Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: Transilvania Nuts, cea mai modernă fabrică de procesare a nucilor, inaugurată în zona de dezvoltare de la Ciugud


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHR1Siww" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Publicat

O nouă fabrică s-a inaugurat joi în zona de dezvoltare a comunei Ciugud. Este vorba despre Transilvania Nuts, o afacere dezvoltată de omul de afaceri Levente Hugo Bara – fostul proprietar al fabricii Supremia, vândută între timp concernului Solina și Alexandru Chiric, un om de afaceri din Republica Moldova. Fiecare dintre cei doi dețin câte 50% din business. În noua fabrică s-au investit peste 4 milioane de euro, parțial din fonduri europene și reprezintă dezvoltarea unei afaceri care a pornit în urmă cu 5 ani. 

”În această zi sărbătorim două evenimente importante. Întâi este vorba despre împlinirea a 5 ani de activitate… În urma cu 5 ani – pe 14.10.2014 întocmeam prima factură și livram marfă către primul client al nostru. Am fost foarte dedicați și implicați în tot ceea ce am întreprins, iar roadele nu s-au lasat așteptate, cu timpul clienții noștri arătându-ne încrederea lor.

De la zero la 8 milioane de euro, cifră de afaceri pe care o vom realiza în anul 2019, este un drum lung, un drum în care am ținut tot timpul în mână o busolă, nu ne-am lăsat nici o clipă dezorientați. Am construit în 5 ani o companie care astăzi are peste 50 de angajați responsabili și dedicați celor 200 de clienți” a spus Alexandru Chiric, CEO Transilvania Nuts.

Al doilea eveniment despre care a vorbit omul de afaceri a fost chiar inaugurarea noii fabrici de procesare miez de nucă și produse derivate din nucă. ”Este un proiect la care am visat de ceva vreme, fiind foarte motivați să demarăm construcția unei noi fabrici, deoarece aveam proiecte inovative care implicau investiții mari atât în tehnologie cât și în infrastructură”, a adăugat acesta.

Valoarea investiției este de peste 4 milioane de euro, din care contribuția firmei a fost de 3,2 milioane de euro (din surse proprii și credit bancar) și 900.000 de euro reprezintă o finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană.

Fabrica inaugurată joi la Ciugud este cea mai modernă din România dintre fabricile de profil și printre cele mai moderne fabrici de procesare a nucilor din Europa, spune Chiric, atât în ceea ce privește tehnologia utilizată cât și sistemele și standardele de calitate implementate în activitatea de producție și depozitare.

În zona de dezvoltare economică a Ciugudului își desfășoară activitatea peste 30 de firme, care aduc la bugetul local mai mult de un milion de euro anual, cam jumătate din bugetul comunei, spune primarul Gheorghe Damian.

Administrația locală a decis și construcția unei creșe în apropierea fabricilor, tocmai pentru ca părinții să își poată lua sau aduce copiii aproape de locul lor de muncă, fără a pierde prea mult timp pe drum.

În total, 100 de hectare de teren au fost puse la dispoziţia celor care doresc să-şi dezvolte o afacere la doi paşi de autostrada Sebeş – Turda. Odată cu începerea construcţiei autostrăzii, intereseul investitorilor a crescut şi mai mult.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate