Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită la Sala Unirii, cu dansuri medievale, populare și Hora Unirii

Publicat

YouTube video

Ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie, a fost aniversată după 154 de ani, la Alba Iulia, în Sala Unirii. Câteva sute de persoane au asistat la un spectacol de dansuri medievale, muzică și dansuri populare, susținut de formația artistică a Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul”. În final, în fața Muzeului Unirii s-a încins Hora Unirii, pe un fundal muzical asigurat de Fanfara Militară.

Festivitatea a fost deschisă de istoricul Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii, care a făcut o introducere în atmosfera „Micii Uniri”, cu o poveste a evenimentelor petrecute în urmă cu 154 de ani, care s-au finalizat cu unirea principatelor Moldovei și Țării Românești.

În scurt timp, spațiul a fost umplut de „cavaleri” și „domnițe”, care și-au dat „mână cu mână” în stil medieval, pe un fundal muzical de epocă, pe tonuri armonioase de clavecin.

În continuare, spectacolul a continuat cu un moment folcloric românesc, în care feciorii și-au „bătut” călcâiele iar fetele și-au învârtit poalele pe câteva melodii populare.

În final, pentru a încununa sărbătoarea, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu un secol și jumătate, cei prezenți au făcut un cerc mare în fața Muzeului Unirii, intonând versurile și melodia cântecului lui Vasile Alecsandri, „Hora Unirii”.

Iată câteva imagini foto-video de la eveniment:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax