Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | Vernisaj la Sala Unirii: Portul popular din patrimoniul Expozițiilor etnografice ale județului Alba

Publicat

YouTube video

Sala Unirii din Alba Iulia a găzduit, miercuri, 19 decembrie, de la ora 13.00, vernisarea expoziției „Portul popular din patrimoniul Expozițiilor etnografice ale județului Alba”. Cu acest prilej, a fost lansat și catalogul de expoziție ce poartă acelaşi nume.

Evenimentul a fost parte a proiectului cultural „CuBus şi LaPas…ieri despre alaltăieri”, ce a urmărit redescoperirea portului popular din mediul rural al județului nostru. Pe durata acestuia au fost organizate mai multe ateliere itinerante, care au fost găzduite în 25 de expoziții etnografice ce au avut loc în Cenade, Vadu Moților, Țelna, Cricău, Livezile, Ocoliș, Sălciua, Rîmeț, Unirea, Fărou, Săliștea, Pianu, Săsciori și Șugag.

„Activitățile proiectului au animat spațiul expozițional dar au oferit și posibilitatea stabilirii unui contact cu mediul științific care formează noile generații. Rezultatul cercetării de descoperire a veșmântului tradițional din patrimoniul Expozițiilor Etnografice este un catalog reprezentativ pentru evoluția portului popular din județul nostru”, a declarat Ana Maria Grigoruț, reprezentatul Consiliului Județean Alba.

În cadrul evenimentului de miercuri, au fost prezenţi la Sala Unirii grupuri de colindători din zone ale județului precum Alba Iulia, Munții Apuseni, Sebeș, Aiud, Podișul Târnavelor, Podișul Secașului care au readus la viață portul popular, ca obiect de patrimoniu.

Organizatorii evenimentului au fost  Consiliul Judeţean Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Filologie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Asociaţia „Tradition Group” şi Reţeaua Expoziţiilor Etnografice din judeţul Alba.

FOTO-VIDEO: Cosmin NISTOR

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax