Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO-VIDEO) Ştirea ta pe Alba24: Strada Călăraşi din Alba Iulia, mai mult stricată decât reabilitată

Publicat

În timp ce Primăria Alba Iulia numără proiectele de infrastructură aflate în curs de derulare, cetăţenii municipiului atrag atenţia asupra dezastrelor lăsate în urmă de firmele contractate să realizeze aceste investiţii şi care distrug tronsoane de drum circulabile fără a se grăbi să mai astupe „tranşeele” lăsate în urmă de utilaje. Cu o astfel de situaţie se confruntă şi locuitorii străzii Călăraşi din Alba Iulia, una dintre arterele cuprinse în proiectul de reabilitare implementat de municipalitate, dar care, la început de 2012, arată mai rău ca un drum comunal.

Strada Călăraşi face parte din cele 24 de străzi din Alba Iulia pe care Primăria Alba Iulia doreşte să realizeze importante lucrări de infrastructură. Până aici totul sună promiţător doar că, din octombrie 2011, luna în care muncitorii „Elis Pavaje” au demontat bordurile şi trotuarele de pe această stradă  şi până în prezent, investiţia nu a mai avansat deloc, iar locuitorii atrag atenţia asupra stării deplorabile în care se află acest tronson de drum.

În locul trotuarelor care se aflau în perfectă stare înainte de intervenţia utilajelor se află acum adevărate cratere care incomodează considerabil proprietarii locuinţelor din zonă, iar întreaga suprafaţă a străzii este străbătută de „tranşee”, plombate în prezent doar de zăpada depusă în strat gros. După ce, o toamnă întreagă, oamenii au suportat cu stoicism praful cauzat de trecerea autovehiculelor peste drumul de ţărână numit strada Călăraşi, acum aceştia privesc cu groază la momentul când se va topi zăpada, iar în faţa caselor lor vor apărea gropi imense: „Lucrările au demarat în 5 octombrie. Au venit, au luat trotuarul şi bordurile şi au plecat. Până atunci, atât strada cât şi trotuarele arătau foarte bine şi cel puţin erau circulabile. Au mai venit tot atunci cei de la Apa CTTA care au spart asfaltul pentru a putea interveni la conducte, dar aceştia şi-au terminat treaba în maxim trei săptămâni. De atunci şi până acum nu au mai făcut nimic. Am mers la Primărie, dar doamna Silvia Moldovan mi-a explicat că lucrările sunt în grafic. A promis totuşi acum câteva zile că vor veni să acopere cu pietriş şanţurile rămase în urma lucrărilor la conductele de apă. Nu au mai venit”, a explicat un cetăţean.

Vedeţi o galerie foto-video pusă la dispoziţia Alba24 de un locuitor al străzii Călăraşi şi care ilustrează cum arăta strada înainte de începerea lucrărilor şi cum arată în prezent.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. HOREA

    marți, 21.02.2012 at 18:44

    Ai uitat sa pui si pozele din toamna pentru comparatie !

  2. abc

    marți, 21.02.2012 at 19:52

    Da ma si spre Micesti i-a apucat harnicia iarna, au facut vre-o 20 de santuri transversale si le-au astupat cu nisip. Atat tin, pana treci prin ele. Io-nteleg ca nu pot asfalta dar trebuia sa astepte pana la primavara nu sa-ti rupi rotile zilnic in ele.
    Destepti ma meseriasi astia.

  3. Vic

    marți, 21.02.2012 at 20:44

    Probabil smecheria era sa deconteze lucrarile pe 2011 !

  4. alexandru

    miercuri, 22.02.2012 at 09:34

    poate din cauza ca a venit iarna si lucrarile s-au oprit? articol tendentios.dar vine primavara si termina primarul lucrarile, asta sa cape de ciuda proprietarul sietului. prietenii stiu cine este. e unul cu profituri de 300 milioane de euro pe afise. Asa zici tu de seful nostru? 300 milioane euro?…. mamaliga lui de zgarcit, ieri zicea ca nu are bani de benzina sa ne duca pe strada aia sa facem niste poze…

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 22.02.2012 at 09:50

      @alexandru, daca tu spui ca articolul este tendentios, te inivitam sa treci pe acolo sa stai de vorba cu oamenii de pe strada Calarasi. Aaa…. si nu uita sa-ti iei cizmele. Nu era vorba de primar in articol ci de firma care face lucrarile. Tu arunci indirect vina pe primar… vezi ca te taie de la solda de postac

      • alexandru

        miercuri, 22.02.2012 at 12:05

        stimate moderator de servici, sa lamurim un aspect: e iarna, lucrarile s-au sistat, firma care prestaza pe calarasi activitati de modernizare a oprit activitatile. lucrarile se reiau imdeiat ce vremea permite.strada va fi modernizata spre beneficiul locuitorilor. a cauta mereu ceva impotriva nu e o realizare.dar sa trecem peste bun simt, presa adevarata, investigatie etc, sa trecem peste toate si sa ajungem la ultima parte a raspunsului dumneavostra unde ma legati de activitati de postare cu tenta de servitute.nu stiu de unde aceasta descoperire, imi aduc aminte ca ultima mea postare a fost prin septembrie, cand va atrageam atentia asupra unei tevi care se repara vizavi de mag unirea. voi o dadeati ca e apa, eu canalizare. a fost canalizare, am cerut sa faceti corectia, ati spus ca asa v-a informat cei de la apa ctta. ziarist frate.si gresit a ramas.dedcu ca nu sunt un postac foarte bun. inteleg ca e o competitie pe forumuri legate de postarile cu tenta politica, lucru firesc in an electoral si in democratie dar a merge pana a acuza un cititor de acest lucru mi se pare total depalasat.

        • moderatorul de serviciu

          miercuri, 22.02.2012 at 12:38

          ok. am inteles, dar n-am inteles afirmatiile cu patronul, cu primarul… si asocierile cu ziarul alba24. Mi se par rautati gratuite, pentru un articol despre o strada pe care n-au putut sa o lase la iernat astfel incat oamenii sa nu se umple de noroi, sau sa-si rupa rotile in gropi. Daca vrei sa stii cine sunt patronii fa o cerere la RC.

        • HOREA

          miercuri, 22.02.2012 at 17:49

          Hai sa ne intalnim alexandru sa-ti explic exact care e nemultumirea si vorbim apoi despre „beneficiul locuitorilor” !

    • HOREA

      miercuri, 22.02.2012 at 11:14

      ESTE VORBA CA DESI AVEAM TROTUARE SI CAROSABILUL ERA PRACTICABIL, IAR LA RETEAUA DE APA NU ERA NICI O URGENTA, AU VENIT IN ” PRAG DE IARNA” AU LUAT TROTUARELE SI BORDURILE SI AU PLECAT, LASANDU-NE IN NOROI SI MIZERIE. DE CE SA FACI ASA CEVA, IAR IN NOIEMBRIE DESI NU A PLOUAT DELOC SA NU MAI LUCREZI ?!

  5. Claudiu Makkai

    miercuri, 22.02.2012 at 10:29

    Alexandru eu te invit la redactie sa-i cunosti pe proprietarii site-ului. O sa ai o surpriza. Nu-i nici Roman asa cum insinuezi tu si nici Hava asa cum probabil ti-ai dori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax