Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO ŞTIREA TA pe Alba24: Încă o zi de blocaje pe drumul de acces spre Domeniul Schiabil Şureanu. Minivacanţă de Revelion cu peripeţii

Publicat

IMG-20161229-WA0005Încă o zi de blocaje în accesul turiştilor spre zona turistică din Munţii Şureanu. Fie că vor să ajungă pentru o zi la schi pe Domeniul Schiabil Şureanu, fie că au rezervate locuri la cabane pentru minivacanţa de Revelion, turiştii trebuie să se „înarmeze” cu răbdare, din cauza drumului îngust şi greu accesibil din cauza zăpezii abundente, a aglomeraţiei de maşini şi lipsei de organizare a circulaţiei.

Vezi şi FOTO ŞTIREA TA pe Alba24. Turişti blocaţi pe drumul de acces spre Domeniul Schiabil Șureanu. Mai mulţi şoferi au ajuns cu maşinile în şanţ

Potrivit unor turişti şi unor patroni de pensiuni din zona Poarta Raiului, a fost haos şi joi pe drumul de acces. Chiar dacă s-a intervenit cu utilajul de la DPL, inclusiv în noaptea de miercuri spre joi, pentru deszăpeziri pe DJ 704 (care leagă DN 67C Transalpina, de zona turistică Poarta Raiului – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu), până la pârtii, joi au fost din nou coloane de maşini şi blocaje în circulaţia acestora. Mai ales în zona dintre Luncile Prigoanei şi Poarta Raiului, unde turiştii au trebuit să-şi dea prioritate după o organizare „ad-hoc”, ca să treacă pe drumul îngust.

YouTube video

Aşa că un sejur la munte în Munţii Şureanu, ce ar trebui să îi relaxeze pe turişti la aer curat şi distracţie pe zăpadă se transformă într-un adevărat coşmar, până la ajung la destinaţie. Desigur, trebuie ţinut cont de faptul că este zonă de munte, este iarnă şi posibilitatea de intervenţie pentru decongestionarea circulaţiei este limitată: drumul nu poate fi lărgit decât pe anumite porţiuni, prin îndepărtarea zăpezii. Iar şoferii care urcă pe munte trebuie să se asigure că au maşinile echipate pentru astfel de condiţii.

Însă oameni din zonă şi-au exprimat nemulţumirea privind faptul că intervenţia cu utilajul de deszăpezire ar fi putut fi mai eficientă şi că autorităţile s-ar fi putut implica mai mult în gestionarea situaţiei, având în vedere că mai sunt doar trei zile până la Revelion şi turiştii continuă să vină în zonă.

„Sunt blocaje cu zeci de maşini în zona Poarta Raiului. Oamenii încearcă să ajungă fie la locaţiile în care sunt cazaţi fie la pârtii, dar drumul este greu practicabil şi trebuie să aştepte mult timp în coloane. Ar fi trebuit să intervină cu utilajul şi de dimineaţă, până la ora 9.00, când nu erau turişti pe drum”, ne-a transmis un cititor Alba24.

„S-a lucrat cu autogrederul până sus la pârtie, azi noapte. Însă, drumul fiind îngust, pe unele porţiuni, şoferi care opresc pentru a da prioritate altor maşini de pe sensul opus, nu mai pot porni de pe loc, dacă nu au cauciucuri corespunzătoare sau lanţuri şi se formează coloane. Au fost blocaje în jurul amiezii şi în zona Luncile Prigoanei. Se intervine în funcţie de condiţiile din zonă. Se va încerca lărgirea drumului, pe unele porţiuni”, a declarat Ioan Bodea, director CJ Alba, pentru Alba24.ro.

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax