Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO ȘTIREA TA: „Cerul de foc“ de la Alba Iulia. Explicaţia ştiinţifică a luminii roşii de la asfinţit

Publicat


Un fenomen spectaculos a atras toate privirile spre cer, aseară, în Alba Iulia. La asfinţit, soarele a colorat norii în nuanțe de roșu și portocaliu, cum rar se întâmplă.

Potrivit meteorologilor, explicaţia fenomenului stă în poziţia soarelui. Dacă la orele amiezii acesta are o direcţie perpendiculară la nivelul solului şi atunci radiaţia de undă lungă trece, culoarea pe care o vedem mai pregnantă este de albastru.

Lumina cu lungime de undă mai mare, galbenă, portocalie şi roşie, interferează mai puţin cu moleculele gazelor atmosferice şi trece mai uşor prin atmosferă.

La apus şi la răsărit calea parcursă de razele solare prin atmosferă este cea mai lungă şi prin urmare, culorile care reuşesc să ajungă mai uşor la noi sunt roşul şi portocaliul, în timp ce albastrul se pierde din ce în ce mai mult din cauza difuziei.

Această senzaţie de roşu la asfinţit este amplificată mai ales atunci când există molecule de apă, nori, praf sau unele substanţe poluante.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

(P) Românii merită un președinte aproape de oameni: Viorica Dăncilă!

Publicat

Viorica Dăncilă, care a condus Guvernul României și a reușit să ducă la bun sfârșit multe proiecte ce au schimbat în bine viața românilor, merită votul nostru. Vă prezentăm doar câteva dintre motivele pentru care susținem candidatura doamnei Viorica Dăncilă la președinția României: Nu a ezitat să preia funcția de prim-ministru atunci când a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

ACCIDENT la Aiud. O persoană și-a prins un picior într-un utilaj agricol

Publicat

Pompierii din Aiud intervin miercuri, în jurul orei 18:50, pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor medical unei persoane care și-a prins un picior într-un motocultor. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 în municipiu, pentru descarcerare și prim ajutor la […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

VIDEO: Intervenție extremă în Munții Apuseni. O aeronavă militară lansează apă peste incendiul care a cuprins pădurea

Publicat

Acțiunea de stingere a incendiului de pădure izbucnit în zona Buceș-Vulcan, la limita cu județul Hunedoara, continuă miercuri seara. Din cauza terenului accidentat, intervenția nu se mai poate realiza terestru. Astfel, un transport de apă a fost lansat din avionul militar Spartan asupra principalelor focare de incendiu. Potrivit ISU Alba, în continuare, pompierii vor rămâne […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ora de iarnă 2019. Cum va fi afectat mersul trenurilor de schimbarea orei

Publicat

CFR Călători informează că începând din 27 octombrie 2019, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4:00 devenind ora 3:00. Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Citește și ORA de IARNĂ 2019: Când se schimbă ora și care este cea mai lungă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate