Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: UTCN Extensia Alba Iulia s-a mutat oficial în noul sediu. Spaţii moderne pentru studenţii universităţii tehnice

Publicat

IMG_3069 Studenții și profesorii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Extensia Alba Iulia, au spaţii noi pentru derularea cursurilor. Joi, 25 februarie, UTCN a deschis oficial noul sediu, situat în incinta fostului Grup Şcolar Metalurgic Alba Iulia.

Joi, 25 februarie, începând cu ora 12.00, a avut loc deschiderea oficială a sediului Universității Tehnice din Cluj-Napoca – Extensia Universitară Alba Iulia, situat pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 23.

La eveniment au participat rectorul UTCN, prof. dr. ing. Vasile Topa, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarul Gabriel Pleșa, fostul ministru al Educației din Guvernul Tăriceanu, Mihail Hărdău, persoane din conducerea UTCN, profesori, reprezentanți ai firmelor din județ și studenți.

Panglica inaugurală a fost tăiată de către primarul Mircea Hava și rectorul UTCN, Vasile Topa.

YouTube video

Imobilele Liceului nr. 2 din Alba Iulia au fost preluate de UTCN Extensia Alba Iulia, fiind amenajate săli de curs şi laboratoare. În acest sens, mai multe firme cu activitate în Alba, printre care Bosch, Star Transmission – Daimler și VCST şi-au manifestat disponibilitatea pentru a sponsoriza lucrările de amenajare.

IMG_3046 „Dacă astăzi suntem aici se datorează unor oameni vizionari. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca are o acoperire regională. Suntem singura universitate care acoperă practic o zonă atât de mare, prin filialele pe care le avem în capitalele reședință de județ din Transilvania. Aceste filiale reprezintă un element esențial în ceea ce înseamnă Universitatea Tehnică din Cluj Napoca”, a declarat rectorul UTCN, Vasile Topa.

Vasile Topa a ținut să sublinieze că UTCN – Extensia Alba Iulia nu este concurentă pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

„Noi nu suntem aici concurenți. Așa cum la Cluj coexistă cinci universități mari, cred că aici la Alba Iulia, împreună cu colegii noștrii de la „1 Decembrie 1918” vom reuși să ridicăm și mai mult brandul orașului Alba Iulia”, a explicat rectorul UTCN.

YouTube video

„Discuțiile noastre au fost de foarte mult timp însă nu trebuia să mă convingă nimeni de ceea ce era evident. Aici pe vremuri a fost un liceu, dintr-un liceu s-a transformat într-un incubator de afaceri, pentru că în România ca să faci afaceri unii cred că trebuie <clocite> undeva, într-o clădire. A mers și nu a mers, dar nu a avut succesul pe care unii credeau că o să îl aibă. Acum avem ceea ce a trebuit să avem de la început”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Mircea Hava a explicat că UTCN – Extensia Alba Iulia este o „necesitate” pentru zonă, pentru oamenii care fac afaceri și pentru oamenii care vor să facă școală.

„Vreau să spun că va avea o mare surprinză domnul primar și toată conducerea politică din județul acesta când va vedea ce potențial are Universitatea Tehnică să dezvolte acest centru. Vă spun domnule primar că fără să vă dați seama ați luat un loz câștigător astăzi. Merită să aveți încredere în grupul de oameni de la Cluj. Am vizitat tot ceea ce este în jurul nostru și este o zonă embrionară care v-a crește într-un an cât alții în șapte”, a transmis fostul ministrul al educației și cercetării în Guvernul Tăriceanu (10 noiembrie 2005 – 5 aprilie 2007), Mihail Hărdău.

În spațiile de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 23 se vor mai amenaja un amfiteatru, o bibliotecă și alte laboratoare de specialitate. Spaţiile au fost date în administrarea UTCN pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitate de prelungire.

Specializările extensiei din Alba Iulia a UTCN sunt în domeniul construcțiilor de mașini și al mecanicii. Durata studiilor este de patru ani, iar în prezent, extensia din Alba Iulia are peste 700 de studenţi în ani de studiu diferiţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax