Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO | Târgul „Apulum Agraria” la Alba Iulia. Ofertă bogată pe standurile expozanţilor. Vezi preţurile

Publicat

YouTube video

Fermierii și agricultorii din județul Alba dar și din străinătate și-au instalat joi standurile cu produse tradiționale ecologice la cea de-a XXII-a ediție a Târgului „Apulum Agraria”. De la animale și legume până la produse de panificație, toate se regăsesc până duminică în Piața Pascu din Alba Iulia. Evenimentul a fost deschis de către reprezentanții Primăriei, Consiliului Judeţean Alba, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Alba, Consiliului Local, dar şi parlamentari.

Târgul „Apulum Agraria” s-a deschis anul acesta pentru a XXII-a oară în Alba Iulia. Zeci de producători au sosit pentru a-și expune preparatele, dar și animalele pe care doresc să le vândă. De la evenimentul de deschidere nu au lipsit oficialitățile locale, printre care președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreședinții CJ Florin Roman și Alin Cucui sau parlamentari și mai mulți consilieri locali și județeni. De asemenea, au fost prezente delegații din Republica Moldova, Ungaria și Franța.

Evenimentul are ca scop promovarea agriculturii judeţului Alba, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale din judeţ şi ai produselor agricole ale acestora, în cadrul târgului fiind organizate expoziţii cu vânzare de produse alimentare, standuri cu legume, fructe, material săditor şi produse fitosanitare, expoziţii de animale, pasări şi animale mici, expoziţii de unelte, utilaje şi echipamente agricole etc.

„Trebuie să îi felicităm pe cei care participă, noi suntem doar gazde și mă bucur că Alba Iulia poate să găzduiască și cea de-a XXII ediție, îi felicit pe toți participanții care sunt astăzi aici și care au cules roadele unui an de trudă și a unui an destul de bogat după cum vedem”, a declarat viceprimarul Paul Voicu.

„Sunt bucuros că alături de camera de comerț, alături de primărie și alături de toate asociațiile profesionale de profil din județ să ajungem la cea de XXII-a ediție a târgului. Faptul că astăzi avem la Alba Iulia, alături de producătorii din Alba, reprezentanții unor departamente și provincii cu care noi avem parteneriate de colaborare de demonstrează că agricultura ne unește. Acest târg în afară de faptul că adună un număr mare de producători, adună și un număr important de parteneri externi care știu ce au de făcut în agricultură și de la care am avut de învățat”, a declarat președintele CJ Alba Ion Dumitrel.

Cei care vor participa la târg vor avea ocazia să cumpere legume, brânzeturi, produse de panificație, carne, dar și animale.

De exemplu, kilogramul de roșii, conopidă sau castraveți costă 4 lei, kilogramul de varză 1,5 lei, kilogramul de cartofi 1,50-1,80 lei, kilogramul de virșli 31 lei, un kilogram ciolan 25 de lei, kilogramul de păstrăv viu costă 24 de lei etc.

De asemenea, cei care doresc pot să-şi populeze ograda cu un animal. Pentru o pereche de fazani, prețul este de 400 de lei, iar pentru o găină 50 de lei, în vreme ce un iepure poate costa până la 260 de lei. Cei care doresc să își achiziționeze o vacă o pot face la prețul aproximativ de 3.000 de lei.

De la târg nu au lipsit nici animalele domestice pentru copii, în special. Un iepure pitic poate fi cumpărat la 30 de lei, iar un hamster la 15 lei.

Târgul se va încheia duminică. VEZI PROGRAMUL

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax