Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | Spectacol de reconstituire istorică cu Garda Cetății: „Atacul insurgenților” asupra fortificației. Bătălie cu cavalerie, tunuri și puști

Publicat

YouTube video

Un spectacol de reconstituire istorică a avut loc sâmbătă, începând cu ora 17.00, în Cetatea Alba Carolina, intitulat „Atacul insurgenților asupra Cetății”. Cu tunuri, cavalerie, artilerie, infanterie și o mulțime de trupe, soldații, împărțiți în două tabere, s-au confruntat pe „câmpul de luptă” de pe Latura de Vest a Cetății. Evenimentul a fost parte din Zilele Orașului – „Alba Fest”.

Evenimentul a început în zona Porții a III-a, cu parada Gărzii. După ce au traversat pietonala Mihai Viteazul și ajuns în Parcul Unirii, soldații, alături de trupele lor, au coborât în șanțul Cetății și s-au încolonat în două „tabere” de o parte și de alta a podului de la Poarta a IV-a. Reprezentantul „insurgenților” și-a anunțat misiunea, de a cuceri Cetatea, însă a avut de înfruntat rezistența Gărzii Cetății Alba Carolina. După o serie de „focuri” și câțiva „răniți”, Cetatea a fost salvată de apărătorii ei.

Cu toate că vremea a fost departe de a fi una plăcută, sute de oameni cu umbrele au ieșit din case, s-au adunat de-a lungul podurilor și a zidurilor cetății, pentru a vedea spectacolul.

În continuare, sâmbătă seară, pe scena din Piața Cetății are loc concertul din cea de-a doua seară „Alba Fest by Marius Moga”: MOGA & FRIENDS. Concerte: Smiley, Andra, Adda, Shift, Ștefan Bănică Jr., CRBL, Liviu Teodorescu, Amna, Paula Seling, Alex Velea, Ruby, prezintă Cătălin Măruță și Marius Moga.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax