Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Trupa R.O.A. și filmul mut ”Metropolis” au încheiat cea de-a treia ediție ”Alba Iulia Music&Film Festival”

Publicat

YouTube video

DSC_5862 După ce a adus albaiulienilor patru zile de distracție, muzică și filme în aer liber, cea de-a treia ediție a Alba Iulia Music&Film Festival s-a încheiat duminică seara, în aplauzele albaiulienilor și turiștilor prezenți la Palatul Principilor – Curtea de Vară, care nu s-au speriat de frigul toamnei. Filmul mut, ”Metropolis” a încălzit puțin atmosfera, iar băieții de la R.O.A au încins-o de tot. R.O.A a făcut senzație cu binecunoscuta piesă ”Ne place” și toți cei prezenți au cântat și au dansat alături de ei.
Film mut, ”Metropolis”, unul din cele mai influente filme mute din istorie,  este primul lung-metraj SF realizat vreodată. Este una dintre peliculele păstrate în arhiva ”Memoria Lumii” a UNESCO. Filmul prezintă o societate distopică și divizată, în care un profet mediază neînțelegerile dintre clasa muncitoare și proprietari. Filmul a fost acompaniat de Abator Industries, un colectiv de instrumentiști cunoscuți pentru proiecte muzicale eclectice.

YouTube video

De asemenea, hamacele din Curtea de Vară a Palatului Principilor au făcut ca seara să fie mai relaxantă cu râsete și chicoteli. Mulți dintre albaiulieni și nu numai au lipsit din fața marelui ecran însă Festivalul a încheiat cea de treia ediție în stil propriu, cu filme și muzică bună. Și în această seara au fost proiecții de film în mai multe locații, respectiv, pe Latura de Vest, Sala Ferdinand și bineînțeles, Palatul Principilor.
Băieții de la R.O.A i-au făcut pe cei prezenți să simtă muzica, ritmul și basul ca pe ceva propriu, la care cu greu pot să renunțe.
Alba Iulia Music & Film Festival a fost organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia.
Singurul festival de acest gen din România, Alba Iulia Music & Film Festival propune o combinaţie unică între filme care vorbesc despre muzică sau muzicieni şi posibilitatea de a vedea live solişti sau trupe care se regăsesc pe coloana sonoră a unui film din program, într-un mix cât mai divers de genuri.

FOTO-VIDEO: Raul KNALL, Horațiu MUNTEAN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax