Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO-VIDEO: Ultimul apel de seară pentru „PROMOȚIA 68” de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Publicat

O seară plină de emoție pentru elevii Colegiului Național Militar „MihaiViteazu” din Alba Iulia. Absolvenții clasei a XII- a, Promoția 68 „Nicolae Bălcescu 200” din anul școlar 2018-2019 și-au luat rămas bun de la liceul unde și-au petrecut patru ani din viață. 

Cei 430 de elevi, au făcut prezența și au defilat cu torțe în curtea Colegiului Militar, pe platoul unde, timp de patru ani, în fiecare seară, au dat raportul de prezență plutonierului adjutant.

Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de colegiu militar și se execută numeric, pe subunități, de către elevii gradați. La terminarea numărătorii, aceștia raportează elevului plutonier adjutant efectivul prezent și absent. După apel elevii trec la activitățile din programul de seară.

Absolvenții Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” – cel mai bun liceu din județul Alba, pășesc dincolo de pragul adolescenței și lasă în urmă amintiri și prietenii de neuitat. A mai trecut un an în care visele au prins contur şi o nouă generaţie este pregătită să înfrunte viaţa după ultimul apel de seară din viața de liceeni militari a promoției ce poartă numele „Nicolae Bălcescu 200”

Joi are loc ceremonialul închiderii anului școlar, în cadrul căruia se acordă premii de onoare, se citește ordinul de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, se face predarea-primirea cheii generațiilor.

În cadrul ceremonialului sunt incluse momente specifice: acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 68-a, ce poartă denumirea onorifică „Nicolae Bălcescu – 200”.

Împreună cu cei peste 430 de elevi din toți anii de învățământ, la această activitate vor participa părinți, rude și prieteni, reprezentanți ai eșaloanelor superioare, ai administrației locale și inspectoratului școlar județean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Hosu Bogdan

    vineri, 14.06.2019 at 00:47

    Vad ca de multi ani, la fel se da raportul: „…IN FORMATIE, nu sunt absenti nemotivati!”. Si eu spuneam la fel, (nu in LM), pana mi-a atras atentia un domn capitan „in formatie, niciodata nu vor fi absenti! Cei din formatie, nu sunt absenti”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax