Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Un concert de blues, despre „demnitate, asumare și desăvârșire”, cu A. G. Weinberger & The Boomtown Pickers

Publicat

YouTube video

În prima seară a Festivalului Internațional de Teatru „Povești”, în sala de spectacol a Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia a avut loc un concert de blues, cu A. G. Weinberger & The Boomtown Pickers. Timp de mai bine de două ore, cei aproximativ 100 de spectatori s-au putut delecta cu piese interpretate la chitară, voce și bas, preluări Bob Marley, Norah Jones, Neil Young, Stevie Nicks.

Alături de A. G. Weinberger, pe scenă s-au aflat și The Boomtown Pickers (Noris la chitară și Sebi Ioo la bas). Concertul a început pe acordurile piesei „Redemption Song” a lui Bob Marley și a continuat cu piese „cu poveste”, dintre care „Don’t know why I didn’t call” a lui Norah Jones, „After the gold rush” a lui Neil Young și alte piese, „cărnoase”, în stil blues și country nashville. A. G. Weinberger a descris concertul ca fiind unul despre „demnitate, asumare și desăvârșire”, prin tematica anumitor piese din repertoriu.

În cea de-a doua parte a concertului, A. G. Weinberger a surprins publicul printr-un instrument inedit, o chitară lap steel („oțel de poală”, după cum a explicat însuși artistul). Acesta a povestit că, în România, există doar 5 instrumente de acest fel, toate diferite ca dimensiune și tonalitate și toate aparținându-i lui, realizate de un prieten din Carolina de Nord, America. Publicul s-a dovedit receptiv la muzica și prezența de spirit a artistului, integrându-se treptat în ritmuri și melodii, pe parcursul concertului.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax