Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Suspecți de furturi din mașini, REȚINUȚI de polițiștii din Alba. Foloseau sisteme de bruiaj a închiderii centralizate

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHdDbyww" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Patru persoane bănuite de furturi din autovehicule de lux, prin folosirea unor dispozitive pentru bruiajul sistemelor de închidere centralizată, au fost reținute de polițiștii din Alba.

Din cercetări a rezultat că, în ultimele patru luni au sustras bani și bunuri în valoare de peste 60.000 de euro.

La percheziții au fost găsiți bani, bijuterii și două dispozitive folosite la bruiajul semnalelor de telecomandă.

Unul dintre cei doi reținuți ar fi un fotomodel din București, apropiat al lumii mondene. 

Totul a plecat de la sesizarea unui om de afaceri Hunedoara, care și-a lăsat mașina la un service din Alba Iulia. A observat ulterior că îi lipsesc 30.000 de lei, bani pe care îi avea pentru o tranzacție imobiliară. Detalii în declarația purtătorului de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan: 

UPDATE: Doi dintre cei reținuți –  un bărbat din Arad și altul din București – au fost duși sub escortă, joi după-amiaza, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru luarea măsurilor legale.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 11 percheziții, în județele Arad, Timiș, Sălaj și în municipiul București, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de furt calificat, tăinuire și favorizarea infractorului.

Ancheta polițiștilor din Alba Iulia a pornit după ce, în 12 septembrie, un bărbat a sesizat faptul că i-a dispărut suma de 30.000 de euro și 30.000 de lei, din autoturismul de lux pe care-l lăsase în parcarea unui service din Alba Iulia.

Au fost identificați doi bărbați, unul în vârstă de 45 de ani, din municipiul Arad și unul în vârstă de 35 de ani, din municipiul București care ar fi urmărit autoturismul până la locul de parcare, unde ar fi acționat dispozitivele pentru bruiajul semnalului telecomenzii de închidere centralizată a autoturismului și ar fi sustras suma de bani pregătită de proprietar pentru plata unei tranzacții imobiliare.

Din cercetări a rezultat că în perioada iulie-octombrie 2019, cei doi indivizi, acționând împreună sau individual, ar mai fi săvârșit încă cinci astfel de furturi, în București, Bacău, Oradea și Târgoviște, cauzând în prejudiciu de peste 30.000 de euro, constând în sume de bani, bijuterii și alte obiecte de valoare. 

De asemenea, s-a stabilit că o parte din sumele furate ar fi fost transferate, prin intermediul unor servicii specializate în transfer de bani, în conturile unei tinere de 20 de ani, din Arad, fiica unuia dintre bărbați și în conturile unei tinere de 31 de ani, din Arad. Banii ar fi ajuns și în conturile unei societăți comerciale din Arad, administrată de unul dintre bărbați și de cele două femei.

La percheziții, polițiștii au găsit sume de bani, bijuterii și două dispozitive de bruiaj.

Cei doi bărbați, bănuiți de faptele de furt calificat și cele două femei bănuite de tăinuire și favorizarea făptuitorului au fost reținuți și vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

În documentarea activității infracționale, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost sprijiniți de polițiștii Direcției Operațiuni Speciale, de polițiștii de investigații criminale și de cei de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax