Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Sportivii CS Unirea Alba Iulia – 10 medalii de argint și una de bronz la Campionatul Mondial de Powerlifting

Publicat

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, care au făcut parte din lotul României la Campionatul Mondial de Powerlifting organizat la Oradea, au obținut, în total, 10 medalii de argint și o medalie de bronz.

Echipa României la juniori mari, cu aportul sportivilor CS Unirea Alba Iulia, a obținut locul 2 pe națiuni. De asemenea, echipa României la masters 2 s-a clasat pe locul 3 în clasamentul pe națiuni.

Au participat, în total, în jur de 200 de sportivi din 33 de țări (între care America de Nord, Ecuador, Argentina, Japonia, Africa de Sud sau Iraq) de pe toate continentele, cu excepția Australiei.

Rezultate ale sportivilor CS Unirea Alba Iulia:

Teodora Toma (categoria 47 de kilograme), junioare mari (până în 23 de ani) – locul 3 în proba de genuflexiuni (115 de kg ridicate), locul 2 în proba de îndreptări (120 de kg), locul 2 la total. Rezultate: 2 medalii de argint și una de bronz

Alexandru Catarambă (categoria +120 de kg), juniori mari: locul 2 la toate probele – genuflexiuni (290 de kg), împins din culcat (235 de kg), îndreptări (230 de kg): total – 4 medalii de argint (inclusiv cu cea de la total)

Lucian Oțoiu – masters 2, categoria de vârstă 50 – 59 de ani: locul 2 la toate probele – genuflexiuni (230 de kg), împins din culcat (210 kg), îndreptări (227,5 de kg): total 4 medalii de argint (inclusiv cu cea de la total)

Cătălin Hangan (categoria 93 de kg), juniori mari: 4 locuri șase –  genuflexiuni (200 kg), împins din culcat (142 de kg), îndreptări (202 kg).

Organizatorii competiției mondiale au fost Federația Română de Powerlifting (al cărei președinte este albaiulianul Ovidiu Pănăzan) și Federația Internațională de Powerlifting, cu sprijin din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

CS Unirea Alba Iulia a fost unul dintre partenerii evenimentului sportiv.

”În calitate de organizator, mă bucur că ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor tuturor participanților, partenerilor și susținătorilor evenimentului sportiv. Dincolo de asigurarea tuturor condițiilor necesare desfășurării unei asemenea competiții, am vrut să fim gazde bune pentru 200 de sportivi și staff-urile lor, din peste 30 de țări, astfel încât să își amintească cu plăcere de România – o țară frumoasă, cu mulți oameni puternici, atât la propriu, cât și la figurat. Nu în ultimul rând, sunt foarte mândru de evoluția sportivilor noștri. De asemenea, mulțumesc public directorului CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, pentru implicarea activă în susținerea acestui sport de performanță”, a spus Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, care este și antrenor al sportivilor CS Unirea Alba Iulia.

”Organizarea unui campionat mondial, pe teritoriul României, indiferent de ramura sportivă, este o mare realizare, motiv pentru care îl felicit pe Ovidiu Pănăzan. Cu resurse limitate, a reușit să ducă powerliftingul la cel mai înalt nivel. Rezultatele sportivilor noștri completează palmaresul important pe care îl avem. Dacă toți și-ar fi făcut datoria ca ei, România ar fi arătat acum altfel”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax