Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Trei sute de studenți de la UAB au beneficiat de stagii de practică la companii din Italia, Germania şi România


Publicat

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc marți conferința finală a proiectului „Stagiile de pregătire practică la agenții economici – o poartă de acces pe piața muncii”, demarat în luna februarie a anului 2012. Proiectul s-a axat pe un parteneriat între universitate, potențiali angajatori, agenți economici și alte instituții și a avut ca scop îmbunătățirea convergenței dintre pregătirea universitară și viața activă, prin oferirea de stagii de practică oferite studenților.

Beneficiarul proiectului a fost Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu INFOR Consorzio Interaziendale per la formazione (Torino, Italia), IHK BilsungsZentrum Cottbus GmbH (Germania) și De Lorenzo Spa (Milano, Italia), iar valoarea eligibilă a proiectului a fost de 1.891.096,08 lei.

Principalul obiectiv ale acestui proiect l-a reprezentat îmbunătățirea convergenței dintre viața universitară și viața activă, prin furnizarea către studenți a unui program integrat de consiliere și de practică la agenții economici, în scopul dezvoltării aptitudinilor de muncă în condițiile de tehnologie avansată și creșterii gradului de integrare și menținere pe piața muncii. Printre obiectivele specifice, s-au numărat: dezvoltarea parteneriatului între Universitate, angajatori, agenți economici, în vederea oferirii de stagii de practică studenților și eventuala lor angajare la firmele partenere, creșterea relevanței pregătirii universitare a studenților, în raport cu cerințele pieței muncii, dezvoltarea perspectivelor de carieră, prin furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională și dezvoltarea de abilități noi, esențiale pe piața muncii, precum: încrederea în sine, auto-controlul, adaptabilitate, flexibilitate,abilitatea de a comunica și a colabora.

Activitățile proiectului s-au axat pe: dezvoltarea parteneriatului existent între Universitate, întreprinderi și instituții, în vederea desfășurării de stagii de practică pentru studenți, desfășurarea stagiilor de practică la partenerii implicați în proiect, activități de orientare și consiliere profesională a studenților, crearea de materiale suport pentru monitorizarea stagiilor, campanie de informare, promovare și vizibilitate proiect, prin emiterea de comunicate de presă, înființare de site, activitate de lansare, realizare de fluturași, mape de prezentare și bannere și management de proiect.

Rezultatele proiectului

Principalele rezultate ale proiectului „Stagiile de pregătire practică la agenții economici – o poartă de acces pe piața muncii”, prezentate în cadrul conferinței finale, au fost următoarele:

– crearea unui parteneriat între universitate, potențiali angajatori, agenți economici și alte instituții în vederea colaborării pentru desfășurarea de stagii de practică (52 de parteneriate bilaterale pentru derularea de stagii de practică, o bază de date cu partenerii și schimb de experiență)

– realizarea în țară și străinătate a unor stagii de pregătire practică, prin care 300 de studenți au fost selectați, s-au încheiat 300 de convenții de practică și au fost derulate 75 de stagii de practică în țară și 6 în străinătate (Italia, Germania)

– furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională, prin care 300 de studenți au fost consiliați

– crearea de materiale suport (300 de caiete de practică tipărite și distribuite, 14 modele de caiete de practică realizate/actualizate)

– acordarea de subvenții financiare individuale și premii (au fost acordate 300 de subvenții și au fost acordate 17 premii)

– campanie de informare și conștientizare pentru popularizarea oportunităților de facilitare a traziției de la statutul de student, la cel de angajat, prin sporul de competență individuală pbținut prin participarea la stagii practice performante

– promovarea proiectului

La conferința finală a proiectului au participat reprezentanți ai UAB, parteneri din străinătate, angajatori, agenți economici și studenți ai Universității, atăt beneficiari ai stagiilor de practică în țară sau străinătate, cât și cei interesați de proiect.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, de la CS Unirea Alba Iulia, participă la cea mai importantă competiție europeană de marș

Publicat

Echipa CS Unirea Alba Iulia, formată din antrenorul Gabriel Avram și atletele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, reprezintă România la Campionatul European de Marș de la Poděbrady, localitate cehă cu tradiție pentru astfel de competiții de elită la nivel european.

Ana Rodean va participa, duminică, la proba de 35 de kilometri marș, nou introdusă în competiție, în vreme ce Mihaela Acatrinei va participa, ca de obicei, la proba de 20 de km.

Atletele din Alba Iulia fac parte din lotul național al României, compus din 7 sportivi (4 la masculin și 3 la feminin). Delegația României a plecat de la Buziaș spre Republica Cehă.

”Pentru CS Unirea Alba Iulia este o onoare să reprezinte România la o competiție europeană de un asemenea nivel și sperăm să obținem cele mai bune rezultate. Noua probă va fi o provocare pentru multe sportive și o posibilitate de reafirmare pentru Ana Rodean, după ce ani la rând a cucerit pe plan national proba de 20 de km.

Mihaela Acatrinei și-a demonstrat suveranitatea, în România, la această probă, la ultimele competiții. Participarea noastră a fost pregătită în cele mai mici detalii de către antrenorul Gabriel Avram. Multă baftă!” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Echipa de marș a CS Unirea Alba Iulia a avut un program încărcat în acest sezon competițional, iar Campionatul European vine după alte 4 competiții importante (2 în țară și 2 în străinătate), la care a obținut două medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz.

Lotul complet al României:

MASCULIN: Narcis Mihăilă (50 km marș), Marius Cocioran (50 km marș), Remus Rădoi (50 km marș), Ionuț Pleșu (50 km marș);

FEMININ: Ana Veronica Rodean (35 km marș – senioare), Mihaela Acatrinei (20 km marș – senioare), Maria Diana Lătărețu (10 km marș – junioare 1).

ANTRENORI: Gabriel Avram, Gheorghe Ardeleanu, Gabriela Ustabacieff;

CONDUCĂTOR DELEGAȚIE: Octavian Măzăran.

La startul competiției s-au înscris 212 sportivi din 25 de țări.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Organizator UNTOLD: Măsurile luate nu se pot aplica la evenimente. Autoritățile au reușit să compromită și lunile iunie și iulie

Publicat

Organizatorii de festivaluri spun că măsurile luate de autorități nu se pot aplica la evenimentele pe care ei le organizează, și că măsurile pe care le-au propus la întâlnirile cu autoritățile erau în măsură să transforme evenimentele în locuri sigure.

„Suntem nemulțumiți de faptul că am discutat cu autoritățile până acuma, am fost în grupurile de lucru, am propus soluții care se pretează industriei noastre și iată că după toate aceste întâlniri am primit un set de norme și de măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre, la evenimentele nimănui.

Chereji: Cred că nicăieri în lume nu poți să te gândești că organizezi un eveniment la care să asiguri doi metri pătați pentru fiecare persoană.

Noi am propus un set de norme care odată aplicate, am transforma evenimentele în cele mai sigure locuri”, a declarat la Aleph News Edy Chereji, director de comunicare Untold și Neversea.

Lunile iunie și iulie compromise

Chereji spune că prin măsurile luate, autoritățile au reușit să compromită și luna iunie și luna iulie în ceea ce privește organizarea de evenimente, pentru că normele propuse nu pot fi luate în calcul, nu pot fi respectate de nicio persoană care își dorește să organizeze evenimente

„Sper că autoritățile vor reveni asupra acestor norme, cu atât mai mult cu cât premierul României promitea că se va implica și că vom avea o vara cu evenimente și festivaluri.

Noi nu renunțăm, facem tot ce ține de noi, dar sperăm ca și dumnealui să-și țină promisiunea pe care a făcut-o. Cred că dacă se va implica, autoritățile vor putea reanaliza aceste propuneri care nu reușesc să ajute în niciun fel.

Poate aceste măsuri sunt bune pentru evenimentele publice făcute de diverse instituții ale statului”, a adăugat directorul de comunicare.

Guvernul a adoptat vineri o hotărâre privind prelungirea stării de alertă, cu o serie de modificările care intră în vigoare din 15 mai.

Doi metri patrați pentru fiecare persoană și mască de protecție

Organizarea în aer liber a spectacolelor, festivalurilor, concertelor sau altor evenimente publice sau private este permisă numai cu cel mult 500 de spectatori cu respectarea a 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă numai pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau antigen rapid nu mai vechi de 72 de ore.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

ASF a publicat NOILE TARIFE de referinţă pentru ASIGURĂRILE RCA. Cele mai scumpe polițe vor fi plătite de șoferii sub 30 de ani

Publicat

ASF a publicat noile tarife de referinţă pentru asigurările RCA. Documentul va fi actualizat peste 6 luni. Potrivit noului raport, cele mai mici prime de asigurare le vor plăti şoferii cu vârste între 41 şi 50 de ani, cu maşini cu motor sub 1200 cmc.

Prima de asigurare de referinţă pentru aceşti şoferi este de 237 lei.

Citește și Cristian Ghinea: Rovinieta va fi înlocuită cu un alt sistem de taxare, iar înmatricularea mașinilor second-hand, descurajată

Cele mai mari tarife le vor plăti şoferii sub 30 de ani, cu motoare de peste 2500 cmc.

Pentru aceştia, prima de asigurare de referinţă este de 1021 lei, scrie mediafax.

Asigurări RCA ASF- tarifele pe categorii

Vehicule destinate transportului de călători, SUVuri și autovehicule mixte cu o masă autorizată maximă de sub 3,5 tone și maxim 9 locuri,  PERSOANE FIZICE

1.Vehicule destinate transportului de călători, SUVuri și autovehicule mixte cu o masă autorizată maximă de sub 3,5 tone și maxim 9 locuri, PERSOANE JURIDICE

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Redeschiderea târgului de vechituri din Alba Iulia se AMÂNĂ. Primăria: Jandarmeria a hotărât să nu deschidă Talciocul

Publicat

Sâmbătă seara, reprezentații Primăriei Alba Iulia au transmis un comunicat de presă prin care au precizat că târgul de vechituri NU se va redeschide duminică, 16 mai. 

Aceștia au precizat că cei care nu au fost de acord cu deschiderea târgului au fost reprezentații Inspectoratului de Jandarmi Alba. Decizia de a nu deschide târgul vine după declarația primarului Gabriel Pleșa care a precizat sâmbătă dimineața pentru alba24.ro că târgul va fi redeschis duminică, 16 mai. 

Mai mult de atât, Pleșa spunea că vor fi polițiști locali care vor verifica ca cei care intră în târg să poarte măști de protecție.

” În urma discuțiilor purtate de către administratorul societății care organizează activitățile comerciale din piața ”Talcioc” și conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi, s-a stabilit ca redeschiderea acesteia să fie amânată, deși administrația locală și-a dorit acel lucru.

PRECIZĂM FAPTUL CĂ PRIMĂRIA MUNICIPULUI ALBA IULIA NU ESTE IMPLICATĂ ÎN ORGANIZAREA ACTIVITĂȚILOR COMERCIALE DIN TALCIOC.

Terenul pe care se desfășoară piața ”Talcioc” este concesionat de către primărie unui operator privat care organizează activitățile comerciale.

Redeschiderea pieței ”Talcioc” se va face, cu respectarea legii, în urma discuțiilor dintre agentul economic concesionar și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Vom discuta, săptămâna viitoare, cu toate instituțiile abilitate pentru a găsi, cât mai rapid, o variantă legală de redeschiderea a pieței, deoarece, în opinia noastră, nu ar trebui ca această activitate să fie interzisă, având în vedere trendul descendent al cazurilor și faptul că situația epidemiologică din Alba Iulia s-a îmbunătățit considerabil”, au transmis reprezentații primăriei într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate