Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO/VIDEO: Urmările POTOPULUI din comuna Meteș. Drumuri distruse de viitură pe sute de metri și cabane izolate

Publicat

YouTube video

Ploile de duminică noaptea au produs mari probleme în comuna Meteș. Mai multe cabane sunt izolate, pe valea de la intrarea în Lunca Meteșului. Drumul a fost complet distrus, oamenii rămânând acolo cu tot cu mașini.

Valea a ieșit din matcă și a rupt drumul pe toată lungimea lui, lăsând în urmă un șanț care pe alocuri depășește un metru adâncime. În zonă se poate ajunge doar pe jos.

Furtuna, una dintre cele mai mari văzute în ultimii ani de localnici, a început noaptea. Apele au crescut și au început să aducă lemne și bolovani, cu un zgomot îngrozitor.

Curțile cabanelor s-au inundat și apa a rupt câteva podețe și ziduri de sprijin din beton. De asemenea, drumul de acces a fost compromis total pe câteva sute de metri și nu mai este practicabil. Totuși, este posibil accesul pe jos, ceea ce înseamnă pentru oameni că au acces la alimente și apă potabilă.

Momentul viiturii a fost surprins de una dintre proprietarele cabanelor din zonă. Oamenii s-au ajutat între ei și au reușit să limiteze pagubele la gospodării.

Aceasta a filmat când apa s-a revărsat pe drum ca urmare a colmatării unui podeț și a fost aproape să ajungă la mașinile parcate în apropiere. Ulterior, apa i-a rupt gardul și i-a intrat în curte.

YouTube video

Primarul Dan Opruța, însoțit de echipe ale Primăriei Meteș, s-au deplasat la fața locului încă de azi noapte și au reușit să elibereze o parte din drum pentru ca apa să se poată scurge și să nu inunde gospodăriile.

Apa a venit de pe toate văile și a umflat pârâul care străbate satele Lunca Meteșului, Lunca Ampoiței și Ampoița. Nivelul apei a ajuns la maxim și a ieșit în mai multe locuri din matcă.

De asemenea, a ajuns la nivelul podețelor și a intrat în câteva curți. Apele învolburate au dus la vale crengi, bolovani și cam tot ce au prins în calea lor.

u

Drumul comunal care leagă satele a fost afectat în mai multe locuri, dar cel mai grav a fost stricat într-o curbă, unde circulația a fost închisă, pentru ca utilajul trimis acolo să poată lucra.

 

Apa a mușcat din carosabil și pe sub asfalt și drumul s-a prăbușit pe lățimea unei benzi.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax