Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | Târgul Micilor Antreprenori, la Colegiul Economic „DPM”: Vezi cum s-au prezentat cele nouă echipe și cine a câștigat

Publicat

YouTube video

Nouă echipe formate din elevi ai Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” au concurat pentru titlul de cel mai bun negociator, cea mai bună prezentare, cea mai bună documentaţie şi cel mai reuşit stand, la Târgul Micilor Antreprenori.

Evenimentul, aflat la prima ediție, face parte din proiectul „Vreau să fiu antreprenor!” şi a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor de comunicare, formarea şi dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă, manifestarea spiritului de competiţie şi în primul rând aplicarea practică a cunoştinţelor teoretice dobândite de elevi.

Vreau să fiu antreprenor” a fost de fapt deviza sub care 9 birouri de învăţare, formate din grupuri de câte 7-10 elevi şi-au prezentat ideile de business virtual. Turism, gastronomie, sănătate şi frumuseţe au fost câteva dintre domeniile pe care le-au abordat micii afacerişti.

Iată ce idei de afaceri au tinerii antreprenori: „BusinessGifts” este o firmă care se ocupă de comercializarea produselor de papetărie şi cadouri, atât angro, cât şi cu amănuntul, printr-o reţea de distribuţie proprie. De asemenea, „firma” distribuie la nivel naţional produse din colecţiile Cerruti 1881 sau Charles Jourdan.

„Delicious Corina’s Cakes” este o altă firmă care se ocupă cu produse de patiserie, torturi pentru ocazii speciale. „Scenariul ritual cuprinde, printre altele, sacrificiul gospodinelor care zi şi noapte trec cozonacii în cuptoarele aprinse de maini şi bucurie. Abundenţa ospeţelor şi petrecerilor din care nu lipsesc mesele bogate, cuvintele şi expresiile lipicioase şi drese cu ou, jocurile cu măşti, dansurile, acestea fiind specificul unui popor recunoscător că are în centrul Ardealului o cofetărie pe cinste”, precizează elevii în prezentarea firmei.

„Healthy Life” este firma care se ocupă cu  masaje corporale sau faciale, saună, fitness, yoga, innot, lecţii de golf şi tratamente naturale. „Noi ne ocupăm de dumneavoastră, de corpul dumneavoastră. Sunteţi obosit şi vreţi să aveți parte de relaxare, Healthy Life este alegerea ideală”, au dorit să spună elevii în prezentarea firmei.

„B.I. Eaglefly S.R.L” este o firmă specializată în furnizarea de servicii de turism şi transporturi, iar în prezentare, elevii au vorbit despre ofertele all inclusiv.

„J´adore Style” este un restaurant unde se organizează evenimente speciale, dar se poate şi mânca.

O altă firmă a fost „B.I. MAGIC PIZZA S.R.L”. În prezentare, elevii au vorbit despre ofertele pe care pizzeria lor le are şi despre cât de profitabilă ar putea să fie afacerea.

B.I. „Travel in Magic World” S.R.L este firma care se ocupă de comercializarea şi vânzarea jucariilor.

„1001 nights” este firma care produce şi conercializează ciocolată.

„Royal Travel” este o firmă de turism.

Juriul a desemnat următorii câştigători:

La categoria de cea mai originală firmă s-au clasat

„BusinessGift”, locul 1

„Travel in Magic World”, locul 2

„Delicious Corina´s Cake”, locul 3

La categoria de cea mai bună prezentare a firmei s-au clasat

„Delicious Corina´s Cake”, locul 1

„Eaglefly”, locul 2

„BusinessGift”, locul 3

La categoria cel mai bun negociator s-au clasat

„Eaglefly”, locul 1

„J´adore Style”, locul 2

„Travel in Magic World”, locul 3

La categoria cel mai bun stand s-au clasat

„BusinessGift”, locul 1

„Eaglefly”, locul 2

„1001 nights”, locul 3

La categoria cea mai bună documentaţie s-au clasat

„Eaglefly”, locul 1

„1001 nights”, locul 2

„Travel in Magic World”, locul 3

La categoria cele mai bune materiale promoţionale câştigătorii au fost

„Halthy Life”, locul 1

„BusinessGift”, locul 2

„Delicious Corina´s Cake”, locul 3

Cristina NICOLA

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax