Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Statuile vivante din grupul Trimbulinzilor și trupa Cavalerului Hartmann au adus Evul Mediu în Piața Toboșarului

Publicat

YouTube video

În prima Zi a Cetății Medievale de la Alba Iulia, printre mulțimile de cavaleri, domnițe și luptători cu săbii, care au transformat Traseul de Nord al Cetății Alba Carolina într-o alee de burg medieval, au apărut câteva statui vivante, care au arătat publicului, pe viu, întâmplări de Ev Mediu. Metode „mult prea groaznice” de tortură, săruturi ucigașe, sporturi medievale, turnir medieval, acestea sunt doar câteva momente puse în scenă de tinerii actori, membri ai trupei Trimbulinzii din Sibiu. 

În sceneta „Sărutul morții”, domnița Hortensia are puterea de a-i ucide pe cetățenii burgului cu un simplu sărut, însă aceștia reînvie, pentru a fi răpuși din nou, în scurt timp, de irezistibilii pupici ai frumoasei domnițe. Pe lângă această scenă, publicul a asistat la „Execuția unui Patrician”, „Ghilotina”, „Turnir Medieval”, „Fotbal Medieval”, „Istoria armelor” etc.

Pe lângă momentele de teatru, statuile vivante au „populat” Piața Toboșarului, așezându-se nemișcate în cele mai neașteptate locuri și poziții. Nu puțini au fost cei care s-au întrebat dacă sunt „adevărate” sau „vii” corpurile albe apărute inopinat pe zidurile Cetății, în jurul Toboșarului sau la terase. Alături de acestea, cavalerul, domnița Hortensia, trubadurul și două cățele sălbatice, au reînviat atmosfera epocii medievale, în Cetatea din Alba Iulia.

În paralel, publicul din Piața Toboșarului a asistat la un spectacol de dansuri medievale și demonstrații de lupte cu săbii, susținute de grupul Cavalerului Emil Hartmann și al scutierilor din Muhlbach. Cu îndemânare și energie, tinerii scutieri au arătat cum se petrecea un duel în urmă cu o jumătate de mileniu, dar și cât de grațioase erau domnițele în timp ce dansau menuet.

La eveniment au participat și primarul Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, parlamentari și oameni politici din Alba, care au primit salutul ceremonios al Calaverului Emil Hartmann și al grupurilor de cavaleri și luptători.

Vedeți imagini în galeria foto-video:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. noroiel

    sâmbătă, 27.04.2013 at 17:57

    penibila si dezgustatoare imagine in care grasutii pedelisti de frunte stateau la umbra pe scaune, relaxati, in timp ce putinii specatori da rand stateau in soare chinuiti.
    Toti suntem egali, dar unii sunt mai egali

    • cucu

      duminică, 28.04.2013 at 02:31

      daca ploua tot ei erau de vina?

  2. Cosmin

    duminică, 28.04.2013 at 03:01

    Bine nu arata prea rau oricum prea multi farsanti .Care supraactueaza
    Totusi intrebarea mea este …. Pe cati bani ?si
    De unde ?
    Cand se recupereaza si de unde ?
    Domnul primar ne este dator cu niste explicatii
    Vad ca lucrarile FARAONICE sunt pe terminate sper sa nu ne ingloade in datorii
    Pe spatele blestematei cetati.

  3. Raducu

    duminică, 28.04.2013 at 22:04

    Pe sumele imense date ca onorarii mai bine facea primaria un serviciu de ecarisaj si un adapost de caini ca bietii (putini) turisti au fost socati de zecile de caini vagabonzi care latra ca besmeticii in cetatea cea minunata! Am vazut un grup cu 2 copii de nu mai stiau cum sa-i fereasca de haita. mai rau ca in epoca medievala! Afara-i lustruit gardul si-nlauntru – leopardul! Prea multa distractie, prea multi bani risipiti, venituri din toate astea – ioc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax