Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO ȘTIREA TA: „Cerul de foc“ de la Alba Iulia. Explicaţia ştiinţifică a luminii roşii de la asfinţit

YouTube video

Publicat

Un fenomen spectaculos a atras toate privirile spre cer, aseară, în Alba Iulia. La asfinţit, soarele a colorat norii în nuanțe de roșu și portocaliu, cum rar se întâmplă.

Potrivit meteorologilor, explicaţia fenomenului stă în poziţia soarelui. Dacă la orele amiezii acesta are o direcţie perpendiculară la nivelul solului şi atunci radiaţia de undă lungă trece, culoarea pe care o vedem mai pregnantă este de albastru.

Lumina cu lungime de undă mai mare, galbenă, portocalie şi roşie, interferează mai puţin cu moleculele gazelor atmosferice şi trece mai uşor prin atmosferă.

La apus şi la răsărit calea parcursă de razele solare prin atmosferă este cea mai lungă şi prin urmare, culorile care reuşesc să ajungă mai uşor la noi sunt roşul şi portocaliul, în timp ce albastrul se pierde din ce în ce mai mult din cauza difuziei.

Această senzaţie de roşu la asfinţit este amplificată mai ales atunci când există molecule de apă, nori, praf sau unele substanţe poluante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax