case sau terasele din oraș. În urmă rămân culorile artificiilor, care contrastează puternic cu monocromia de gri a majorității localnicilor despre orașul lor. Timp de două zile, Ocna Mureș a arătat că trăiește încă și că în oraș se pot petrece și lucruri bune, nu doar disponibilizări, surpări sau scandaluri.

Serafim ARMANCA

https://www.youtube.com/watch?v=JemFn6v-i_M&feature=youtu.be

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax