Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Tradițiile de nuntă și rețetele tradiționale din România și Turcia, prezentate de elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia

Publicat

IMG_1919 Tradițiile și obiceiurile românești și cele turcești nu par să aibă aproape nimic în comun, însă o iniţiativă a elevilor de la Colegiul Economic din Alba Iulia a identificat conexiuni între cele două culturi. Aceştia s-au întors în timp, marți, și au adus cu ei o parte din „Obiceiurile și rețetele populare din România și din Turcia” oferind o mică imagine a ceea ce înseamnă gastronomia și care sunt ritualurile de nuntă specifice celor două țări.

Proiectul „Punți între tradiții – Unitate în Diversitate” le-a dat elevilor de la Colegiul Economic din Alba Iulia ocazia să se informeze, să cunoască și să arate mai departe o parte dintre obiceiurile de nuntă ale Turciei și României.

Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” în prezența profesorilor, elevilor și a altor invitați din afara instituției de învățământ.

Tinerii au pus în scenă momente artistice, specifice celor două țări: dansuri tradiționale turcești și românești,  „pețitul miresei” pregătirea și nu în ultimul rând masa tradițională cu tot ce implică ea.

„Proiectul urmărește promovarea obiceiurilor, tradițiilor și rețetelor românești și turcești pentru oamenii care sunt interesați de aceștia. Proiectul poate constitui pentru elevii implicați o modalitate în plus de informare și totodată îi ajută și pe ceilalți să se informeze”, trnsmit organizatorii.

Cei care au participat la eveniment au plecat acasă cu câte o broșură în care, pe lângă prezentarea evenimentului, apar rețetele tradiționale de sarmale și baklava.

YouTube video

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax