Connect with us
Publicitate

CUGIR

FOTO VIDEO: Trei zile de distracție la „Toamna Cugireană”. Concert Irina Rimes, Guess Who, Smiley, Ștefan Bănică Jr.

Publicat

Festivalul „Toamna Cugireană” a ajuns la  XXI-a ediţie. Locuitorii orașului de la poalele Drăganei s-au bucurat în primele două zile de festival de evenimente pe gustul fiecărui cugirean. Startul zilelor de distracție din Cugir a fost dat vineri la Promenada culturală din fața Casei de Cultură, unde în ritmuri voioase de fanfară au fost lansate către cer peste 100 de baloane tricolore, pentru a marca Anul Centenar. Sărbătoarea a continuat sâmbătă cu deschiderea oficială în fața Primăriei Cugir, urmată de evenimente culturale și vernisaje. Seara s-a încheiat pe muzica cântăreților Irina Rimes, Smiley, Guess Who și a metaliștilor de la Trooper. În ziua de duminică cugirenii sunt așteptați la parada portului popular urmat de un concert de muzică folclorică. Festivalul se va încheia cu un concert marca Ștefan Bănică Junior și un super foc de artificii.

Ediția a XXI-a a festivalului „Toamna Cugireană” a început la poalele Drăganei de vineri. Pe ritmuri de fanfară cei prezenți la eveniment au asistat la un spectacol susținut de către trupele locale și cercurile muzicale și de dans ale Cugirului.

Momentul mult așteptat a fost lansarea a peste 100 de baloane către albastrului cerului pentru a omagia Anul Centenar.

Sâmbătă pe esplanada primăriei a avut loc deschiderea oficială a festivalului. Alături de oficialitățile din Cugir, au luat parte la intonarea imnului Național și invitați din Germania.

După deschidere festivalului în Centrul Cultural din Cugir a fost vernisată o expoziție a agenților economici care își desfășoară activitatea în jurul orașului.

Seara, atmosfera a fost încalzită de trupele locale, pentru main event: un super concert susținut de Irina Rimes, Smiley, Guess Who și Trooper.

Prima pe scena festivalului a fost Irina Rimes, peste 3000 de cugireni au fredonat alături de energica jurată de la Vocea României hituri precum „Cel mai bun prieten” sau „Visele”.

Rapperul Guess Who, în stilul său inconfundabil a ținut ridicate în sus pe ritmuri de hip-hop, mâinile tuturor cugirenilor prezenți la show pentru câteva zeci de minute bune.

Cel mai așteptat bărbat pe scenă de doamnele și domnișoarele din Cugir a fost Smiley.

Peste 3000 de voci au cântat alături de celebrul interpret cele mai cunoscute hituri ale sale.

Sâmbătă s-a terminat pe ritmuri de heavy metal, cu un concert susținut de Trooper, urmat de un show cu lasere.

Ziua de duminică a început cu parada portului tradițional, participanții îmbrăcați în straie populare s-au plimbat pe cele mai importante străi ale orașului și s-au oprit în fața primăriei.

Asamblurile care au participat la parada portului popular au fost : Fanfara Casei de Cultură Cugir, „Mlădițe Cugirene”, Ansamblul „Câmpul Pâinii Cugir- Vinerea”, Grupul „Lupii Singidavei”Cugir și Ielele, Ansamblul „Șomeșul” Jibou, Ansamblul „Dumbrăviceana” Maramureș, Ansamblul Folcloric „Bihorul” Oradea, Compania de dans „The Sky” – dansurile popoarelor, Ansamblul „Dor Teiușean” Teiuș, Ansamblul Folcloric „Datina” Tălmaciu – Sibiu.

De la ora 14:00 cuguirenii au fost încântați de un concert folcloric de zile mari susținut de :Flaviu Cristea, Cristian, Fodor, Adrian Ţiboc, Carmen Munteanu, Ionela Moruţan, Dinu Iancu Sălăjanu; ansamblurile “Someşul” Jibou, “Câmpul Pâinii” Vinerea, “Poarta Olteniei”, “Dumbrăviceana” Maramureş, “Bihorul”.

Festivalul se va încheia cu un concert marca Ștefan Bănică Junior și un fascinant foc de artificii.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax