Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Sute de oameni, din nou în stradă la Alba Iulia și Cîmpeni pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roșia Montană

Publicat

YouTube video

În timp ce Roșia Montană este, de cinci zile, locul unui protest pro-RMGC, câteva sute de oameni au ieșit din nou în stradă duminică, la Alba Iulia și Câmpeni, pentru a salva Roșia Montană.

Peste 100 de persoane s-au strâns duminică după amiază la Alba Iulia, pentru a protesta împotriva pornirii proiectului minier de la Roșia Montană. Cu pancarte, steaguri și o mulțime de obiecte zgomotoase, timp de aproximativ două ore, grupul a parcurs traseul Bulevardul Transilvaniei – strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – strada Cloșca – Galeria de Artă, scandând mesaje anti-RMGC.

La protest au ieșit oameni de toate vârstele care au vrut să transmită un mesaj autorităților și corporației canadiene, acela că nu sunt de acord cu exploatarea minieră, atât din motivul problemelor de mediu, care ar afecta zona și sănătatea oamenilor pe termen lung, cât și al beneficiilor economice negociate: „Roșia Montană nu e de pomană”, „Uniți salvăm Roșia Montană”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, „Alba Iulia, trezește-te”, „Aurul în țară, trădătorii afară”, „Afară, afară cu javrele din țară”, „Aurul din Apuseni nu e al lui Gabriel” sunt alte câteva mesaje scandate de albaiulieni.

În timp ce premierul Victor Ponta sosise la Roșia Montană pentru a vorbi cu minerii care s-au blocat în mină de cinci zile în semn de protest, grupul albaiulian scanda „Demisia!” sau „Ponta, nu uita, România nu-i a ta!”.

În continuarea protestului, câțiva artiști albaiulieni au susținut un concert în Piața Cetății.

Pe scena amenajată într-un TIR au urcat Cosmin Buzgure, Sto și trupa Zadar, în fața unui public de câteva zeci de persoane.

Totul s-a desfășurat pro bono, sub sloganul „Salvați Roșia Montană”.

Protest anti-RMCG la Cîmpeni

Câteva sute de protestatari s-au strâns din nou și în centrul oraşului Cîmpeni, pentru a „salva Roşia Montană”. Manifestarea s-a desfăşurat concomitent cu protestul de sprijin al proiectului minier RMGC ce are loc la Roşia Montană, unde, în a cincea zi, a ajuns şi premierul Victor Ponta.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. maxim

    luni, 16.09.2013 at 00:36

    deci nu toata alba e pentru proiect, sa fie clar… sunt si aici oameni care inca vad dincolo de aparente si care stiu ca nu vor putea manca bani, nici de la RMGC, nici de la altii…

  2. Clujean

    luni, 16.09.2013 at 09:48

    Bravo Cimpeni!!

    In sfarsit incepem sa ne mobilizam si in la locul faptei. Rosia Montana va duce la pierderea mult mai multor locuri de munca decat va crea.

  3. Alexandru - Bucuresti

    luni, 16.09.2013 at 11:59

    Respect, Campeni!
    Avram Iancu suntem toti!

  4. aloha

    luni, 16.09.2013 at 12:38

    Jos pălăria, Campeni!

  5. Pipo

    luni, 16.09.2013 at 16:50

    Tot inainte cu tupeu, ca altfel o sa devenim chiriasi in propria tara. Si Ponta asta a picat ca musca in lapte in fruntea guvernului ca de altfel el este un SOVAitor inascut, care da din balba in balba. Nu o s-o mai duci nici tu mult in stilul asta !

  6. Rusu Mirel

    luni, 18.11.2013 at 17:31

    Proiectul Rosia Montana (RMP) poate ajuta la relansarea industriei de minerit a Romaniei prin utilizarea unor tehnologii moderne, pe baza principiilor dezvoltarii durabile. Industria miniera poate deveni un catalizator al economiei nationale pentru zeci de ani de acum inainte, inclusiv prin stimularea serviciilor adiacente – infrastructura, dezvoltarea serviciilor.

  7. Tudor Pop

    marți, 26.11.2013 at 00:17

    DA PENTRU ROSIA MONTANA!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax