Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Sute de români ținuți în mizerie și teroare, la muncă în Spania. Gruparea care îi angaja ”spăla” banii în imobiliare

Publicat

YouTube video

Peste 600 de moldoveni și români au fost exploatați și obligați să trăiască în condiții mizere de mai mulți conaționali. Membrii rețelei le promiteau oamenilor locuri de muncă în Peninsula Iberică, însă, după ce ajungeau aici, îi obligau să lucreze fără să primească bani și să trăiască în condiții greu de imaginat. Suma pe care o obținea gruparea de pe urma victimelor lor este uriașă, informează Romania24.

Procurorii spanioli au trimis după gratii 16 persoane – printre care și cinci oameni de afaceri – suspecte că au ținut în condiții de sclavie sute de cetățeni români și moldoveni. După mai bine de un an de investigații, autoritățile au declanșat o vastă operațiune la mai multe ferme din jurul localităților Jaén, Huelva, Córdoba și Albacete, potrivit El Pais.

Anchetatorii au descris condiții de inimaginabile în care erau ținuți sute de români și moldoveni care lucrau în agricultură, la fermele respective.

Familii întregi, erau ”cazate” în condiții de nedescris – dormeau pe jos, pe saltele murdare, printre șobolani, iar unii dintre oameni erau ținuți sub niște folii din plastic amenajate sub formă de corturi.

Cei aproape 600 de oameni au fost ani întregi sclavii românilor, care i-au avut complici pe angajatorii spanioli și portughezi. Cele cinci firme pentru care munceau cei exploatați, sunt parte din investigație. Acuzațiile din dosar sunt de exploatare, spălare de bani și constituirea unui grup criminal organizat.

Un milion de euro lunar obțineau cei de la Compania de Angajări Temporare, cu sediul în Almonte de pe urma muncii românilor și modovenilor care erau ținuți în mizerie.

Anchetatorii au descoperit că, sub paravanul muncii în agricultură, pe termen scurt, suspecții instaurau un regim de teroare printre muncitori.

Investigațiile au scos la iveală că în zona respectivă exista o grupare formată din cetățeni români care exploatau compatrioți, pe care îi ademeneau să vină în Spania pentru a câștiga bani din muncă cinstită. Promiteau locuri de muncă bine plătite, în condiții umane dar în realitatea au oferit mizerie, teroare și sclavie.

Muncitorii primeau doar o zecime din salariul pe care ar fi trebuit să îl primească de la Compania de Angajări Temporare. Din banii respectivi oamenii trebuiau să-și plătească cazarea mizerabilă, mâncarea și chiar apa la suprapreț.

Astfel, organizația făcea un milion de euro pe lună, deși, în anumite momente din an, această sumă se putea dubla.

Banii erau spălați, reinvestiți prin cumpărarea de proprietăți imobiliare în România iar membrii rețelei trăiau pe picior mare în Spania și conduceau mașini de 160.000 de euro.

Vezi mai multe detalii pe Romania24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax