Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Vizită tehnică STP Alba Iulia. Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă şi-a prezentat invențiile premiate la Geneva

Publicat

YouTube video

O vizită tehnică STP Alba Iulia a avut loc miercuri, în cadrul Forumului pentru Mobilitate Sustenabilă și Dezvoltare Metropolitană. În cadrul acesteia, au fost prezentate două autobuze STP, dintre care unul City Tour, dar și o serie de unelte și scule de mână de la unul dintre furnizorii STP. Totodată, inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, medaliat cu aur la Salonul Internațional de la Generva, a prezentat un filtru supra-aspirant universal destinat motoarelor de mare litraj, dar și un filtru dinamic de transfer al aerului,ambele implementate pe autobuzele STP Alba Iulia.

O vizită tehnică a STP avut loc miercuri, în zona Sălii Unirii din Alba Iulia. Cu această ocazie, au fost prezentate două autobuze STP, dintre care unul City Tour, dar și o serie de unelte și scule de mână de o firmă din Brașov, unul dintre furnizorii STP Alba Iulia și principalul furnizor pentru CFR România. Firma, cu peste 100 de ani de experiență în domeniu, produce 80% dintre scule și unelte pentru export și oferă garanție pe viață, pentru orice gamă de produse.

Totodată, în cadrul evenimentului, inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, a prezentat un filtru supra-aspirant universal destinat motoarelor de mare litraj, dezvoltat, de asemenea, în parteneriat cu STP Alba, care a implementat acest sistem pe mai multe autobuze și care i-a adus acestuia medalia de aur la Salonul Internațional de la Geneva în 2012. S-a demonstrat ulterior că acest tip de filtre a dus la o scădere a consumului de carburant între 8-12%. Acesta a fost implementat la STP Alba Iulia în 2011. Printre avantajele acestui filtru se numără multifuncționalitatea acestuia, „scade rezistențele gazelor dinamice și are un difuzor care crește viteza aerului aspirat. Aceste două avantaje duc de fapt la o creștere a puterii motorului, cu până la 7%, iar reducerea de combustibil constatată de către cei de la STP Alba Iulia este undeva de la 8, la 10%”, a declarat inventatorul. Prețul unui astfel de filtru este de la 2.000 de lei în sus și poate fi montat pe autobuze sau pe autocamioane.

De asemenea, Corneliu Birtok Băneasă a prezentat și un filtru dinamic de transfer al aerului, care captează curentul de aer și îl transferă în traseul original al admisiei. Acesta poate fi implementat împreună cu filtrul supra-aspirant universal destinat motoarelor de mare litraj. Acesta practic creează o presiune în traseul de admisie, alimentându-l cu un flux de aer suplimentar. Acest flux de aer pe timp de vară și în combinație cu filtrul supra-aspirant poate să mențină performanțele consumului pe timp de vară, când, datorită zilelor caniculare, avem o scădere a puterii motorului cu până la 20%. Acest dispozitiv poate fi motat și în varianta clasică, adică împreună cu filtrul original au autobuzului. Puterea este crescută cu aproximativ 4%, iar reducerea de combustibil este între 5 și 7%”, a mai spus inventatorul. Prețul unui astfel de dispozitiv este de la 500 de euro în sus, ăn funcție de materialul folosit, dar amortizarea costurilor se poate face în aproximativ un an.

YouTube video

YouTube video

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax