Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO ȘTIREA TA: Resturi de vegetație, incendiate pe pășunea de la Drâmbar. Reacţia Primăriei Ciugud

Publicat

YouTube video

Angajații primăriei Ciugud au dat foc resturilor de vegetație rămase după curățenia de toamnă/iarnă, pe pășurea de la Drâmbar. Cel puțin așa se poate deduce dintr-un video transmis de un cititor Alba24 care a văzut de pe drum fumul gros și s-a oprit să filmeze. Din ceea ce se vede, pare a fi vorba despre resturile copacilor tăiați de pe malul Mureșului. În jurul focului se mai observă un buldoexcavator.

Primăria Ciugud este una dintre cele mai bine cotate din județul Alba și chiar din țară pentru rezultatele pe care le are la absorția de fonduri europene și investiții, ceea ce face greu explicabil gestul administrției locale de a face curățenie în acest mod, prin incendierea gunoaielor.

UPDATE: Primăria Ciugud a transmis următoarele precizări.

“Administraţia locală din Ciugud şi-a propus în urmă cu mai mulţi ani să transforme localitatea într-o comunitate europeană astfel că una dintre priorităţile noastre a fost şi este protejarea mediului înconjurător. Curăţenia localităţii, a cursurilor de apă, colectarea selectivă a gunoiului, dar şi derularea unor campanii de conştientizare privind importanţa protejării naturii sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-am făcut la Ciugud. În scurt timp am ajuns să fim exemplu de bune practici în România în ceea ce priveşte colectarea selectivă a gunoiului din gospodării şi implicarea copiilor, prin înfiinţarea „Patrulei Eco”, în conştientizarea populaţiei.

Administraţia locală desfăşoară în această perioadă o curăţenie în comună, aşa cum se face în orice comunitate de gospodari însă tot ceea ce facem este cu respect pentru natură, dar mai ales pentru cetăţeni. Astfel, în mai multe zone din comună au fost toaletaţi arborii, resturile vegetale fiind depozitate pentru ca apoi să fie tocate cu un tocător special şi folosite ca îngrăşământ natural. Acest lucru s-a întâmplat şi pe malul Mureșului la Drâmbar, unde colegii noştri au curăţat întreaga zonă, iar resturile vegetale şi crengile au fost adunate grămadă pentru a putea fi ulterior încărcate într-un camion pentru a fi tocate.

Din păcate, joi, 21 decembrie 2017, acea grămadă de resturi vegetale a luat foc şi presupunem că a fost un act al unei persoane rău intenţionate care nu are însă legătură cu activitatea desfăşurată de administraţia comunei Ciugud în zonă. Angajații primăriei Ciugud au intervenit cu un buldoexcavator, care era în apropierea pentru a limita proporțiile incendiului. Din păcate, incendiul a degajat mult fum, fără însă să fie un caz de poluare. Pe această cale ne cerem scuze cetăţenilor care au suferit un disconfort din cauza acestui incident şi îi asigurăm că vom lua toate măsurile necesare pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple.

În încheiere, vă asigurăm că suntem în slujba şi la dispoziţia cetăţenilor pentru o comună modernă şi europeană. Conducerea şi funcţionarii Primăriei Ciugud sunt mereu la dispoziţia cetăţenilor pentru orice problemă legată de comunitate şi de administrarea localităţii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex cel bun

    vineri, 22.12.2017 at 09:23

    vai de mine ce dezastru o facut infart ala ce o filmat si nu mai putem noi …

    pai ori o nebunit uni ori sunt din nastere…terenul se curata cu foc ! acol unde arde focul creste iarba proaspata numa buna pentru oii si capre ! atat timp cat arde paie si lemne nu e bai,,,sunt si centrale pe lemne ele de ce ard ? noh dik ala…de ce nu o scos puta afa sa stanga focul =]]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax