Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: Târgul Apulum Agraria 2016 și-a deschis porțile la Alba Iulia. Ce puteţi vedea şi cumpăra la ediţia din acest an. Oferta producătorilor

Publicat

20160923_105308La Alba Iulia s-a deschis vineri o nouă ediţie a Târgului „Apulum Agraria”. În acest an, aproximativ 160 de fermieri și agricultori din județul Alba, dar și din străinătate îşi prezintă produsele. De la cele mai bune fructe şi legume din gospodării şi culturi, la animale, produse tradiționale, alimente, echipamente și utilaje agricole, toate se regăsesc până duminică, în spațiul expozițional aflat în zona Bazinului Olimpic din municipiu.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc vineri, 23 septembrie, de la ora 11.00. La eveniment au participat vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman şi Alin Cucui, viceprimarul Paul Voicu, parlamentari şi consilieri.

Aproximativ 160 de producători locali din toate zonele județului Alba, precum şi din Ungaria sunt prezenți la acest eveniment desfăşurat în spaţiul expoziţional din zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia și susțin dezvoltarea agriculturii județului.

YouTube video

„Sunt adeptul de a consuma cât mai multe produse naturale, adevărate, din grădina producătorilor mici și mijlocii, nu atât de mult procesate și nu atât de mult trecute prin tot felul de procese tehnologice. Sunt de acord cu orice ocazie să-i promovăm pe acești oameni minunați, care an de an vin și se bucură cu noi împreună de roadele câmpului”, a spus viceprimarul Paul Voicu.

„Rugămintea noastră este să consumați produse românești”, le-a transmis celor prezenți Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba.

Cei care nu şi-au aprovizionat rafturile din cămară, au acum ocazia să îşi cumpere bunătăţi ca la mama acasă, de la fermierii și producătorii agricoli din Alba.

Ca să simţiţi aerul tomnatic, standurile de la târg vă întâmpină cu produse care au un preţ accesibil pentru fiecare buzunar, cum ar fi 1,5 lei kilogramul de cartofi, 3 lei kilogramul de ceapă, 5 lei kilogramul de fasole, 1,5 lei bucata de porumb zaharat de Mihalț și 1,5 lei kilogramul de varză albă de toamnă. Nu lipsesc nici dulceţurile și siropurile de afine, mure sau măceşe, turta dulce, uleiurile presate la rece sau mustul proaspăt.

Agricultorii găsesc în sectorul de utilaje și echipamente agricole, atât utilajele folosite odinioară, cât și cele moderne care oferă soluţii optime pentru modernizarea fermei sau gospodăriei.

În cadrul sectorului de păsări, animale mari și mici sunt expuse diverse rase de bovine, ovine, găini ornamentale, raţe, fazani și porumbei şi veţi descoperi ce înseamnă pasiunea pentru creșterea acestora.

De asemenea, o noutate a fost prezentarea în sectorul crescătorilor de animale a unui stand cu măgărițe din Munţii Apuseni, ale căror produse sunt recunoscute pentru calitatea și beneficiile asupra sănătăţii.

În fiecare zi, un expozant din sectorul zootehnic va organiza o tombolă constând în oferirea unui vitel, pentru a răsplăti participarea cetățenilor la acest eveniment.

Programul este completat de concursuri, demonstraţii culinare și alte momente atractive atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, totul stând sub semnul abundenţei şi rodniciei toamnei.

Astfel, cei interesați sunt așteptați de vineri până duminică, să culeagă roadele unui an bogat, la Târgul Apulum Agraria.

PROGRAM Târgul Apulum Agraria 2016:

Vineri, 23 septembrie

11.00 – Deschiderea oficială

11.00 – Gusturi de toamnă, demonstrații culinare

12.00 – Nectarul toamnei, demonstrație sucuri de fructe și legume

12.00 – În culorile toamnei, atelier handmade pentru copii

Sâmbătă, 24 septembrie

11.00 – Demonstrație hipică

11.30 – Gusturi de toamnă, demonstrații culinare

12.00 – Plăcinta toamnei, concurs pentru expozanți

12.00 – În culorile toamnei, atelier handmade pentru copii

14.00 – Sănătate într-un pahar de suc, concurs pentru copii

15.00 – Vițel la proțap, demonstrație culinară

16.00 – Cultură și apicultură – demonstrație apicolă

Duminică, 25 septembrie

11.30 – Gusturi de toamnă, demonstrații culinare

12.00 – Cultură și apicultură, demonstrație apicolă

13.00 – Demonstrație dresaj canin

14.00 – Gusturi de toamnă, demonstrație culinară

15.00 – Demonstrație hipică

Partenerii acestui eveniment sunt Asociațiile județene ale crescătorilor de ovine, bovine, Asociația Producătorilor de produse tradiționale, ecologice și de casă și Asociația Țara Vinului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax