Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO-VIDEO) UPDATE: Comisarul şef Marius Pop prezentat cu propunere de arestare preventivă. Vezi cine i-a făcut plângerea la DNA

Publicat

Comisarul şef de poliţie Marius Pop a fost prezentat, joi dimineaţa, Curţii de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă. Acesta este acuzat  de DNA de fapte de corupţie, iar, miercuri, pe numele acestuia a fost emisă ordonanţă de reţinere.

Comisarul şef  Marius Pop a fost numit şef la Poliţia Teiuş din august 2011, anterior fiind şef al Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

UPDATE: Comisarul a fost prezentat iniţial magistraţilor, în jurul orei 9.00, însă, pentru că au mai fost prezentate noi acte în dosar, va fi adus a doua oară în faţa instanţei, în jurul orei 10.30. Până atunci, Pop a rămas în arestul IPJ Alba.

UPDATE, Ora 10.20: Marius Pop a fost adus din nou în incinta Curţii de Apel Alba Iulia şi urmează să intre în faţa magistraţilor, imediat ce o sală de judecată se va elibera. Pe holul instituţiei, avocata Raluca Crişan i-a prezentat clientului său, comisarul Pop, noile elemente din dosar. Este vorba despre 2 interceptări, una ambientală şi una telefonică. Interceptarea telefonică este între secretara lui Pop şi agentul de poliţie Eugen Popa,  din care ar reieşi că aceasta ar fi încercat să îl provoace pe agent să spună că a distrus procesul verbal, la recomandarea şefului său. Agentul ar fi răspuns că nu este aşa. A doua interceptare, cea ambientală, este între Marius Pop şi agentul Eugen Popa. Potrivit avocatei, din nici una din cele două interceptări nu ar reieşi vinovăţia clientului său. Raluca Crişan l-a sfătuit pe comisar să declare adevărul.

UPDATE, Ora 12.30: Şedinţa de judecată s-a încheiat, iar cauza a rămas în pronunţare. Dat fiind faptul că ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui Marius Pop a expirat, acesta a fost liber să plece acasă. În cazul în care magistraţii vor admite propunerea de arestare preventivă, comisarul se va întoarce în arest.

Avocata Raluca Crişan este convinsă că judecătorii vor respinge propunerea. Aceasta consideră că nu există suficiente elemente pentru ca cel pe care îl reprezintă să fie privat de libertate. Mai mult decât atât, aceasta a explicat că plângerea la DNA a fost făcută de secretara lui Pop, Ioana Lazăr, care ar avea motive personale pentru a-l trimite după gratii pe comisar şi că este cu siguranţă vorba de o răzbunare: „Ioana Lazăr îşi schimbă de la un moment la altul declaraţia, iniţial a susţinut că nu a cunoscut absolut nimic despre comiterea acestor infracţiuni, iar ulterior a zis că a fost prezentă la fiecare eveniment ori atâta timp cât a cumpărat un porc de la paznicul împotriva căruia s-a aplicat amenda contravenţională şi nu i l-a plătit, puţin probabil să nu fi cunoscut de la acesta că în baza faptului că i s-a aplicat această amendă i s-a desfăcut contractul de muncă”.

La ieşirea din sala de judecată, Marius Pop nu a dorit să facă declaraţii, ci a spus doar că nu se consideră vinovat de nimic şi că tot ce a avut de declarat a spus în faţa judecătorilor.

Revenim cu decizia instanţei de judecată.

Vedeţi declaraţiile video integrale ale avocatei Raluca Crişan.

„La data de 7.03.2012, comisar şef de poliţie Pop Marius Mircea, şeful poliţie oraşului Teiuş, a fost reţinut pe bază de Ordonanţă de reţinere, pentru o durată de 24 de ore, de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Acesta este cercetat de către procurorii DNA sub aspectul comiterii infracţiunilor de favorizarea infractorului faptă prevăzută de art. 17 lit. a din legea nr. 78/2000, rap. la art. 264 Cod penal, omisiunea sesizării organelor judiciare, prevăzută de art. 263 alin. 2 Cod penal, fals intelectual prevăzută de art. 289 din Cod penal, uz de fals prevăzută de art. 291 Cod penal şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă prevăzută de art. 261 alin. 1 Cod penal, în condiţiile art. 33 lit. a Cod penal.

În conformitate cu prevederile cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind statutul poliţistului conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-a pus pe ofiţer la dispoziţia unităţii şi a fost declanşată faţă de acesta cercetarea prealabilă, în conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 400/2004, privind regimul disciplinar al personalului M.A.I.”

IPJ Alba a anunțat că ofiţerul a fost pus la dispoziţia unităţii şi s-a început cercetarea prealabilă conform normelor legale.

Faptele ar avea legătură cu activitatea comisarului Marius Pop în cadrul Poliţiei Teiuş, respectiv instrumentarea unui dosar în cadrul căruia ar fi fost anulat un proces verbal care constata o contravenție.

Dosarul priveşte un angajat al Poliţiei Teiuş, agentul Ioan Eugen Popa, judecat în stare de libertate, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au descoperit că  ar fi distrus un proces verbal de contravenţie, respectiv o amendă pe care tot el o aplicase unui paznic.  Ioan Eugen Popa are 41 de ani şi este agent de poliţie, iar în sarcina acestuia au fost reţinute infracţiunile de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorii susţin că poliţistul ar fi distrus, în 18 octombrie 2011, o amendă în valoare de 500 de lei, pe care o aplicase unui paznic din oraş, pe care îl descoperise dormind în timpul orelor de program la firma Baumit din Teiuș. Agentul de poliţie ar fi distrus ulterior acest document şi ar fi întocmit un alt proces verbal, prin care paznicul era sancţionat doar cu avertisment.

Atât Ioan Eugen Popa – agentul de poliție care ar fi rupt procesul verbal de contravenție, cât și șeful său, ofițerul Marcel Bic (care, din declarațiile aflate la dosar, l-ar fi instigat să distrugă documentul) sunt cercetați în stare de libertate.

Cercetările efectuate de procurori nu au putut dovedi faptul că agentul de poliţie ar fi fost recompensat în bani pentru fapta sa. Paznicul a achitat contravaloarea amenzii aplicate la Trezorerie.

Ioan Eugen Popa riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani. Potrivit avocatului Raluca Crișan, la termenul din 13 februarie, de la Tribunalul Alba au fost luate declarații inculpatului și s-a propus audierea tuturor martorilor audiați în faza de urmărire penală.  Deși IPJ Alba a transmis că ofițerul a fost pus la dispoziția unității, avocatul Raluca Crișan a declarat că acest fapt nu i-a fost comunicat inculpatului.

Marius Pop a fost numit în funcția de șef al Poliției Teiuș la începutul lunii august 2011, după ce fostul șef al poliției din localitate, Vasile Darius Bic a fost avansat la MAI și detașat la DNA Alba. Surse judiciare ne-a declarat că ar exista grade de rudenie între fostul șef al poliției Teiuș și ofițerul  Marius Bic, care, potrivit cercetării penale, ar fi instigat la ruperea procesului verbal de contravenție.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. Avocat

    joi, 08.03.2012 at 10:21

    Nu mi se pare corect ca doamna avocat a citit stenograma interceptarii de fata cu presa.SUnt informatii confidentiale (avocat-client).
    Dupa mimica fetei doamnei avocat, nu mi se pare ca le are pe toate acasa. Cred ca e putin dusa cu pluta.Mimica de acest gen gasesti doar la tarabe in piata.

    • Elena

      vineri, 09.03.2012 at 17:04

      Informatile din dosare sunt publice si nu sunt confidentiale. Informatile confidentiale avocat client au cu totul o alta natura, iar in situatia in care esti in necunostinta totala de cauza si te autonumesti avocat , la fel ca la informatiile din dosare ai acces la informatii legate de practicarea profesiei de avocat. Pune mana si citeste ti-ar prinde bine

  2. hercule

    joi, 08.03.2012 at 10:46

    buni reporteri ;)) nici nu stiu care din ei ii Marius Pop

  3. alex

    joi, 08.03.2012 at 12:46

    daca simt o satisfactie interioara, cu adanci tendinte necrestinesti, atunci cand fiecare ajuns din-asta, fiecare smecher bugetar plin de bani, fiecare „nasu’ pe sus” de genu’ lu’ marius pop e arestat (poate corect) si face putina parnaie de control (poate nedrept, nefiind un pericol public), se pune ca sunt o persoana care se bucura la problemele altuia?

  4. Ovidiu

    joi, 08.03.2012 at 15:56

    Chiar ma intrebam intr-o cat mai rezista acest Marius Pop la conducerea Politiei Rutiere a Municipiului Alba Iulia.De vre-o 15 ani a fost tot acolo. Oare sa fi fost atat de bun profesional sau a avut sustinere de pe la Bucuresti…? Ar fi interesant sa aflam cine ii sustine pe acesti domni. Pacat ca domnul Pop sa impiedicat de o secretara.

    • marius

      joi, 08.03.2012 at 19:07

      Draga Ovidiu,gramatical scriind…esti la pamant.Habar nu ai sa scrii corect,sau sa tastezi corect.Profesional vorbind,sau in scris aici,e cel mai bun in legislatie,ofiter de politie rutiera cu care am lucrat…sunt in domeniu de vreo 12 ani…stiu ce scriu,sau despre ce scriu.Poate ca a avut pe cineva ,undeva cand a fost numit..la municipiu,sef birou circulatie…apoi birou rutier.Dar crede-ma ca e cel mai bun in domeniu.Pacat ca subordonati de la Teius fac prostii si dau vina pe sef.Cunosc cazul si nu e corect ce se intampla.Punct

      • eu

        joi, 08.03.2012 at 21:42

        Corect

  5. contravenient

    sâmbătă, 10.03.2012 at 08:12

    URAAAA!!! DE MULT ASTEPTAM CA ACEST DUSMAN AL ORASULUI POP MARIUS CARE AMENDEAZA PE TOATA LUMEA SI PE PERIOADA DE CRIZA SA PATEASCA CEVA,SUNT CEL MAI FERICIT OM DE PE PAMANT,SI-A PRIMIT-O DE LA TOTI,SA ******** IN BECIURILE ARESTULUI,MAI BINE NU SE PUTEA !!!!!!!!!!!!!!!!

    • cineva neutru

      duminică, 11.03.2012 at 23:18

      esti un om foarte rau ( care se bucura de necazurile altora) si fiecare gaseste ce cauta, intr-un final, sa stii…se pare ca n-ai dreptate, pe mine nu m-a amendat niciodata(nici el, nici altul) pentru ca am grija sa nu incalc regulile. vreau sa te intreb, cand te-a amendat ai foat nevinovat? nu prea cred….dak e criza de ce nu ciruli regulamentar?incalcand reguli te pui in pericol pe tine, dar si mai grav pe cei din jur, asa ca mai bine sa iei tu o amenda decat sa-si planga o mama copilul omorat intr-un accident.

    • unu

      duminică, 11.03.2012 at 23:25

      nu te supara, d.le contravenient, dar se pare ca te afli sub un nivel mediu de cultura, astfel ca nu ti se poate cere sa intelegi unele lucruri….de ce toata lumea (cei din lumea ta, probabil) primeste amenzi

  6. cineva neutru

    duminică, 11.03.2012 at 23:05

    unii fac niste comentarii fara a stii pe ce lume se afla. daca ar fi avut pe cineva in spate credeti ca ar fi picat acum? nu prea cred… situatia respectiva e un maruntis iar adevaratele probleme trec neobservate tocmai pentru ca exista cineva sus-pus care le asigura spatele celor care intr-adevar fac ilegalitati. deci, totul e un fel de „praf in ochi” pt a distrage atentia de la adevaratele probleme. pacat ca acest Marius Pop s-a aflat la locul nepotrivit in momentul nepotrivit

  7. Pingback: ASTĂZI: Şeful Poliţiei Teiuş, Marius Pop încearcă să obţină eliberarea din arest preventiv la Înalta Curte de Casație și Justiție | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax