Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Stadiul lucrărilor la noul pod peste Mureș. Distanța dintre Ciugud și Alba Iulia va fi scurtată cu 3 kilometri

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFJazEsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Lucrările avansează la noul pod peste râul Mureș, care va face legătura directă între localitatea Șeușa și zona industrială a comunei Ciugud, spre Alba Iulia.

Miercuri dimineața, pe șantierul aflat pe malul râului, pe partea dinspre sat, se putea observa ridicat unul dintre piloni, după ce anterior a fost executat forajul și fundațiile.

În capătul dinspre zona industrială Ciugud, o echipă de muncitori cu utilaje grele pregăteau fundația drumului care, odată finalizat, va reduce durata de deplasare a locuitorilor. 

Reamintim faptul că în prima parte a lunii martie 2020 muncitorii au început lucrul la partea dinspre Șeușa, unde au executat forajul pentru fundare.

Pe partea cealaltă a râului, au fost atunci aduse armăturile metalice și s-a pregătit drumul de acces.

După finalizarea drumului de acces de aproximativ 1,7 kilometri, localitatea Șeușa va fi legată de zona industrială Ciugud.

Proiectul de 2,8 milioane de euro prevede așadar și construirea unui pod nou peste râul Mureș și realizarea a două sensuri giratorii, unul pe șoseaua ce leagă Alba Iulia de Teleac și unul în satul Șeușa.

Traseul locuitorilor din Ciugud spre Alba Iulia va fi scurtat astfel cu aproximativ 3 kilometri.

Contractul de execuție lucrări a fost semnat la data de 22.01.2020. valoarea lucrărilor la obiectivul contractului de execuție lucrări se ridica la valoarea 15.699.339,42 lei, au transmis reprezentanții primăriei.

Investiția este finanțată parțial prin Programul Național de Dezvoltare Locala. Contractul de finanțare a fost semnat la data de 19.01.2018 și are valabilitate până la finalizarea obiectivului de investiții, inclusiv punerea în funcțiune a obiectivelor, după caz, fără a depăși 4 ani.

Podul peste râul Mureș și rampele de acces vor avea o lungime de 149,21 metri, iar lățimea podului va fi de 11,30 metri cu două benzi de circulație și  trotuare stânga dreapta.

În prezent se lucrează la structura de rezistență a podului, respectiv foraje pentru culee și pentru pile, respectiv consolidarea structurii care va menține grinzile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    miercuri, 06.05.2020 at 19:37

    Gată Damian și autostrada azi-mâine, că îi om harnic, nu ca alții.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax