Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Turist din Alba, recuperat cu elicopterul din masivul Parâng după ce s-a rănit pe traseu. Atenționările salvatorilor

Publicat

Un bărbat din Alba a fost salvat în urma unei acțiuni derulate de salvatorii montani hunedoreni, luni, în masivul Parâng. Acesta suferise o fractură și, în urma unui apel la 112 a fost găsit de echipaj, care i-a acordat primul ajutor și apoi a fost recuperat de pe munte cu un elicopter SMURD.

Incidentul s-a petrecut în apropierea lacului Mija din masivul Parâng. Bărbatul s-a accidentat, având o fractură la piciorul stâng.

”A intervenit o echipă de prim raspuns, de la Baza Parâng, care a acordat primul ajutor, iar apoi a fost solicitat solicitat IGAV, cu un elicopter cu troliu, pentru a extrage victima, deoarece timpul de transport terestru ar fi fost foarte mare.

Pentru extragerea victimei cu elicopterul, a fost lansat un salvator montan, cu troliul, în apropierea accidentatului, apoi cei doi, salvator si accidentat, au fost extrași si duși în stațiunea Parâng, victima fiind apoi transportată la spitalul din Petroșani”, a anunțat Salvamont Petroșani.


Turistul este din Alba Iulia și ar fi alunecat pe pietriș, potrivit stirileprotv.ro

Atenționările salvatorilor

Reprezentanții Salvamont atenționează turiștii care aleg trasee montane în această perioadă să se echipeze corespunzător și să se intereseze din timp despre zona pe care urmează să o parcurgă și condițiile meteo.

”Să vină echipați corespunzător, să poarte bocanci, pantaloni lungi. Chiar dacă afară este cald, vremea se schimbă foarte repede. Să aibă la ei apă, în cantitate suficientă, în funcție de traseu”, a spus un reprezentant Salvamont Petroșani.

De asemenea, acesta recomandă turiștilor să mai aibă la ei un tricou de rezervă, în rucsac,  o bluză mai groasă, o haină de ploaie, șapcă, loțiune de soare, lanternă, o trusă minimală de prim ajutor, mâncare, un fluier.

Mai recomandă turiștilor mare atenție pe traseu, să se documenteze dinainte despre ce materiale au nevoie pentru excursie și condițiile de vreme.

sursă foto: Salvamont Petroșani / Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax