Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Vasile Blaga și alți lideri ai PDL au lansat la Alba Iulia ”Strategia partidului în domeniul Muncii și Protecției Sociale”

Publicat

YouTube video

 

Reprezentanți de seamă ai Partidului Democrat Liberal se află astăzi la Alba Iulia unde au participat la Comisia Națională de Muncă. Este vorba despre președintele PDL Vasile Blaga, vicepreședintele PDL pe probleme de muncă, Sulfina Barbu și prim-vicepreședintele Liviu Negoiță. Întâlnirea are loc la Hotel Parc.

Liderii PDL au sosit la Alba Iulia unde a avut loc lansarea Strategiei PDL în domeniul Muncii și Protecției Sociale. La eveniment a participat  și Raluca Turcan.

Ședința s-a desfășurat la Hotel Parc din Alba Iulia, de la ora 11.00 și a cuprins mai multe prezentări și dezbateri. La finalul ședinței se vor face două vizite în teren, la Zlatna și Alba Iulia, pentru a vizita exemple de bună practică în domeniul dezvoltării locale și serviciilor socio-medicale.

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc la finalul evenimentului, liderul PDL, Vasile Blaga a profitat de ocazie pentru a face o trecere în revistă a activității USL la un an de guvernare, un Guvern pe care acesta la numit ca fiind unul al insolvenței: „Nu numai că nu vor crea locuri de muncă dar acest Guvern al insolvenței va trece în șomaj alte zeci de mii de oameni, iar asta din ce a declarat Ponta: 18.000 din CFR. 6-7000 din Poștă, și așa mai departe. Sunt declarațiile lui Ponta” a explicat Blaga.

Liderul PDL de la nivel central a recunoscut că, din punct de vedere al șomajului, Alba nu se poziționează tocmai bine fiind în prezent pe locul 6 în țară. Parte din strategia PDL în domeniul muncii vizează creșterea numărului de locuri de muncă prin stimularea intreprinzătorilor care au fost invitați astăzi să vină cu propuneri. O altă dorință a democrat-liberalilor este modificarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor de șomaj și stimularea ocupării forței de muncă dar și modificarea Legii nr.116/2002 privind prevenirea și combaterea marginalizării sociale.

„Ne prezentăm în fața dumneavoastră pentru a lansa propunerile noastre, dar ceea ce așteptăm este ca dumneavoastră să veniți cu propriile propuneri din viața reală. Mă refer aici în primul rând la angajatori, pentru că știu cel mai bine care sunt măsurile cele mai potrivite pentru a crea locuri de muncă noi și pentru a le menține pe cele care le au, la primari și ceilalți specialiști din țară din comisiile de specialitate”, a explicat Sulfina Barbu reprezentanților prezenți în sală din peste 20 de județe.

Din partea PDL Alba au fost prezenți la eveniment președintele Mircea Hava, senatorul Alexandru Pereș și deputatul Clement Negruț, alături de alți membri ai partidului.

Agenda evenimentului

10:30-11:00

Primirea şi înregistrarea participanţilor

11:00-11:10

Cuvânt de bun venit – Mircea HAVA, preşedinte PDL Alba

11:10-11:20

Mesajul preşedintelui PDL, Vasile BLAGA

11:30-12:00

Strategia naţională a PDL în domeniul muncii şi protecţiei sociale – “Priorităţi, nevoi şi soluţii în domeniul ocupării” – Dna Sulfina BARBU, vicepreşedinte

12:00-12:30

Posibile soluții pentru facilitarea ocupării –Rodica ANDRONESCU, președinte al Comisiei de muncă Alba

12:30-13:00

Oportunități de finanțare a formării și calificării forței de muncă prin fonduri europene – Maria MOŢA, președinte al Comisiei de muncă

13:00-14:00

Dezbateri, concluzii şi rezoluţii

15:30-17:30

Zlatna Verde” – exemplu de bună practică în implementarea politicilor de dezvoltare durabilă a unei comunități – vizită în teren

17:30 – 18:30

Vizită la Complexul de servicii socio-medicale “Maria Beatrice”, exemplu de parteneriat public-privat

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax