Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: Târgul ALEA la Alba Iulia. Trotinetă electrică, robot cu comenzi vocale şi alte invenţii pe bază de energie regenerabilă

Publicat

YouTube video

Cea de-a șasea ediție a târgului ALEA, “Energie din surse regenerabile” și-a deschis porţile, vineri, la Alba Mall. Până duminică, albaiulienii vor avea ocazia să vadă cele mai inedite invenții în materie de mașini și biciclete electrice, instalații eoliene, panouri solare, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile. Panglica de deschidere a evenimentului a fost tăiată de organizatorii târgului și de reprezentanții autorităților locale.

Centrul comercial din Alba Iulia găzduiește în acest weekend ediția cu numărul șase a târgului ALEA, “Energie din surse regenerabile”. Deschiderea oficială a avut loc vineri și a fost făcută de directorul ALEA, Florin Andronescu alături de autoritățile locale, printre care, primarul Mircea Hava, președintele CJ, Ion Dumitrel, vicepreședinții CJ Alba, Florin Roman și Alin Cucui, deputatul Alexandru Pereș, dar și de o parte din consilierii locali.

Cei care vor să își îmbunătățească instalațiile de încălzire sau cei interesați de panouri solare, pompe de căldură sau biciclete electrice au posibilitatea să se documenteze despre toate acestea și multe altele invenții.

Printre expozanții târgului se află și Dan Roșu, care a venit să prezinte, pe lângă cele două motoare construite de el, cea mai nouă invenție numită „Trotineto”. Aceasta este o trotinetă electrică al cărei motor a fost „ascuns” în roata din spate. Trotineta prinde o viteză de aproximativ 25 km/h, iar bateria este detașabilă și se încarcă la priză.

O altă invenție care a reușit să capteze atenția celor prezenți este un robot al cărui soft a fost creat de studenții Universității Transilvania din Brașov. „Sistemul își propune interacțiunea cu un robot mobil, care ajută omul în diverse activități, atât în domeniul casnic, cât și industrial”, au precizat studenții. Robotul răspunde la comenzi vocale și se deplasează în direcțiile indicate.

YouTube video

În cadrul târgului, vineri, începând cu ora 11.30, s-a organizat un workshop pe tema „Susținerea semnatarilor Convenției Primarilor”, destinat reprezentanţilor autorităţilor locale. Sunt prezentate o serie de proiecte, de către directorul ALEA, Florin Andronescu (proiectul BUMP), Ovidia Caba din cadrul ADR Centru, (proiectul PromoBio – sprijin pentru creşterea utilizării biomasei in Regiunea Centru), George Lorincz din cadrul Primăriei Alba Iulia (proiectul Conurbant, Soluții moderne pentru iluminat public eficient cu LED-uri de firma Electromagnetica București), Sabina Vasiu de la Pro Energy Timișoara (Contracting- Soluția dumneavoastră pentru eficientizare energetică).

Sâmbătă, de la ora 10.30, la „Ora de inventică”, elevii pasionați de tehnică de la câteva licee din Alba Iulia vor face schimb de idei cu inventatorii români prezenți în cadrul „Salonului Eco Inventica”.

În cadrul salonului participă și Iustin Capră, fostul colaborator al lui Henri Coandă și unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români.

Tot sâmbătă, de la ora 12.30, cei mici sunt așteptați la Alba Mall unde va avea loc o eco-serbare susținută de copiii de la mai multe grădinițe din oraș. Participanții vor fi recompensați de către sponsorii evenimentului cu multe premii, iar părinții vor putea vizita standurile expuse în zona centrală și pe galeriile mall-ului.

Toţi cei prezenţi la târg pot participa, sâmbătă, la ora 16.30 la o tombolă, în cadrul căreia vor fi oferite premii.

Târgul este organizat de către Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba și are ca parteneri ADR ”Centru”, Primăria Municipiului Alba Iulia, Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Alba Mall. Sponsorii evenimentului sunt Ambient Alba Iulia, Sevco Instalații, Electromagnetica București, Bon Confort Alba Iulia, Ecovolt Alba Iulia și Delphi Electric Alba Iulia.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax